Brabec už ztrácel víru, nakonec rozhodl

Obránce Jakub Brabec přiznal, že proti Sönderjyske už za stavu 0:2 přestával věřit, že fotbalisté Sparty přes dánského outsidera postoupí do skupiny Evropské ligy. Čtyřiadvacetiletý stoper ale byl nakonec v domácí odvetě čtvrtého předkola hrdinou Pražanů, když v 85. minutě těsně po příchodu na hřiště dokonal vítězný obrat na 3:2.

Ščasný potvrdil, že Brabec má namířeno do Anderlechtu

Obránce Jakub Brabec by mohl odejít ze Sparty do Anderlechtu. Trenér Sparty Zdeněk Ščasný v rozhovoru pro Českou televizi potvrdil, že dlouhá jednání spějí k dohodě. Brabec se tak možná rozloučil s Letnou nejlepším možným způsobem, když svým gólem zařídil Spartě postup do Evropské ligy přes Sönderjyske.

Anderlecht podle Sportu usiluje o sparťanského obránce Brabce

Bruselský Anderlecht by podle informací deníku Sport rád získal obránce Sparty Jakuba Brabce. Za třiadvacetiletého fotbalistu nabízí dva miliony eur (asi 54 milionů korun), ale pražský klub požaduje o milion eur více.

Brabec: Titul nám prohrály podzimní prohry s Plzní a Slavií

Dnešní prohra 0:3 s Plzní sice vzala fotbalistům Sparty reálnou šanci na mistrovský titul, podle obránce Jakuba Brabce o ni však letenský celek přišel mnohem dřív. Na podzim, kdy prohrál na hřišti Viktorie a také nezvládl derby se Slavií.

Brabec dal Villarrealu ojedinělý gól, naštvala ho ale karta

Co se nepovedlo vyhlášeným střelcům Leverkusenu či Neapole, to dokázal sparťanský fotbalista Jakub Brabec. Jako první hráč v této sezoně Evropské ligy dokázal skórovat na hřišti Villarrealu a postaral se tak o to, že si Pražané vezou do odvetu těsnou porážku 1:2, která dává naději na postup.

Moje nominace je ocenění celého týmu, řekl Brabec

První pozvánka do seniorské reprezentace stopera Jakuba Brabce potěšila. Podle třiadvacetiletého fotbalisty jde o ocenění výkonů celé Sparty v Evropské lize, kde letenský celek postoupil do čtvrtfinále. V národním týmu ho zastupuje celkem šest hráčů.

Trenér Vrba dodatečně povolal sparťany Frýdka, Marečka a Brabce

Nominaci české reprezentace pro nadcházející přípravné zápasy se Skotskem a ve Švédsku doplnili tři sparťané - univerzál Martin Frýdek, záložník Lukáš Mareček a stoper Jakub Brabec. Poslední dva jmenování byli do národního A-týmu povoláni poprvé.

Máme na to dát v Římě gól, řekl před osmifinále EL Brabec

Sparťané zatím v každém utkání této pohárové sezony dokázali vstřelit gól na hřišti soupeře a obránce Jakub Brabec věří, že se jim sérii podaří prodloužit i v osmifinálové odvetě proti Laziu Řím. Po výsledku 1:1 z prvního utkání v Praze by totiž letenskému celku dával naději na postup.

Brabec i Šural pomohli Spartě svými góly k vítězství ve Zlíně

Dva góly v rozmezí dvou minut dopomohly Sparťanům k vítězství na horké půdě ligového nováčka ve Zlíně. Pražané dosáhli teprve na čtvrté venkovní vítězství v tomto ročníku a jsou přesvědčeni, že se jim podařilo s novými posilami nastartovat vítězný bodový obrat v dostizích s Plzní o mistrovský titul.

Gól v derby je víc, řekl po postupové brance v EL sparťan Brabec

Obránce Jakub Brabec nepatří mezi střelce, přesto rozhodl o výhře Sparty 1:0 nad Asterasem Tripolis, která posunula letenský celek do play off Evropské ligy. Pro třiadvacetiletého stopera však nešlo o nejdůležitější branku dosavadní kariéry.

Brabec věří, že Sparta si v příštím kole zajistí postup ze skupiny

Obránce Jakub Brabec měl po dnešní remíze 1:1 se Schalke v Evropské lize radost, že fotbalisté Sparty se přiblížili postupu ze skupiny. Ten si navíc můžou zajistit už v příštím kole za tři týdny, kdy na Letné přivítají Asteras Tripolis.

Brabce zklamalo vyřazení i zdržování Němců

Jako by nestačilo, že kapitána české jednadvacítky Jakuba Brabce zklamalo vyřazení v základní skupině domácího mistrovství Evropy. Po remíze 1:1 s Německem v Edenu byl dvaadvacetiletý obránce naštvaný i na soupeře, který v závěru zápasu simuloval a zdržoval.

Brabec: Ještě jsme nikoho nepřejeli tak suverénně

Kapitán české "21" Jakub Brabec nepamatuje, že by jeho tým někdy podal tak suverénní výkon jako dnes proti Srbsku (4:0). Obránce pražské Sparty těší, že výběr Jakuba Dovalila zůstal po druhém utkání domácího mistrovství Evropy v boji o postup ze skupiny...

Jednadvacítka se podle Brabce lekla možné výhry nad Dánskem

Česká jednadvacítka podle kapitána Jakuba Brabce nezvládla úvodní zápas mistrovství Evropy s Dánskem v hlavě. Výběr trenéra Jakuba Dovalila sice vedl, pak se ale podle dvaadvacetiletého stopera zalekl možné výhry a pasivní hrou dovolil soupeři skóre otočit.

Brabcovo léto: Víra v úspěch na ME a narození dcery

Klubová sezona obránci Jakubu Brabcovi sice nevyšla podle představ, sparťanský stoper si ale pořád může užít skvělé léto. Kapitán české reprezentace do 21 let totiž věří v úspěch na domácím mistrovství Evropy a v srpnu se jeho ženě navíc narodí jejich první dcera.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele