23. kolo
10.02.2008 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Levante UD 1:0

Athletic Bilbao dokázal na svém hřišti udolat poslední Levante a vzdálil se sestupovým příčkám, na které má nyní náskok dvou bodů. Hosté přerušili úspěšnou sŕii z posledních kol (sedm bodů z devíti možných) a na sedmnáctou pozici se nyní dívají ze vzdálenosti dvanácti bodů.

Baskové v posledních kolech zlepšili herní projev na San Mamés a hned z počátku chtěli v nastoleném trendu pokračovat. Jenže výsledkem byla pouze územní převaha, jelikož do vápna soupeře se Athletic dostával zcela výjimečně. A tak málem byli za svou útočnou impotenci potrestáni. Rohový kop Courtois našel ve 24. minutě hlavičku Álvara, jemuž na poslední chvíli překazil radost Asier del Horno.

Domácí se pokusili kontrovat o pět minut později, když Yeste napálil břevno, s dorážkou následně neuspěl Fernando Llorente. Smůla se Baskických lvů v prvním poločase nezbavila a stejnou část brány krátce před odchodem do kabin nastřelil po Lópezově rohu hlavou i sám Llorente.

Smůle se očividně během přestávky nechtělo přílši cestovat, a tak zůstala na stejné bráně, na kterou však již nyní útočili hráči Levante. Krátce po začátku druhé půle, ve vůbec největší příležitosti hostů, nastřelil tyčku Miguel Ángel a z následné dorážky střílel vedle Courtois.

Svěřenci Joaquína Caparróse se poté opět pustili do útočení a odměnou jim byla vedoucí branka. V 55. minutě hrubě chybovala obrana hostí, čehož využil Aritz Aduriz, našel centrem Fernanda Llorenteho a ten vsítil jediný gól utkání.

Levante se nevzdalo a svého soupeře po zbytek utkání pořádně zatlačilo, jenže gólově se poslední celek soutěže prosadit nedokázal a to ani skvělou ranou Miguela Ángela, kterou výborně zlikvidoval Armando. Zápas tedy skončil výsledkem 1:0.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeji Bilbau, tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Typuju 2:1 pro Bilbao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele