Další články

Pernica musí se zraněným kolenem na operaci, sezona pro něho skončila

Plzeňský stoper Luděk Pernica absolvoval operaci kolena a ve zbytku sezony už obhájcům titulu nepomůže. Dvaatřicetiletý obránce se zranil v sobotním utkání 26. kola první ligy s Jabloncem (3:2). Viktoria o tom informovala na svém webu.

Věřím, že i bez Hejdy odvetu s Karabachem zvládneme, řekl Pernica

Plzeňský obránce Luděk Pernica věří, že Viktoria zvládne úterní domácí utkání s Karabachem i bez kapitána a jeho kolegy ze stoperské dvojice Lukáše Hejdy, kterého do odvety závěrečného play off Ligy mistrů nepustí karetní trest. Pro postup do skupiny "milionářské" soutěže chce dvaatřicetiletý zadák udělat všechno.

Hrát LM na umělé trávě je specifické, ale extra mi to nevadí, řekl Pernica

Plzeňský obránce Luděk Pernica považuje za specifické, že fotbalisté Viktorie sehrají středeční úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů v Helsinkách na umělé trávě. Současně ale pro dvaatřicetiletého stopera tento povrch nepředstavuje větší problém, protože na něm trénoval například během bývalého angažmá v Jablonci.

Pernica pomohl Plzni k výhře nad Bohemians, před zápasem tipoval "jen" 4:0

Obránce Luděk Pernica pomohl Plzni úvodním gólem k drtivé výhře 6:0 nad Bohemians 1905 v 16. kole první ligy. Jednoznačný výsledek předčil i jeho odvážný předzápasový tip, když v žertu předpovídal domácí Viktorii vítězství 4:0.

Ta nejhorší facka, řekl Pernica o vypadnutí Plzně s CSKA Sofia

Plzeňský fotbalista Luděk Pernica byl po vyřazení od CSKA Sofia ve 4. předkole Evropské konferenční ligy hodně zklamaný a naštvaný. Porážku 0:3 po prodloužení v odvetě na hřišti bulharského soupeře zkušený obránce označil za nejhorší facku v nejdůležitějším zápase sezony.

Pernica: Vyřazení s Brestem by bylo hodně nepříjemné, ale věřím v postup Plzně

Plzeňský obránce Luděk Pernica by považoval za hodně nepříjemné, kdyby svěřenci trenéra Michala Bílka ve čtvrteční odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy s Dynamem Brest ztratili domácí náskok 1:2, vypadli a třetí rok po sobě nepostoupili do skupiny evropských pohárů. Jednatřicetiletý fotbalista však věří, že Viktoria bude po utkání na neutrálním hřišti v Jerevanu slavit postup.

Pernica si musel gól obhájit i v kabině, chtěl však víc než bod

Šťastný ze svého druhého ligového gólu v sezoně, ale ne už tak s pouhým bodem za remízu 1:1 v Karviné, byl po utkání 22. kola brněnský fotbalista Luděk Pernica. Podle třicetiletého obránce Zbrojovka podala lepší výkon než Slezané a zasloužila si vyhrát. Místo toho ale nováček v nejvyšší soutěži popáté za sebou zaváhal a nachází se nadále na sestupovém šestnáctém místě.

Plzeň uvolnila Řezníka, Alvira a Pernicu na hostování

Plzeň před jarní částí první ligy zúžila kádr a poslala trio hráčů na půlroční hostování bez opce. Obránce Radim Řezník odešel do Mladé Boleslavi, Luděk Pernica do Brna a záložník Marko Alvir do Českých Budějovic. Viktoria o tom informovala na svém webu.

Plzeň prodloužila smlouvy s Čermákem, Pernicou, Hruškou a Sváčkem

Viktoria Plzeň prodloužila smlouvy se čtyřmi fotbalisty - záložníkem Alešem Čermákem, obráncem Luďkem Pernicou a brankáři Alešem Hruškou a Dominikem Sváčkem. Podle klubového webu Hruška během soustředění v Rakousku podepsal kontrakt do roku 2022, ostatní do roku 2023.

Podle Pernicy byl Olympiakos ve všem lepší než Plzeň

Plzeňský obránce Luděk Pernica označil výhru Olympiakosu Pireus 4:0 a postup řeckého favorita do třetího předkola Ligy mistrů za naprosto zasloužené, protože domácí byli v úterní odvetě druhého předkola ve všech směrech lepší než Viktoria. Devětadvacetiletý fotbalista podle svých slov nehrál v lepší atmosféře než na stadionu Georgiose Karaiskakise.

Poslední dobou si mě balon vždy nějak najde, těší stopera Pernicu

Plzeňský Luděk Pernica odehrál v předehrávce druhého ligového kola v Liberci jeden z nejvydařenějších zápasů v nejvyšší soutěži. Devětadvacetiletý stoper v 57. minutě po nacvičeném signálu otevřel přesnou hlavičkou skóre a navrch přidal asistenci u druhého gólu Viktorie, která zvítězila 2:1.

Spolupráce s Limberským moc nefungovala, uznal Pernica

Plzeňský Luděk Pernica po prohře 0:3 na hřišti Dinama Záhřeb uznal, že mu to ve středu obrany příliš nefungovalo s Davidem Limberským, který zaskočil za disciplinárně potrestaného kapitána Romana Hubníka. Vyřazení Viktorie ve druhém kole Evropské ligy vzal osmadvacetiletý stoper i na sebe.

Pernica a Coufal se dostali do sestavy týdne Evropské ligy

Plzeňský stoper Luděk Pernica se díky dvěma gólům do sítě Dinama Záhřeb (2:1) dostal do nejlepší jedenáctky týdne Evropské ligy. Vybrán byl i obránce pražské Slavie Vladimír Coufal za výkon při bezbrankové remíze s Genkem.

Pernicu těšilo, že dvěma góly napravil nevydařenou přípravu

Plzeňský obránce Lukáš Pernica využil možnost nastoupit v základní sestavě dosyta. Doufal, že bude mít šanci napravit podle svých slov nepovedenou přípravu. To se mu povedlo nadmíru, dvěma premiérovými zásahy v dresu Viktorie rozhodl o výhře 2:1 v úvodním zápase vyřazovací části Evropské ligy nad Dinamem Záhřeb.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele