5. kolo
26.09.2007 22:00 CET
4 : 1
(4:1)

Reportáž

Rozjetá Barcelona si pohrála se Zaragozou

Ta nejlepší Barcelona byla k vidění v utkání proti Realu Zaragoza. Katalánský stroj v čele s fenomenálním Lionelem Messim začíná působit nezastavitelně. Hosté dělali, co mohli, ovšem když během úvodního poločasu dostali čtyři góly, bylo už předem rozhodnuto. Souboj bratří Militů tedy vyhrál obránce Gabriel, hostující Diego dosáhl pouze na jednu tyč.

Barca, stále bez opor Puyola, Ronaldinha a Eto’oa, nastoupila ve stejné sestavě jako proti Seville a hned od počátku se do svého soupeře zakousla. Aktivní byli hlavně Iniesta, Deco a Messi. Posledně jmenovaný nejdříve mířil vedle, následně si ovšem poradil se dvěma obránci, narazil si s Thierrym Henrym a krásnou technickou střelou překonal brankáře Césara. Dlouho se domácí neradovali, prakticky hned z protiútoku orazítkoval Diego Milito tyč a pak zchladil všechny fanoušky na stadiónu ranou do levého horního růžku Zapater.

Pokud se domácí po první brance neradovali dlouho, hosté se z té své snad ani nestihli začít radovat. Byl to opět Lionel Messi, který nejdříve přihrál Márquezovi a po přiťuknutí od Deca zdvojnásobil své střlecké konto. Krátce na to neuspěl se svou střelou Henry a po nešťastném defenzivním zákroku musel hřiště opustit zraněný obránce Gianluca Zambrotta. Barcelona mezitím nadále pokračovala v ofenzivní smršti, Deco se po narážečce s Messim dostal za obranu hostů a přihrál na nabíhajícího Iniestu, jemuž nezbývalo nic jiného, než doklepnout míč do prázdné brány.

Deco už měl v tu chvíli dvě gólové asistence a nechybělo mnoho, aby se dočkal i gólu, ale po další kombinaci s Messim mířil těsně vedle. Henryho opět vychytal César a celá Zaragoza už netrpělivě očekávala konec noční můry v podobě první pětačtyřicetiminutovky. Ještě před odchodem do kabin ale přišel čtvrtý gól domácích, Decův skvěle zahraný přímý volný kop vyrazil César na tyč a Rafael Márquez následně s poklidem dorazil míč tam, kam bylo potřeba. Barca tedy za poločas nasázela čtyři góly a to se ještě nad hosty smiloval rozhodčí, když v rozmezí jedné minuty rozhodl dvě více než sporné situace v pokutovém území ve prospěch Zaragozy.

Druhý poločas nabídl velmi podobný obrázek, góly už ovšem nepřišly. Nezastavitelná byla i nadále dvojice Deco – Messi na straně pravé a Andrés Iniesta na straně levé. Krátce po příchodu z kabin přihrál Messi Decovi, ten míč svému spoluhráči obloučkem vrátil, ale Argentinec tentokráte tváří v tvář Césarovi neuspěl, když jeho lob dopadl na horní síť. Aktivitou sršel i Thierry Henry, ale na Césara najít recept stále nemohl. 36letý veterán ho několikrát bravurně vychytal. Francouz projevuje v každém zápase známky zlepšení, proti Zaragoze odvedl skvělou práci, pokud bychom nepočítali koncovku, bývalé hvězdě Arsenalu by nebylo co vytknout. Bohužel, u útočníka je koncovka klíčová a Henry, ač se v průběhu zápasu dostal do nespočetného množství šancí, svou smůlu stále prolomit nedokázal.

Hosté si svou největší a prakticky jedinou šanci druhého poločasu užili po akci Sergia Garcíi, který prokličkoval až do pokutového území a výborně přihrál Oliveirovi. Brazilský kanonýr volil střelu z první a balónu v cestě do sítě zabránil jen fantastický zákrok Victora Valdése. Blízko svému druhému gólu byl Andrés Iniesta, jeho střela zpoza hranice velkého vápna narazila do tyče. Své minutky si následně užili i mladíčci Giovani Dos Santos s Bojanem Krkicem, druhý jmenovaný se hned po vstupu na hřiště prezentoval velmi dobrou střelou jen kousek mimo pravé tyče. Góly už ale nepadly, s výsledkem 4:1 jsou v Katalánsku jistě spokojeni.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (25)

Přidat komentář
HOST*antimadrista

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme se snad už našli, Sára se stále ještě hledá...

Jsme jasnými favority zápasu, tak doufam, že svou roli potvrdíme!

sestavu bych si představoval takhle:

Valdés - Zambrotta, Milito, Márquez, Abidal - Iniesta, Touré, Deco - Dos Santos, Henry, Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak je paradox, že letos může být útok naše největší slabina. Sám jsem zvědavej jak se to bude vyvíjet. Nad útočnou hrou visí tři otazníky. Ronaldinho, Eto'o a Henry. Ronaldinho se může vrátit zpět v plný síle. Ale taky může pokračovat dál v týhle - doslova a do písmene - kocovině...

Se Samuelem je to podobný. Dvě těžká zranění za poslední rok se na něm určitě podepíšou, teď jde o to do jaké míry. Je to škoda, strašně bychom ho potřebovali...

A nakonec Titi. Tady to záleží jenom na aklimatizaci, na ničem jiném. Snad to dokáže, všichni stojí za ním, každý udělá maximum pro to, aby řádil jako v dresu Gunners.

Uvidíme, je tu vynikající Messi a oblíbené talentované duo Giovanni - Krkič, ale pokud to budou hvězdy blokovat, tak nevim nevim. Ale díky bohu za ten vnitřní kodex, kterej donutil Franka omezit Ronaldinha v ničení naší hry...

Jinak Ronnie, držim ti palce, ale jestli na to budeš srát stejně jako Ronaldo v Madridu, tak tvuj konec příde trochu dřív než bys čekal.

Jinak celková hra týmu: kluci se už konečně snaží a myslim, že se snažit budou i dál.

Bránu máme pojištěnou, na Valdése je spoleh. Obrana funguje na výbornou a to se ještě vrátí Carles! Záloha je taky dobrá, ale chtělo by to víc šťávy! O útoku jsem už psal.

Musim zatim pochválit Messiho, Iniestu, Tourého, Abidala, Márqueze, Milita, Giovanniho, Valdése. Hrajou fakt fantasticky.

Pak je tady ale other side, skoro Dark side of the Moon. Ronaldinho a Xavi.

Jinak nahoru by měli fofrem jít Zambrotta a Henry.

Ale jinak dojem dnes se nedá s pocity před týdnem srovnávat. Už to vypadá, že jsme na správné cestě. Snad z ní zase nesejdeme jako loni.

Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho se v plné síle vrátit nemůže, může být opět skvělý, ale nanejvýš tak 80%.

Reagovat
HOST*Robca¨¨)

Reagovat
HOST*bary72

Tip 2:0, góly: Messi, Henry.

Reagovat
HOST*antimadrista

Fakt je ten,že hrajeme líp proti dobrym týmům, tudíš bysme měli vyhrát i tu.

Reagovat
HOST*antimadrista

Messi všechny válcuje

Reagovat
smazaný uživatel

Mám ten dojem, že se konečně začalo něco dít, páč už je to 3. (slovy třetí) výbornej výkon a musím říct, že včera to byl koncert. Frank si konečně uvědomuje, co Barce zatím chybělo a včera jsme mohli vidět výbornej výkon jak dopředu, tak dozadu. Naše slabiny, tzn. absence bojovnosti, snahy a motivace jsou pryč a co víc? Včera jsme dokonce viděli, že se naši hráči nebojí vystřelit ze střední vzdálenosti (na můj vkus střílej ještě pořád málo, ale i tak buďme rádi aspoň za to; podle mě by měli bránu z větších vzáleností ostřelovat Deco, Yaya, Iniesta, Xavi a z ještě větší dálky by se občas mohl odhodlat i Rafa). Když nehraje Ronnie, tak se všichni podstivě vrací (Leo asi 4 odebraný balony v obraně, Henry 3, Iniesta se též vracel, ale jemu jsem to nepočítal), Deco konečně začíná být tím Decem, kterým všechny uchvátil první sezonu u nás, tzn. generál do útoku a podstiví vracení do obrany pro balony - včera podal neskutečnej výkon . Lea komentovat nemá cenu, to bylo fenomenální. Je to skvělej hráč, ale k Ronniemu v nejlepší formě mu chybí lepší přehled - často se stane, že propásne čas přihrávky a balon ztratí, ale i tak je to naše nejzářivější hvězda. Další klenot je Andres, kterej na levý straně perfektně spolupracuje s Abidalem a svejma průnikama na sebe váže pozornost obrany a přitahuje nedovolený zákroky - včera na něj 1 (možná i 2 - už nevím) žlutá karta a myslím, že na něj měla bejt i pentle (nakonec i ta ruka v pokutovým území vyšla z jeho levý strany ). Yaya včera předvedl jeden fakt hnusnej zákrok, ale musím podotknout, že první zasáhl balon, ale pak jel dál a pochroumal Matuzalemovi kotník , ale jinak podal výbornej výkon. Obrana byla včera propustnější než by bylo zdrávo a pustila Zaragozu do 3 čistejch šancí - tyč, gól a ta gólovka Oliveiry - což je na můj vkus opravdu hodně .

Ale musím podotknout, že, ač jsem byl včera z výkonu nadšenej, optimismus musíme krotit - počkejme si na výkon proti slabšímu soupeři venku - aby to zase nebyla ta naše bramboračka .

Ale hlavní je, že zlepšení je vidět a je markantní. Jen tak dál, Franku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v prvním poločase to byl barcelonský koncert, v druhém jsme hrály, to co jsme potřebovali. To byla ta Barca, na jakou jsme byli zvyklí. Messi opět skvěle, ale kdo nejvíce zářil byl Iniesta. Fantastický výkon. Ten si tam dělal co chtěl. Ronaldinho, až se vrátí, bude mít co dělat, pač Iniesta dík svým výkonům, mu je víc než vyrovnaným konkurentem. A na rozdíl od Ronaldinha je neustále v pohybu, napadá a pomáhá i defenzívě. Dobře hrály i ostatní. Škoda jen zranění Zambrotty, ale Oleguer ho zastoupil dobře. Neudělal chybu, naopak předvedl pár dobrých zákroků a předvedl i parádičku. Prostě mi hodně potěšil zvlášť, když na něj pořád většina z vás nadává. Za to Henry?! S jeho hrou, pohybem jsem hodně spokojen, dostává se do šancí, ale ta koncovka.. V předešlých utkáních jsem byl na něj za to hodně naštvaný, ale teď už mi ho bylo fakt líto.

Tak tři utkání proti silným soupeřům jsme zvládli na jedničku, ale teď je to třeba potvrzovat i na hřištích soupeře, přece jen doma hrajem vždycky dobře, ale venku je to horší, ale pokud budem předvádět takovéto výkony, tak nemám obavu.

Taky jsem si říkal, že pokud bude Zambrotta zranění (doufám, že ne) a vrátí se Carles, tak by náš kapitán mohl hrát na pravé straně obrany, jako před lety, pač stoperská dvojce hraje hodně dobře a je až škoda to měnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Víceméně souhlas, ale s tim Puyolem to snad nemyslíš vážně. Je to nejlepší stoper na světě a ty bys ho šoupnul na kraj, kde hrál před cca. pěti šesty lety? To je uplná píčovina, to se na mě nezlob.

Reagovat
smazaný uživatel

naopak je to velmi dobrej nápad

Reagovat
smazaný uživatel

O tom jsem taky přemýšlel.

Reagovat
smazaný uživatel

To není, stoper je skvělý, ale na pravo by dokázal hrát taky. Ono to nedopadne, ale myslým si, že by to nebylo špatný jako alternativa.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne v tom ziadny problem nevidim tak nejak ma to napadlo uz pri odchode Belettiho, Carles by s tym problem rozhodne nemal, cize ''uplná píčovina'' to rozhodne nieje...

Reagovat
smazaný uživatel

kua a 3krat som pouzil slovo 'rozhodne'...pekna 'úchylarna'

Reagovat
HOST*antimadrista

Puyol jako pravej bek ? Proč ne. Já už jsem to navrhoval kdysi, když tam hrával, tak se dokázal probojovat až do pokutového území,byl tam fenomenální, ty jeho výpady byly fantastický.

Reagovat
HOST*

Puyol je hodne precenovanej stoper, takovej sedej prumer.

Reagovat
smazaný uživatel

to je slabota, musíš přitlačit, abys někoho vyprovokoval

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobrej postřeh. Tím bysme vyřešili dva problémy jednou ranou - nemuseli bysme trhat stoperskou dvojici a vyřešil by se i "záskok" za Zambrottu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta hral vcera jak maly Boh ....hoci moze to niekoho prekvapit?

a ze obrana mala svoje chvilky, tak to k nam asi tak trocha patri...

Reagovat
smazaný uživatel

kolik už ma ten messi letos golů?

Reagovat
smazaný uživatel

V lize má zatím čtyři kusy.

Reagovat
HOST*Robbie

Messi-simply the best

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele