Další články

O reprezentačním osudu trojice olomouckých provinilců rozhodne nový trenér

O budoucnosti Jakuba Brabce, Vladimíra Coufala a Jana Kuchty, kteří byli po návštěvě nočního podniku vyřazeni před pondělním závěrečným zápasem evropské kvalifikace proti Moldavsku z české reprezentace, rozhodne nový trenér. Předseda FAČR Petr Fousek na tiskové konferenci uvedl, že výkonný výbor trojici opor z národního mužstva rozhodně navždy nevyřadil. Výbor zároveň vyzval svého člena Tomáše Neumanna, aby zvážil důsledky toho, že byl v klubu po boků hráčů.

Brabec i Kuchta se omluvili. Návštěvu diskotéky označili za obrovský zkrat a chybu

Obránce Jakub Brabec se veřejně omluvil za víkendovou návštěvu nočního podniku v Olomouci, kvůli které byl spolu s bekem Vladimírem Coufalem a útočníkem Janem Kuchtou vyřazen z české fotbalové reprezentace. Jednatřicetiletý zadák Arisu Soluň v prohlášení zaslaném ČTK označil své chování za obrovskou chybu a slíbil, že podobný zkrat už nikdy nebude opakovat. V podobném duchu se už včera kál i hráč pražské Sparty Kuchta, jenž se omluvil na sociálních sítích.

Interní porušení pravidel: Brabec, Coufal a Kuchta byli vyřazeni z reprezentace

Obránci Jakub Brabec s Vladimírem Coufalem a útočník Jan Kuchta v noci zásadním způsobem porušili interní pravidla české fotbalové reprezentace a před pondělním závěrečným zápasem kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy proti Moldavsku v Olomouci museli opustit mužstvo. Národní tým o tom informoval na sociální síti X.

Brabec: Nejsme nějaký vyjukaný tým, v Albánii můžeme dominovat

Obránce Jakub Brabec věří, že čeští fotbalisté mohou ve čtvrtečním utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Albánii, které bude přímým soubojem o první místo ve skupině, dominovat.

Nálada po Albánii úplně ideální není, ale reparát neskládáme, řekl Brabec

Jakub Brabec připustil, že po čtvrtečním zaváhání a domácí remíze 1:1 s Albánií v kvalifikaci mistrovství Evropy nepanuje v českém týmu ideální nálada. Jednatřicetiletý obránce na druhou stranu odmítl, že by nedělní utkání v Maďarsku mělo být snahou o reparát. Na tiskové konferenci vyzdvihl kvalitu nadcházejícího soupeře a zápas s ním označil za ideální přípravu.

Brabec odmítl nabídku od Panathinakosu, rozhodl se zůstat v Arisu

Jakub Brabec před sebou má třetí sezonu v dresu Arisu Soluň. Český obránce setrvání v tomto klubu upřednostnil před stěhováním do Panathinaikosu, který mu předložil nabídku.

Brabec má zlomené žebro, Arisu v dubnu už nepomůže

Aris Soluň čeká klidný závěr sezony a v nadcházejících zápasech mu bude chybět Jakub Brabec. Řecký klub v neděli nastoupil na půdě AEK Atény a v nemocnici zápas dohrával Jakub Brabec, český obránce utrpěl frakturu žebra.

Na výhru jsme prostě neměli, byl to zvláštní zápas, prohlásil Brabec

Stoper Jakub Brabec si myslí, že české reprezentaci bezbrankový kvalifikační zápas v Moldavsku o postup na mistrovství Evropy 2024 v Německu jednoznačně nevyšel a na výhru neměla. Zápas v Kišiněvě označil za zvláštní. Doufá, že si z něj národní tým vezme ponaučení do dalších bojů.

Brabec o kvalifikaci: Jsem příjemně překvapený. Máme to ve svých rukou

Reprezentanti Jakub Brabec s Tomášem Vaclíkem jsou po losu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2024 v Německu spokojení a optimističtí. Podle obránce Brabce by čeští hráči byli velcí alibisté, kdyby tvrdili, že ve skupině E s Polskem, Albánií, Faerskými ostrovy a Moldavskem nemají situaci ve svých rukou.

Reprezentaci opustil i Brabec, doplnili ji Lingr, Provod a Stronati

Českou reprezentaci před úterním závěrečným zápasem skupiny A2 Ligy národů ve Švýcarsku opustil kvůli zranění také zadák Jakub Brabec. Už v sobotu krátce před domácím utkáním s Portugalskem vypadli z mužstva ze zdravotních důvodů křídelník Jakub Jankto a pravý bek či záložník Lukáš Masopust. Trenér Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal středopolaře Lukáše Provoda s ofenzivním univerzálem Ondřejem Lingrem ze Slavie a obránce Patrizia Stronatiho z Puskáse.

Ronalda jsme ubránili, ale tři body má on, řekl Brabec po Portugalsku

Obránce Jakub Brabec po porážce 0:2 v Portugalsku ve třetím utkání skupiny A2 Ligy národů příliš nepřeceňoval, že česká defenziva ubránila Cristiana Ronalda, protože vítězství slavil domácí hvězdný útočník. Devětadvacetiletého stopera mrzely neproměněné šance a kvitoval, že se po zápase mezi jeho spoluhráči nestrhla "rvačka" o Ronaldův dres.

Brabec byl rád za vítězný gól, další soupeře vidí jako výzvu

Šťastný za vítěznou branku do sítě Estonska i úspěšně zvládnutý závěr kvalifikační skupiny byl po výhře 2:0 obránce Jakub Brabec. Právě jeho trefa z 59. minuty pomohla prolomit v Praze koncentrovanou obranu soupeře a nasměrovat české fotbalisty ke čtvrté výhře. Přestože reprezentace neuspěla ve snaze o druhé místo a v dalších bojích o MS bude mezi nenasazenými týmy, Brabec věří, že do jarní baráže není bez šance.

Brabec roli stoperského lídra přijímá, angažmá v Řecku si chválí

Při absenci zraněného Tomáše Kalase je Jakub Brabec v české reprezentaci na listopadovém srazu lídrem stoperské dvojice a svou roli přijímá. Devětadvacetiletý zadák prožívá povedené období a pochvaluje si letní přestup do Arisu Soluň. Při zápasech řeckého klubu dosud nechyběl na hřišti ani minutu.

Reprezentační obránce Brabec přestoupil z Plzně do Arisu Soluň

Kabinu Plzně opustil Jakub Brabec. Reprezentační obránce přestoupil do Arisu Soluň, s kterým podepsal tříletou smlouvu. Třetí tým uplynulého ročníku řecké ligy to oznámil na svém webu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele