Václav Svěrkoš Články

Svěrkošovo chování bude mít dohru na disciplinárce

Strkanice po nedělním prvoligovém utkání Teplice - Ostrava, kterou odstartoval podle tvrzení Severočechů hostující Václav Svěrkoš napadením Antonína Rosy, zřejmě bude mít dohru u zeleného stolu. Po detailním prostudování zápisu o utkání se hodlá případem zabývat přinejmenším disciplinární komise svazu.

Česku bude v Severním Irsku chybět zraněný Svěrkoš

České reprezentaci bude při středečním vstupu do kvalifikace o postup na světový šampionát 2010 proti Severnímu Irsku chybět zraněný útočník Václav Svěrkoš. Nejlepší kanonýr uplynulé prvoligové sezony dnes dopoledne kvůli přetrvávajícím svalovým problémům na pravé noze opustil národní tým a vrátil do Ostravy.

Rada povolal Kladrubského, protože problémy má i Ujfaluši

Povolání Jiřího Kladrubského do fotbalové reprezentace si vynutilo další zranění. Trenér Petr Rada dnes před podvečerním tréninkem v Kunicích novinářům řekl, že příjezd sparťanského univerzála si vyžádaly problémy s podkolenní šlachou, které ráno ohlásil kapitán mužstva Tomáš Ujfaluši.

Sochaux na poslední chvíli usilovalo o Svěrkoše, ale neuspělo

Nejlepší střelec Gambrinus ligy Václav Svěrkoš v letním přestupním termínu z Ostravy do západní Evropy nezamíří. Čtyřiadvacetiletý reprezentační útočník byl ještě těsně před uzávěrkou přestupů o dnešní půlnoci terčem intenzivního zájmu francouzského Sochaux, ale kluby se nakonec nedohodly.

01.09.2008 Aktuality 22 komentářů
Zaujalo nás

Ostrava chce v Rakousku zapojit do hry už i Svěrkoše

Už i s reprezentačním útočníkem Václavem Svěrkošem by fotbalisté Baníku Ostrava měli v rakouském Kapfenbergu absolvovat klíčovou fázi letní přípravy. Na herní soustředění bere kouč Karel Večeřa kompletní tým bez tří reprezentantů do 19 let s tím, že za necelé dva týdny po návratu na Bazaly zredukuje širší kádr do prvoligových rozměrů.

Svěrkoš poslechl instinkt a odmítl ruské miliony

Na lukrativním kontraktu chyběl jen hráčův podpis, útočník Václav Svěrkoš však poslechl svůj instinkt a miliony ruského klubu Saturn Moskevská oblast nechal ležet. Nejlepší ligový kanonýr rozehraje další sezonu s velkou pravděpodobností opět v Baníku Ostrava.

Svěrkoš do Saturnu Moskva nepřestoupí

Ačkoli se zdálo, že přestup ostravského útočníka Václava Svěrkoše do Saturnu Moskevská oblast je otázkou jen několika hodin, transfer se nakonec neuskuteční. Čtyřiadvacetiletý reprezentant sice odletěl do ruské metropole a čekalo se, že v pátek se Saturnem podepíše kontrakt, kluby se však nedohodly.

Baník Ostrava popřel zájem Fulhamu o Svěrkoše

Václav Svěrkoš je na odchodu z Baníku Ostrava, nevyzkouší si ale angažmá v anglické Premier League. List News of the World o víkendu informoval o zájmu londýnského Fulhamu, což popřel tiskový mluvčí klubu Igor Bruzl...

Do hry o Svěrkoše se hodlá zapojit Fulham

O útočníka Baníku Ostrava Václava Svěrkoše se začal zajímat klub z anglické Premier League. Podle nedělních informací listu News of the World se Fulham připravuje na jednání s českým hráčem.

Svěrkoš si vybral Saturn

O odchodu útočníka Baníku Ostrava Václava Svěrkoše do Ruska se nahlas hovořilo už nějakou dobu. Svěrkoš si však nevybral moskevské giganty Spartak nebo CSKA, jak se původně předpokládalo. Míří totiž do Saturnu Moskevská Oblast.

Svěrkoš: Nepočítal jsem s tím, kam se během roku dostanu

Česká reprezentace se může těšit z toho, že má po letech k dispozici útočného žolíka schopného přijít z lavičky a rozhodovat velké zápasy. Po Milanu Barošovi či Marku Heinzovi se fotbalový svět složitě učí vyslovovat jméno ostravského útočníka Václava Svěrkoše. Přitom ještě před rokem byl jeho kariéra téměř na odpis.

Svěrkoš se díky gólům drápe znovu na vrchol

Z Baníku Ostrava odcházel Václav Svěrkoš před pěti lety s vizitkou výborného střelce, prošel dvěma bundesligovými kluby a v této sezoně se do Ostravy vrátil. Svou pověst kanonýra potvrdil, vysloužil si místo v kádru pro mistrovství Evropy a svou první reprezentační brankou rozhodl zápas se Švýcary.

Brückner byl spokojen s výsledkem, hra prý půjde nahoru

Trenér Karel Brückner byl ve vstupním utkání mistrovství Evropy proti Švýcarsku spokojen s konečnou výhrou, ovšem hra ho uspokojila jen částečně. Má prý ale pocit z dobře vykonané práce a věří, že jeho svěřenci půjdou svými výkony nahoru.

Svěrkoš věří, že i na Euru přivolá góly výměnou kopaček

Fotbalisté vyznávají různé rituály, aby si na svoji stranu přiklonili štěstěnu. Někteří si zásadně nasadí nejprve chránič na pravou holeň, další vyjdou na hřiště teprve poté, co se u postranní čáry pokřižují. Ale útočník české reprezentace Václav Svěrkoš vymyslel novinku: když v prvním poločase nedá gól, o přestávce se musí přezout do jiných kopaček.

O hráče Baníku je zájem, zůstane Svěrkoš?

Jarní výsledky a výkony zvedly zájem zahraničních klubů o ostravské fotbalisty, vedení Baníku však nehodlá dopustit rozprodej. Klub chce znovu postavit silný tým, ale to nebude možné, pokud dojde k příliš mnoha změnám. Bude proto usilovat nejdříve o příchody hráčů, teprve potom zváží možné odchody.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele