Brabec po chybě málem střídal, nakonec Spartě vyhrál derby

Moc nechybělo a po velké chybě před vedoucí brankou Slavie mohl obránce Jakub Brabec střídat a sledovat zbytek derby z lavičky. Dvaadvacetiletý fotbalista ale nakonec dostal důvěru i pro druhý poločas, za kterou se odvděčil tím nejlepším způsobem - vítězným gólem na 2:1 v 89. minutě.

Lavička: Kadeřábkovo zranění mrzí, Costova karta byla hloupá

Sparťané sice porazili Duklu a dotáhli se na Plzeň, zápas ale trenérovi Vítězslavu Lavičkovu nakonec přidělal i starosti. Obhájce titulu za týden čeká zápas s Jabloncem, kvůli kartám ale bude postrádat obránce Jakuba Brabce s Costou a zranění možná nepustí do hry ani Pavla Kadeřábka.

Dovalil musel udělat změnu v nominaci, povolán byl Takács

Trenér české reprezentace do 21 let Jakub Dovalil musel udělat změnu v nominaci na přípravné zápasy s Dánskem a Německem. Kvůli zranění mu vypadli kapitán Jakub Brabec ze Sparty a jablonecký záložník Vojtěch Kubista. Místo nich povolal Ladislava Takácse z Teplic.

Obránce Brabec prodloužil smlouvu se Spartou do roku 2018

Obránce Jakub Brabec prodloužil smlouvu se Spartou. Dvaadvacetiletý fotbalista by měl v letenském celku působit až do konce června 2018. Vedení obhájce titulu o tom dnes informovalo na svých internetových stránkách.

Stoper Brabec byl v Neapoli u všeho důležitého

V úvodním utkání fotbalistů Sparty v základní skupině Evropské ligy v Neapoli (1:3) byl obránce Jakub Brabec u všeho důležitého. Nejprve mohl vrátit hostům vedení, jenže nedal, a naopak na druhé straně neuhlídal Gonzala Higuaína, který připravil vítěznou branku pro Driese Mertense.

Brabec dal proti Zwolle nejdůležitější gól kariéry

Sparťané podle obránce Jakuba Brabce před zápasem se Zwolle zapomněli na krásu a rozhodli se hrát srdcem a vůlí. Rozhodnutí se jim vyplatilo, protože v odvetě 4. předkola Evropské ligy porazili na Letné Zwolle 3:1 a po remíze 1:1 postoupili do základní skupiny.

Hráčem měsíce byl poprvé zvolen Brabec, trenérem Ščasný

Nejlepším fotbalistou první ligy za měsíc září byl zvolen sparťanský stoper Jakub Brabec. V hlasování fanoušků porazil o téměř 200 hlasů srpnového vítěze Aidina Mahmutoviče z Teplic a anketu Ligové fotbalové asociace vyhrál poprvé. Kategorii trenérů opanoval teplický Zdeněk Ščasný.

Na hráče měsíce kandidují Brabec, Litsingi a obhájce Mahmutovič

V nominaci na Hráče měsíce první ligy za září jsou sparťan Jakub Brabec a tepličtí Francis Litsingi s posledním vítězem Aidinem Mahmutovičem. Nejlepší střelec soutěže se může stát prvním fotbalistou v historii ankety Ligové fotbalové asociace (LFA), který svůj triumf obhájí.

Střelec týdne Brabec byl rád, že jeho góly přinesly Spartě výhry

Sparťanský obránce Jakub Brabec zažil mimořádně povedený týden. V pondělí svým premiérovým ligovým gólem pomohl Letenským k výhře 2:0 nad Znojmem, v pátek skóroval i při domácím triumfu 4:1 nad Slováckem. Jednadvacetiletého hráče těší, že oba jeho góly přispěly k vítězství a že od trenéra Vítězslava Lavičky dostává šanci v základní sestavě.

Sparťan Brabec bude do konce sezony hostovat v Brně

Obránce Sparty Praha a někdejší kapitán vicemistrů Evropy do 19 let z loňského roku Jakub Brabec bude do konce sezony hostovat v Brně. Brabec letos za Spartu ještě nenastoupil a vedení letenského klubu mu tak umožnilo nabrat herní praxi jinde.

Brabec: Teď budeme držet palce Řepkovi, že nám pomůže

Mladý stoper Jakub Brabec včera dostal v základní sestavě Sparty přednost před zkušeným Jiřím Jarošíkem a pomohl k výhře 1:0 nad Olomoucí. Sparta tak vytvořila tlak na vedoucí Liberec, který hraje v sobotu v Českých Budějovicích, v jejíž obraně září bývalý letenský kapitán Tomáš Řepka. A sparťané věří, že jejich nedávný spoluhráč jim pomůže.

Brabec nemohl věřit, že si splnil sen hrát v lize za Spartu

Dávný sen si vyplnil obránce Jakub Brabec, když nastoupil za pražskou Spartu v ligovém zápase. Premiéru devatenáctiletého zadáka navíc okrášlila výhra 2:0 na hřišti Viktorie Žižkov. Brabec proto po zápase 20. kola jen těžko popisoval, jak šťastné emoce s ním zrovna cloumají.

Sparta má druhého stopera Brabce

Sparta Praha zvýšila konkurenci na stoperských pozicích. Do mateřského klubu přestupuje zpět ze Žižkova po ukončení smlouvy Jakub Brabec, kapitán reprezentačního výběru do 19 let. ČTK to řekl hráčův agent Ondřej Chovanec.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele