Sivok bude proti Skotsku opět kapitánem reprezentace

Stoper Tomáš Sivok v reprezentaci poprvé navlékl kapitánskou pásku před šesti lety v závěru přípravného utkání ve Skotsku a se stejným soupeřem ji shodou okolností bude mít i ve čtvrtek. Při absencích zraněných opor Tomáše Rosického, Petra Čecha a Jaroslava Plašila povede obránce tureckého Bursasporu český národní tým jako kapitán potřetí v kariéře.

Sivoka kapitánská páska potěšila, podruhé za ni platit ale odmítl

Ve dvaatřiceti letech vedl obránce Tomáš Sivok českou reprezentaci poprvé na hřiště jako kapitán. Pásku však už jednou oblékl před pěti lety v utkání se Skotskem, proto i přes naléhání spoluhráčů odmítl znovu platit do týmové kasy. Pásky si ale váží a těšilo ho, že s ní dovedl tým k výhře 4:1 nad Srbskem v přípravném utkání a navíc ještě přispěl gólem.

Zraněného Sivoka v reprezentaci nahradil Holek

Reprezentaci potkalo před nadcházejícími zápasy kvalifikace mistrovství Evropy další zranění. Kvůli problémům se žebry vypadl z týmu stoper Tomáš Sivok z Bursasporu, kterého pro čtvrteční domácí duel s Kazachstánem a nedělní zápas v Lotyšsku nahradí sparťan Mario Holek.

Reprezentační stoper Sivok zůstává v Turecku, míří do Bursasporu

Tomáš Sivok přestupuje z Beşiktaşe Istanbul do jiného tureckého týmu Bursasporu. Jednatřicetiletý reprezentační obránce dnes v novém působišti prošel zdravotní prohlídkou a s klubem se dohodl na podmínkách smlouvy. Šestý tým uplynulé sezony turecké ligy o tom informoval na svých internetových stránkách.

Sivok: Měli jsme to na Islandu ukopat, ne hrát fotbal

Obránce Tomáš Sivok litoval, že si český tým vlastními chybami prohrál páteční zápas evropské kvalifikace na Islandu (1:2). Podle jednatřicetiletého fotbalisty měli svěřenci Pavla Vrby závěr duelu v Reykjavíku ukopat a nesnažit se hlavně v pokutovém území hrát na krásu.

Sparta chce Sivoka, prozradil trenér Ščasný

Spartu by mohl posílit reprezentační stoper Tomáš Sivok. V rozhovoru pro klubový web to prohlásil trenér Zdeněk Ščasný, který už dříve uvedl, že by na Letnou rád přivedl také Francise Litsingiho z Teplic. Rovněž chce prodloužit působení Václava Kadlece, kterému skončilo hostování z Frankfurtu.

Sivok musel do nemocnice, pravděpodobně má zlomený nos

Obránce Besiktase Tomáš Sivok musel v zápase 29. kola turecké fotbalové ligy střídat poté, co ho protihráč z Trabzonsporu udeřil loktem do obličeje. Sivok dostal ránu v hlavičkovém souboji od Francouze Atika, který však potrestání od rozhodčího Cakira unikl. Podle twitterového účtu tureckého klubu má Sivok pravděpodobně zlomený nos.

Besiktas je připraven uvolnit Sivoka, smlouvu mu prý neprodlouží

Reprezentant Tomáš Sivok zřejmě opustí Besiktas, kde hraje od roku 2008. Prezident klubu Fikret Orman v tureckém rozhlase prohlásil, že se zkušeným stoperem neprodlouží v létě končící smlouvu a v případě zajímavé nabídky ho uvolní.

Island je podle Sivoka lepším týmem než Nizozemsko

Obránce české reprezentace Tomáš Sivok považuje příštího kvalifikačního soupeře Island za ještě silnějšího soupeře, než je Nizozemsko. Sice prý nemá takové individuality jako bronzový tým z mistrovství světa, ale má velmi dobré týmové pojetí hry a souhru, která z něj dělá velmi nebezpečného protivníka.

Sivok přispěl k výhře nad Turky, svou branku ale neslavil

Stoper Tomáš Sivok téměř po roční pauze způsobené zraněním nastoupil za fotbalovou reprezentaci a hned přispěl k výhře 2:1 v zápase kvalifikace mistrovství Evropy v Turecku klíčovým vyrovnávacím gólem. Jelikož už přes šest let působí v Besiktasi, svou první trefu v národním dresu od listopadu 2011 ovšem nijak bouřlivě neslavil...

Turkům chybí pár opor, Sivok a Kadlec ale lehčí zápas nečekají

Turecku bude v utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Česku chybět několik opor v čele s kapitánem Emrem Belözogluem a útočníkem Burakem Yilmazem, obránci Tomáš Sivok s Michalem Kadlecem z istanbulských klubů Besiktase a Fenerbahce to ale za žádnou výhodu nepovažují. Soupeř podle nich bude stejně silný, jako kdyby hrál v kompletním složení.

Sivok si po návratu do reprezentace zvyká na nové pořádky

Po dlouhém zranění kolena se vrátil do české reprezentace a hned si musel zvykat na nové pořádky. Obránce Tomáš Sivok, který za národní tým nastoupil naposledy loni v listopadu, přišel o obvyklé místo při obědě a nakonec bývalý sparťan seděl s hráči z Plzně.

Sivok po operaci kolena nechce riskovat a v sezoně už nenastoupí

Reprezentační obránce Tomáš Sivok už v této sezoně v soutěžním utkání nenastoupí. Třicetiletý hráč Besiktase se dává dohromady po lednové operaci kolena a nechce riskovat případný unáhlený návrat na hřiště. Sivok tak přijde o závěr turecké ligy i o květnovou a červnovou přípravu národního týmu.

Obránce Sivok je po operaci kolena a bude nejméně měsíc chybět

Reprezentační obránce Tomáš Sivok je po artroskopické operaci pravého kolena a čeká ho minimálně měsíční pauza. Třicetiletý fotbalista Beşiktaşe se dnes podrobil zákroku v pražském Centru léčby pohybového aparátu.

Sivok musí na artroskopickou operaci kolena

Reprezentační obránce Tomáš Sivok musí na artroskopickou operaci s pravým kolenem. Zákroku se třicetiletý fotbalista Beşiktaşe podle svého manažera Jiřího Müllera podrobí příští týden v Praze a nezahraje si asi měsíc.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele