Kolář: Pokud ještě vyhrajeme domácí pohár, bude to veleúspěšná sezona

V euforii z mistrovského hattricku Slavie, ale nadále koncentrovaní do zbytku sezony byli při nedělních oslavách třetího klubového titulu za sebou fotbalisté Ondřej Kolář a Lukáš Masopust. I díky jejich pomoci deklasovali "červenobílí" v utkání 30. kola první ligy Plzeň 5:1 a slavili již čtyři kola před koncem soutěže další triumf.

S odstupem času si řekneme, že to byla fantastická sezona, prohlásil Kolář

Gólman Ondřej Kolář si myslí, že fotbalisté Slavie po trpkém vyřazení ve čtvrtfinále Evropské ligy s Arsenalem po domácí prohře 0:4 až časem docení, co se jim v soutěži podařilo. Podle něj by po úvodní porážce v základní skupině s izraelskou Beer Ševou 1:3 nevěřili, že postoupí mezi osm nejlepších týmů.

Kolářovi se v helmě a masce chytalo dobře, potíže mu dělalo sledování stran

V helmě připomínající brankáře Petra Čecha doplněné o masku nastoupil slávistický gólman Ondřej Kolář do úvodního čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Arsenalu. Pražanům pomohl k remíze 1:1. Nejvíce problémů mu dělalo sledování stran, ochranné prostředky ale bere jako novou součást chytání. Nosit je bude zhruba osm až devět týdnů.

Kolář má od lékařů svolení chytat, rozhodne se podle pocitu z tréninku

Slávistický brankář Ondřej Kolář dostal po zranění od týmových lékařů svolení chytat. Zda šestadvacetiletý reprezentační gólman ve čtvrtek nastoupí v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Arsenalu, se rozhodne podle jeho pocitu z předzápasového tréninku.

Nešlo nic dělat, měl jsem pak špatný pocit, řekl Roofe o Kolářovi

Útočník Rangers Kemar Roofe uvedl, že měl po zranění slávistického brankáře Ondřeje Koláře, kterému v osmifinálové odvetě Evropské ligy způsobil tržnou ránu na hlavě a zlomeninu v obličeji, špatný pocit. S týdenním odstupem anglický fotbalista prohlásil, že rozhodně nešlo o úmysl.

Z české nominace vypadli zranění Kolář, Král a Kalas

Těsně před dnešním srazem české reprezentace před úvodními třemi zápasy kvalifikace mistrovství světa vypadli z nominace kvůli zranění brankář Ondřej Kolář, obránce Tomáš Kalas a záložník Alex Král. Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal zadáka Václava Jemelku. Reprezentace o tom informovala v tiskové zprávě.

Kolář utrpěl zlomeninu v obličeji, operaci zatím nepodstoupil

Brankář Slavie Ondřej Kolář utrpěl po faulu Kemara Roofeho ve čtvrteční odvetě osmifinále Evropské ligy na hřišti Glasgow Rangers zlomeninu v obličeji. Šestadvacetiletý gólman zatím nemusí na operaci a bude se léčit konzervativně. Klub pro něj nechá vyrobit ochrannou masku. Délka Kolářovy absence zatím není známa.

Kolář věří, že souboj s Leicesterem bude vyrovnaný jako s Chelsea

Gólman Ondřej Kolář věří, že slávisté proti Leicesteru v úvodním kole vyřazovací fáze Evropské ligy sehrají podobně vyrovnané zápasy jako před dvěma lety ve čtvrtfinále soutěže proti jinému anglickému celku Chelsea. Šance na postup jsou podle Koláře obrovské. První utkání se odehraje ve čtvrtek v Edenu.

Kolář měl radost, že chycenou penaltou v derby odčinil svůj faul

Slávistický brankář Ondřej Kolář měl po suverénní výhře 3:0 v pražském derby nad Spartou radost, že zneškodněnou penaltou mohl odčinit svůj předchozí faul. Podle šestadvacetiletého gólmana úřadující mistři a lídři tabulky zvládli šlágr 10. kola na Letné především díky výbornému týmovému výkonu.

Kolář byl rád, že jeho chyba při gólu Nice slávisty nezlomila

Brankář Slavie Ondřej Kolář si oddechl, že jeho chyba, po níž hráči Nice v utkání 4. kola základní skupiny Evropské ligy srovnali na 1:1, Pražany nezlomila. Vršovický celek si rychle vzal vedení zpátky a zápas ve Francii nakonec vyhrál 3:1. Podle Koláře slávisté ukázali, jak silným týmem jsou.

Brankář Slavie Kolář se těšil na návrat do Nice, kde vyrůstal

Brankář Ondřej Kolář se s týmem Slavie při Evropské lize po dlouhé době vrací do Nice. Reprezentační gólman ve francouzském městě vyrůstal, protože jeho otec hrál na Azurovém pobřeží profesionálně volejbal. Pro Koláře je souboj s Nice mimořádný i tím, že klub o něj v nedávné minulosti podle médií usiloval.

Z reprezentace vypadli Schick, Krmenčík a dva brankáři

Česká reprezentace přišla těsně před dnešním srazem v Praze před zápasy na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku o dva nejlepší útočníky. Kvůli zranění vypadli z nominace Patrik Schick a Michael Krmenčík. Ze zdravotních důvodů bude scházet také brankář Ondřej Kolář a kvůli hrozbě karantény po návratu do Brém bude chybět i další gólman Jiří Pavlenka. Trenér Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal útočníka Zdeňka Ondráška a brankáře Tomáše Koubka s Filipem Nguyenem.

S reprezentací neodjedou na Slovensko Schick, Souček ani Kolář

S českou reprezentací kvůli koronaviru u jednoho člena širšího realizačního týmu dnes neodcestují k pátečnímu úvodnímu zápasu Ligy národů na Slovensko tři hráči včetně dvou opor. Záložník Tomáš Souček a útočník Patrik Schick byli na základě rozhodnutí hygienické stanice preventivně umístěni do karantény, protože přišli do blízkého kontaktu s nakaženou osobou. Testy mají negativní.

Slávistický gólman Kolář si ligovým gólem splnil sen

Brankář Slavie Ondřej Kolář si vstřeleným gólem v utkání 2. kola první ligy proti Příbrami splnil sen. Pětadvacetiletý reprezentant, jenž z penalty v nastavení dovršil výhru 3:0, dokázal skórovat jako šestý gólman v historii samostatné české nejvyšší soutěže. Zařadil se po bok Petra Kouby, Radků Černého a Sňozíka a Zdeňků Zlámala a Jánoše, který se trefil dokonce třikrát.

Kolář byl flink, výhru v anketě by kdysi bral za bláznovství

Když brankář Ondřej Kolář před pár lety zápolil s vleklým zraněním a také neměl úplně ideální přístup k tréninku, ani ve snu by ho nenapadlo, že bude jednou zvolen nejlepším hráčem sezony první fotbalové ligy. Pětadvacetiletého gólmana, který pomohl pražské Slavii rekordními 23 nulami k obhajobě titulu, vítězství v anketě LFA velmi překvapilo.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele