Pernica vítá silnou konkurenci v Plzni, posouvá ho to dál

Obránce Luděk Pernica patřil v Brně i Jablonci k hlavním oporám a ze sestavy ho vytlačilo leda tak zranění. Přestupem do mistrovské Plzně se ale dostal do silně konkurenčního prostředí, kde bojuje s Romanem Hubníkem, Lukášem Hejdou, Tomášem Hájkem či Radimem Řezníkem o dvě stoperská místa. Tuto výzvu však vítá a věří, že si řekne o šanci.

Pernica: Náš nejhorší zápas na jaře, byli jsme děraví jak ementál

Stoper Luděk Pernica sice ve finále domácího poháru MOL Cupu proti pražské Slavii ve 34. minutě srovnal na 1:1, ale porážce jablonecký fotbalistů 1:3 to nezabránilo. Sedmadvacetiletý obránce si posteskl, že Severočeši podali nejhorší výkon na jaře. Prohra ho štvala o to víc, že s Jabloncem neuspěl ani ve třetím finále poháru za poslední čtyři roky.

Je mi hodně smutno z postavení Brna, uvedl Pernica

Smutný nádech měla dnešní výhra v Brně pro stopera Jablonce a odchovance Zbrojovky Luďka Pernicu, který zamířil před čtyřmi lety na sever Čech. Pernica se dokázal vžít do pocitů svých bývalých spoluhráčů, kteří se potácí na dně na tabulky a jdou od porážky k porážce.

Plzeň si na jaře dojde pro titul. Leží před ní i výzvy v podobě rekordů

O titulu pro plzeňskou Viktorii nepochybuje před startem ligového jara asi nikdo. I přesto se vedení Plzně rozhodlo vůbec nic neriskovat a třeba střelce Krmenčíka ani přes velký zájem ze zahrničí neuvolnilo. Jaké jaro tedy Viktorii vlastně čeká?

Stoper Pernica bude od příští sezony hrát za Plzeň

Luděk Pernica bude od příští sezony působit v Plzni, s níž dnes podepsal smlouvu na tři a půl roku. Sedmadvacetiletý stoper ale ještě stráví jarní část sezony na hostování v Jablonci, odkud ho vedoucí tým první ligy získal.

Jablonec získal obránce Pernicu z Brna a Mišůna z Příbrami

Jablonec získal další dvě defenzivní posily pro novou sezonu. Do severočeského klubu přestoupil z Brna třiadvacetiletý Luděk Pernica a z Příbrami o rok starší Milan Mišůn. Oba obránci v novém působišti podepíšou tříleté smlouvy.

Obránce Brna Pernica považuje tři prohry za tristní bilanci

Potřetí za sebou vyšli fotbalisté brněnské Zbrojovky bodově naprázdno a jejich předsezónní vyhlídky na klidný střed tabulky se vzdalují. Samy hráči si podle obránce Luďka Pernici uvědomují, že si musí některé věci vyříkat. A především je třeba zapracovat na koncovce.

Pro Pernicu je hlavní získaný bod

Ačkoli dal v sedmém utkání již třetí gól, brněnský obránce Luděk Pernica se jako kanonýr necítí. V pátečním zápasu na hřišti Slavie se však blýskl pohlednou ranou z dálky, za kterou sklidil pochvalu i od fotbalistů soupeře, a v ligové tabulce pomohl Brnu udržet kontakt s nesestupovými pozicemi.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele