Brabec mohl v zimě odejít do Basileje, Genk možná opustí v létě

Český reprezentant Jakub Brabec byl blízko odchodu z Genku na hostování do Basileje, ale ze zimního přesunu nakonec sešlo. Podle hráčova agenta Ondreje Chovance pětadvacetiletý obránce možná belgický celek opustí v létě, pokud se jeho situace nezlepší. Brabec naposledy nastoupil za Genk v prosincovém ligovém zápase proti Kortrijku, následný lednový duel s Oostende proseděl na lavičce a pak zcela vypadl ze sestavy.

Češi v zahraničí: Čech chyboval, pak se omlouval. Pekhart dal kuriózní gól

Čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích neprožili dvakrát povedený víkend. Třeba Petr Čech dál musí čekat na jubilejní 200. nulu v Premier League poté, co chyboval v Brightonu. Na sociální síti pak nešetřil sebekritikou. Zajímavou zkušenost má za sebou útočník Piastu Gliwice Michal Papadopulos. Zápas jeho klubu se Zabrze se totiž nedohrál kvůli fanouškům.

Češi v zahraničí: Schick se vrátil do základu, Pospíšil se zase trefil a vede polskou ligu!

Patrik Schick se vrátil do základní sestavy AS Řím, ale proti AC Milán se svým týmem neuspěl. Lukáš Mareček si ve druhém utkání za Lokeren připsal asistenci. Potřetí za sebou se střelecky prosadil Martin Pospíšil z polského Bialystoku a se svým mužstvem poskočil do čela tabulky.

Češi v zahraničí: Na Koubka kopali dvě penalty, gól z nich nedostal. Pavelka porazil Galatasaray

Na české brankáře se o víkendu valily penalty. Dvěma pokutovým kopům musel čelit Jiří Pavlenka v bundeslize i Tomáš Koubek ve francouzské Ligue 1. Na velkém triumfu turecké Kasimpasy se podílel i záložník David Pavelka asistencí na vítězný gól.

Podle Brabce by reprezentace měla být v příštím cyklu sehranější

Ačkoliv se české reprezentaci nepovedlo postoupit na mistrovství světa v Rusku, našel stoper Jakub Brabec v končícím kvalifikačním cyklu pozitiva a doufá ve větší úspěch v boji o evropský šampionát 2020. Počítá zároveň s tím, že jeho generace by v budoucnu měla národní tým táhnout.

Belgická ofenziva je pro obránce noční můrou, řekl Brabec

Noční můra, ale také velká výzva. Takové pocity má český obránce Jakub Brabec z ofenzivy belgické reprezentace, proti které se postaví v pondělním přátelském utkání v Bruselu. Připouští, že proti kvalitnějšímu týmu ještě nikdy nehrál.

Brabcovi pomohlo, že Genk odehrál nejvíc zápasů v Evropě

Obránce Jakub Brabec má za sebou první sezonu v Genku a hned byla rekordní. Belgický celek, který postoupil až do čtvrtfinále Evropské ligy, odehrál v sezoně 65 zápasů, což bylo nejvíc z evropských klubů.

Nehodláme dopustit blamáž, říká před San Marinem stoper Brabec

Jakákoli ztráta v nedělním utkání s trpaslíkem San Marinem by pro české reprezentanty znamenala blamáž, kterou však podle stopera Jakuba Brabce nehodlají dopustit. Na tým složený z amatérů se chystají stejně jako na každého jiného soupeře a podcenění odmítají.

Zápas s Nory český tým bolel, stoper Brabec dostal úder do zubů

Čeští reprezentanti v pátek vybojovali důležitou kvalifikační výhru nad Norskem 2:1, ale zápas je hodně bolel. Soupeřovu tvrdost pocítil i stoper Jakub Brabec, který dostal úder od protihráče do zubů a z utkání si odnesl roztržený ret.

Brabec už se v Genku zabydlel a zvyká si na rychlejší soutěž

Jakub Brabec po přestupu do belgického Genku už našel herní rytmus a aklimatizoval se. Nyní se to pokusí potvrdit i v národním týmu, i když si uvědomuje, že na stoperu bude mít těžké dostat se do sestavy. Rád je i za pozvánku.

Jarolím donominoval do reprezentace stopera Brabce

Trenér reprezentace Karel Jarolím doplnil nominaci na říjnové kvalifikační zápasy s Německem a Ázerbájdžánem o stopera Jakuba Brabce z belgického Genku. Před pondělním srazem národního týmu rozšíří současný dvacetičlenný výběr ještě další tři hráči.

Brabec přes prohranou premiéru v Genku slyšel jen chválu

Přestože český obránce Jakub Brabec při soutěžní premiéře za Genk neodvrátil porážku 0:2 s Anderlechtem Brusel, po nedělním utkání belgické ligy měl na svůj výkon jen pozitivní ohlasy. Čtyřiadvacetiletý stoper věří, že do nového týmu dobře zapadl a udrží si místo v základní sestavě.

Brabec si zvyká v Belgii, navždy ale prý zůstane sparťanem

Obránce Jakub Brabec se po přestupu ze Sparty pomalu zabydluje v belgickém Genku. Věří, že brzy dostane šanci ukázat, co v něm je. Připouští, že bylo těžké opustit letenský tým, ve kterém působil od dětství.

Obránce Brabec přestoupil ze Sparty do belgického Genku

Český obránce Jakub Brabec přece jen opustil pražskou Spartu a přestoupil do Genku, kde podepsal čtyřletou smlouvu. Čtyřiadvacetiletý stoper měl původně namířeno do jiného belgického celku Andrelechtu Brusel, ale z transferu nakonec sešlo.

Brabec do Anderlechtu neodejde, zájem je ale i odjinud

Obránce Jakub Brabec z pražské Sparty do Anderlechtu Brusel neodejde. Fotbalistův agent Ondrej Chovanec ČTK řekl, že se kluby na přestupu nedohodly. Čtyřiadvacetiletý stoper podle něj pravděpodobně zůstane na Letné.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele