Kolář si vážil titulu Slavie po obměně kádru více než loni

Hráči Slavie po domácí bezbrankové remíze v posledním 5. kole nadstavby skupiny titul se Spartou převzali podvacáté v historii klubu pohár za mistrovský titul. Jeho zisk slavili už před dvěma týdny po výhře nad druhou Plzní, ale pečeť získali podle pravidel po přerušení soutěže kvůli pandemii koronaviru teprve po dohrávání skupiny nejlepší šestice týmů. Gólman Ondřej Kolář k tomu přispěl rekordními 23 nulami v sezoně.

Nejlepším hráčem ligy bude Kolář, Stanciu, nebo Souček

V nominaci na nejlepšího hráče první ligy jsou brankář Ondřej Kolář a záložníci Nicolae Stanciu a Tomáš Souček z mistrovské Slavie. Mezi trenéry se o ocenění budou ucházet Jindřich Trpišovský ze Slavie, Adrian Guľa z Plzně a Pavel Hoftych z Liberce. Výsledky zveřejní Ligová fotbalová asociace ve čtvrtek.

Kolářovi v Ostravě přišlo, jako by Slavia vůbec nehrála o titul

Brankáři Ondřeji Kolářovi přišlo, jako by fotbalisté Slavie ve středečním předposledním kole základní části první ligy v Ostravě vůbec nehráli o titul. Pražané si ve Vítkovicích dvakrát nechali po rohu dát vyrovnávací gól a po remíze 2:2 se jejich náskok v čele tabulky ztenčil na šest bodů. Kolář poprvé po koronavirové pauze inkasoval a tentokrát nevylepšil svůj rekordní zápis v počtu vychytaných nul v sezoně.

Čech je přesvědčený, že Kolář brzy odejde ze Slavie do zahraničí

Bývalý reprezentační brankář Petr Čech už od podzimu počítal s tím, že ho slávista Ondřej Kolář připraví o rekord v počtu vychytaných nul v české lize. Někdejší brankář Chelsea nebo Arsenalu je také přesvědčen, že pětadvacetiletý gólman brzy zamíří do zahraničí.

Kolář v počtu vychytaných nul vyrovnal rekord Jánoše a Čecha

Brankář Slavie Ondřej Kolář se hned v prvním zápase nejvyšší soutěže po koronavirové pauze zapsal do historie. Na hřišti Mladé Boleslavi vychytal v 25. kole výhru 1:0 a 17. čisté konto v ligovém ročníku, díky čemuž vyrovnal dosavadní rekord jabloneckého gólmana Zdeňka Jánoše ze sezony 1996/97 a sparťana Petra Čecha z ročníku 2001/02.

Kolář: Nálada není ideální, ale kdy jindy to napravit než v derby

Slávistický brankář Ondřej Kolář připustil, že nálada v týmu po dvou porážkách ze tří jarních zápasů není ideální. Z toho, že se náskok červenobílých v čele ligové tabulky před druhou Plzní snížil na deset bodů, ale zatím znepokojený není. Pětadvacetiletý gólman věří, že Vršovičtí procitnou v nedělním derby se Spartou, které považuje za ideální možnost k nápravě předchozích zaváhání.

Brankář Kolář prodloužil smlouvu ve Slavii

Brankář Ondřej Kolář navzdory zájmu ze zahraničí zůstává v pražské Slavii. Pětadvacetiletý gólman dnes s českým mistrem prodloužil smlouvu do 30. června 2024. Červenobílí o tom informovali na tiskové konferenci před startem jarní části ligové sezony.

Kolář připustil, že mu premiéra za reprezentaci prohrou zhořkla

Brankář Ondřej Kolář připustil, že mu premiérový start za českou reprezentaci porážkou 0:1 v Bulharsku v závěrečném duelu evropské kvalifikace zhořkl. O tom, že bude chytat, se slávistický gólman dozvěděl v sobotu večer netradičně po telefonu a v úvodu utkání bojoval s nervozitou.

Koláře po životním zápase v Barceloně chválil i Ter Stegen

Slávistický brankář Ondřej Kolář na slavném barcelonském stadionu Camp Nou odchytal životní zápas a fotbalistům Slavie pomohl k překvapivé remíze 0:0 v Lize mistrů. Potěšilo ho, že za skvělý výkon ho osobně pochválil i domácí gólman Marc-André ter Stegen.

Kolář: Byl to ostudný výkon, na Barceloně bychom dostali 10 gólů

Podle brankáře Ondřeje Koláře hráči Slavie podali v osmifinále domácího poháru v Ostravě ostudný výkon a porážku 0:2 po prodloužení považuje za zcela zaslouženou. Pětadvacetiletý gólman si dokonce myslí, že kdyby "Červenobílí" hráli podobně v Barceloně, tak v úterním zápase skupiny Ligy mistrů dostanou deset gólů.

Kolář: Takový super výkon celého týmu jsme si nemohli představit

Podle brankáře Ondřeje Koláře zvládli fotbalisté Slavie první utkání v základní skupině Ligy mistrů lépe, než si dovedli představit. Červenobílí si z ikonického San Sira odvezli bod za remízu 1:1 s Interem Milán.

Kolář poprvé chytil penaltu a prožil nejlepší moment ve Slavii

Brankář Ondřej Kolář si na úterní úvodní utkání závěrečného 4. předkola Ligy mistrů v Kluži schoval dosud nejlepší moment ve slávistickém dresu. Čtyřiadvacetiletý gólman poprvé v dospělé kariéře chytil penaltu a klíčovým zákrokem proti útočníkovi Billelu Omranimu zachránil Pražanům v 79. minutě cennou výhru 1:0 před domácí odvetou příští středu v Edenu.

Reprezentaci doplní pro duel s Černohorci gólman Kolář

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý na pondělní zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Černou Horou v Olomouci dodatečně povolal slávistického brankáře Ondřeje Koláře. V nominaci nahradil zraněného Jiřího Pavlenku, který chyběl už v pátečním duelu na Letné proti Bulharsku.

Kolář: Kdybychom remizovali 0:0, může se na Chelsea stát cokoliv

Brankáře Ondřeje Koláře mrzelo, že hráči Slavie v domácím úvodním čtvrtfinále Evropské ligy s favorizovanou Chelsea inkasovali až v 86. minutě a prohráli 0:1. Výsledek 0:0 by totiž podle čtyřiadvacetiletého gólmana dával Pražanům mnohem větší šanci do odvety v Londýně za týden.

Takhle výborný tým už asi nikdy neporazíme, řekl Kolář

Obrovskou euforii po postupovém gólu Ibrahima Traorého zažili v osmifinálové odvetě Evropské ligy proti Seville hráči Slavie. Celé mužstvo, včetně trenéra Jindřicha Trpišovského, se po výhře 4:3 po prodloužení rozběhlo ke kotli pod severní tribunou. Podle gólmana Ondřeje Koláře se červenobílým podobný výkon už možná nikdy nepodaří zopakovat.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele