24. kolo
17.02.2008 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Valladolid - Real Mallorca 1:1

Remíza se zrodila na stadiónu El Nuevo Zorilla ve Valladolidu. Utkání mezi domácími a Mallorcou přitom mohl skončit jakkoli – dlouho se zdálo, že blíže ke třem bodům má domácí Pucela, nakonec však málem prohrála, když měl na kopačkách vítězný gól Dani Guiza.

Utkání to bylo otevřené s řadou šancí na obou stranách. Valladolid totiž chtěl odčinit porážku 0:7 z posledního utkání (nicméně možná proto byl z počátku trošku zataženější než obvykle a "rozjel" se až později) , Mallorca zase chtěla skoncovat s tři měsíce trvající šňůrou neschopnosti vyhrát venku. Nakonec neuspěl ani jeden.

První za zmínku stojící šance přišla v jedenácté minutě, Alberto Marcos ale nepředvedl zrovna výstavní trefu. Tato akce nicméně znamenala začátek převahy domácích, která byla patrná i díky výbornému Sisimu a která vyvrcholila v 37. minutě vedoucí brankou. Tu obstaral Llorente, který zakončil akci, během níž trefil García Calvo tyč.

V druhém poločase pomohlo hře Mallorky nasazení Varely, díky čemuž začali Ostrované nehezky zlobit ze standardních situací. Nejblíže vyrovnání byli ovšem hosté z klasikcé akce, již neúspěšně zakončoval tvrdou ranou právě Varela.

Tak trochu hluché období nastalo zhruba v polovině druhé půle, která byla plná osobních soubojů ve středu pole. Mallorca postupně začala převládat, Valladolid působil nervózním dojmem. Za zmínku stojí hned tři střlecké pokusy Guizy, které zblokovali postupně Rafa, Pedro a nakonec Asenjo.

Nervozita Pucely vyvrcholila dvanáct minut před koncem, kdy byla po jasném zákroku Alvara Rubia nařízena penalta, kterou bez problémů využil tahoun hostů Ariel Ibagaza. A když v závěru nevyužil Guiza možnost stát se hrdinou (v té době už Mallorca hrála v deseti po vyloučení Nunese), udělily se tentokráte jen body dva.

Autor: Petr Kilian / as.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mallorka opět neprohraje! tip 1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele