37. kolo
11.05.2008 21:00 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

Levante UD - Valencia CF 1:5

Valencia rozdrtila ve valencijském derby Levante 5:1, domácí celek se tak rozloučil se svými fanoušky na Ciudad de Valencia ostudně. Valencia se díky druhému vítězství v řadě definitině zachránila a v posledním kole tak může hrát v klidu. Netopýři jsou v tabulce dvanáctí, Levante beznadějně poslední.

V sestavě Valencie se objevil David Albelda společně s Angulem, tedy dvojice vyřazených fotbalistů, kteří se vrátili pod koučem Vorem do kádru Netopýrů a oba španělští fotbalisté se mohli radovat společně se spoluhráči z úvodní branky utkání ve 14. minutě, kdy útočník Villa zakroutil do sítě Levante svoji parádní střelu z přímého kopu. Ve dvacátédeváté minutě to bylo už 2:0, nepovedená střela jednoho ze záložníků Valencie se dostala k Villovi, jenž nadvakrát překonal brankáře Reinu, jehož nechala domácí obrana na holičkách. Hned minutu poté však Levante snížilo, krásnou střelou z přímého kopu ze vzdálenosti pětadvaceti metrů překonal brankáře Hildebranda záložník Serrano. Ve 34. minutě viděli diváci na stadionu Ciudad de Valencia další gól, Villa se díky rychle vhozenému míči dostal za obranu Levante a dobře načasovanou přihrávkou vyzval ke skórování Matu, jenž neměl problém do prázdné branky vstřelit branku – 3:1. Krátce před koncem prvního poločasu se snažil zvýšit vedení Valencie Arizmendi, brankář Reina vyrazil jeho střelu na rohový kop.

V úvodu druhého poločasu si poradil brankář Los Ches Timo Hildebrand se střelou Courtoise. Německý brankář byl na místě i při střele Geija po hodině hry. V 65. minutě si pohrál Villa se stoperem domácího celku, vystřelil, Reina střelu španělského reprezentanta jen vyrazil a Angulo nikým neatakován vstřelil do prázdné branky svoji letošní druhou branku – 4:1. O minutu později to bylo již 5:1 pro Valencii, Mata našel krásným pasem Villu, který běžel sám na branku Levante a mezi nohama Reiny dovršil svůj hattrick. Snížit se pokusil Geijo, ovšem v dobré střelecké pozici nezamířil přesně. A když v závěru utkání pálil v dobré šanci Saul nad branku hostí, skončilo utkání jasným vítězstvím Valencie.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

derby vyhraje Valencie 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele