Vrba k reprezentaci? Nejlepší volba, říkají Sivok s Daridou

Reprezentanty Tomáše Sivoka s Vladimírem Daridou potěšila zpráva, že jejich novým koučem u národního týmu bude Pavel Vrba. Podle nich Vrbu k takovému angažmá jasně opravňují výsledky dosažené s Plzní, kterou dvakrát přivedl k ligovému titulu a dvakrát do prestižní Ligy mistrů.

Sivok si chválí nového kouče Beşiktaşe a věří v turecký titul

Tomáš Sivok si nemůže vynachválit nového trenéra Beşiktaşe Slavena Biliče. Za pět let, co hraje v Turecku, možná lepšího kouče nezažil. Bývalý trenér chorvatské reprezentace podle něj přesně ví, co chce hrát a obrovsky zvedl celý klub. Sivok věří, že jej může dovést až k titulu.

Sivok plánuje vyrazit na šampionát do Brazílie aspoň jako divák

Tomáš Sivok se smiřuje s tím, že si možná nikdy nezahraje na mistrovství světa. Pokud se v závěru kvalifikace nestane zázrak, Češi na šampionát do Brazílie nepostoupí a obránce Besiktase se ani ve 30 letech nedočká toho, aby okusil přímo na hřišti atmosféru nejprestižnější reprezentační akce.

Sivok: Zažili jsme velké emoce, v šatně byly slzy

Tomáš Sivok prý do konce života nezapomene na atmosféru, která panovala v šatně české reprezentace po úterní prohře 1:2 v Itálii. Rozplynutí snu o postupu na světový šampionát, konec kouče Michala Bílka a nejasná budoucnost opor včetně kapitána Tomáše Rosického. Sivok si úterní večer v Turíně zpětně nebude vybavovat rád.

Sivok věří, že český tým může v Itálii napravit krach s Armény

Obránce Tomáš Sivok věří, že český tým může i po domácí porážce 1:2 s Arménií bojovat o mistrovství světa. Zkušený zadák je přesvědčen, že svěřenci Michala Bílka mají na to vyhrát zbývající tři kvalifikačního zápasy včetně úterního duelu v Itálii.

Sivok: Pirlo je pro Italy důležitější než Balotelli

V pátek projde Tomáš Sivok velkou zkouškou, pokud bude krotit výpady kontroverzního útočníka Maria Balotelliho. Obránce české fotbalové reprezentace se však velké výzvy v duelu světové kvalifikace proti Itálii nebojí. Na kanonýra AC Milán si troufá, ale míní, že Balotelli pro "squadru azzuru" není spasitel.

Sivok bude kvůli svalovému zranění měsíc mimo hru

Obránce Tomáš Sivok si asi měsíc nezahraje. Zadáka Besiktase Istanbul vyřadilo svalové zranění, které utrpěl v úterním reprezentačním duelu v Arménii. Sivok dnes pro ČTK uvedl, že dnešní vyšetření v Turecku u něj odhalilo natržení zadního stehenního svalu.

Sivok litoval, že si Češi znovu zbytečně zkomplikovali situaci

Tomáš Sivok po porážce 0:3 s Dánskem v kvalifikaci o světový šampionát litoval, že český tým neudrží pozitivní atmosféru delší dobu a vždy se sám dostane znovu pod tlak. Mrzí ho také to, že jsou svěřenci Michala Bílka až moc závislí na přítomnosti kapitána Tomáše Rosického.

Sivok věří, že Plzeň může postoupit, radil by jí odvážnější hru

Přestože fotbalisté Plzně nastoupí k dnešní odvetě osmifinále Evropské ligy na hřišti Fenerbahce s mankem 0:1 z domácího duelu, obránce Tomáš Sivok z konkurenčního istanbulského klubu Besiktase stále věří, že mohou dvojzápas zvrátit a otočit. Západočechům by radil, aby hráli odvážněji než před týdnem.

Sivok: Plzeň se nemusí Fenerbahce bát, má obrovskou šanci jít dál

Plzeňští se Fenerbahce v osmifinále Evropské ligy vůbec nemusejí bát a mají velkou šanci postoupit dál. Alespoň podle reprezentačního stopera Tomáše Sivoka, který v Turecku obléká dres Besiktasu, městského rivala nadcházejícího soupeře Západočechů.

Sivok: Na Turky se těším, ale únorové přáteláky bych zrušil

V Besiktasi kroutí už pátou sezonu a ve středu se dočká i prestižního souboje proti starým známým z Turecka na reprezentační úrovni. Obránce fotbalové reprezentace Tomáš Sivok ale není úplně nadšený, že turecký národní tým vyzve v únorovém termínu, který sám nemá moc rád.

Čech zaútočí na rekordní šesté vítězství ve Fotbalistovi roku

Brankář Petr Čech nechybí mezi deseti hráči, kteří se ucházejí o vítězství ve 48. ročníku české ankety Fotbalista roku. Pokud gólman Chelsea uspěje, připíše si už šestý triumf, což se ještě nikomu nepodařilo. S dosavadními pěti výhrami se Čech dělí o rekord s dalším brankářem Ivem Viktorem.

Podle Sivoka ještě Bulharům v Praze nepůjde o všechno

Ačkoli Bulhaři v kvalifikaci o postup na mistrovství světa už doma dvakrát ztratili body, podle českého reprezentanta Tomáše Sivoka ještě nebudou hrát v úterý v Praze o udržení naděje na postup. Proto od nich nečeká výraznou ofenzivní snahu, ale spíše koncentraci na obranu a rychlé brejky.

Sivok: Bylo to nejhorších 45 minut za poslední tři roky

Obránce Tomáš Sivok označil dnešní nepovedenou první půli v přípravném utkání s Finskem za nejhorších 45 minut české reprezentace pod vedením kouče Michala Bílka. Špatný výkon z úvodu utkání je podle něj velkým varováním před říjnovými duely kvalifikace s Maltou a s Bulharskem.

Sivok: Nejsme favorité, ale můžeme se prát o první místo

Dobře ví, že se reprezentace nemůže spolehnout na drtivou ofenzivní sílu jako v minulosti, přesto obránce Tomáš Sivok před začátkem kvalifikace mistrovství světa nepodléhá skepsi. Jeden z lídrů týmu věří, že v silách národního mužstva je bojovat ve skupině také o první místo a přímý postup na závěrečný turnaj do Brazílie.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele