Další články

Nesmíme vnímat, že hrajeme s AC Milán, nabádá Zima před osmifinále EL

Obránce David Zima věří, že Slavia může ve čtvrtečním úvodním osmifinále Evropské ligy favorizovaný AC Milán překvapit. Podle třiadvacetiletého českého reprezentanta bude klíčové, aby si Pražané příliš nepřipouštěli, proti jak silnému soupeři hrají. Zima také na tiskové konferenci uvedl, že je nadšený z návratu na slavný stadion San Siro, kam zavítal už s FC Turín, kde působil před návratem do Edenu ještě v lednu.

Změny Slavie na soupisce EL: Chybí Staněk, dopsány tři defenzivní posily

Ze soupisky Slavie pro jarní část Evropské ligy vypadl vedle záložníka Jakuba Hromady a obránce Andrese Dumitrescua, kteří pražský klub v zimní přestávce opustili, také ofenzivní univerzál Bolu Ogungbayi. Nově se ni naopak dostaly tři zimní posily do defenzivy - David Zima, Ondřej Zmrzlý a El Hadji Malick Diouf. Kvůli zranění chybí nová brankářská akvizice reprezentant Jindřich Staněk...

Jarolím o přestupu Zimy: Chápu ho, ale byl bych rád, kdyby šel do Hamburku

Z ničeho nic se přestup Davida Zimy z Turína do Slavie stal hlavním tématem zimního přestupového období. Nemuselo tomu tak být, mladý stoper měl blízko k přesunu do Hamburku. Tam by podle Davida Jarolíma, který v přístavním městě strávil skoro deset let, hrál základ. "Chybí jim takový stoper," říká v rozhovoru pro eFotbal.cz.

Mám od sebe velká očekávání, Itálie mi hodně dala, říká Zima po návratu do Slavie

David Zima vnímá svůj přestup z FC Turín zpět do Slavie jako návrat domů. Během dvou a půl let v Itálii měl pocit, že z pražského týmu vlastně nikdy úplně neodešel. Třiadvacetiletý reprezentační obránce v rozhovoru pro klubový web rovněž řekl, že na jeho výkonech ve Slavii bude muset být znát, že odehrál přes třicet zápasů v elitní Serii A.

Zima se vrací do Edenu, Slavia za něj zaplatila rekordní sumu

Poslední dny se intenzivně spekulovalo o návratu Davida Zimy do Slavie, ten se nyní přetavil ve skutečnost. Třiadvacetiletý stoper se stal historicky nejdražší koupí jakéhokoliv českého klubu, když za něj červenobílí zaplatili 4 miliony eur.

Zima do Hamburku nepůjde, rýsuje se obráncův návrat do Slavie

Přesun Davida Zimy z Turína do Hamburku měl být hotovou věcí. Poté, co se v posledních měsících ohromně trápil, měl vyrazit do Německa za herní praxí. Podle Gianlucy de Marzia je ale vše jinak, Zima má mít namířeno do Slavie.

Zima je v Turíně nepotřebný, o jeho příchodu jedná Hamburk

David Zima si nedokázal vybojovat místo v základní sestavě Turína a spekuluje se o jeho odchodu z italského klubu. Minulý týden média přinesla informace o zájmu Hamburku a nejednalo se o výstřel do vzduchu, kluby už začaly jednat.

Trenér Šilhavý doplnil nominaci reprezentace o Čvančaru a Zimu

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý doplnil nominaci na listopadové závěrečné zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku a s Moldavskem o útočníka Tomáše Čvančaru a obránce Davida Zimu.

Italské kluby mají šanci Ligu mistrů vyhrát, myslí si reprezentant Zima

Livesport Zprávy od nového roku pravidelně přináší postřehy českých hráčů působících v zahraničních soutěžích. Jedním z nich je obránce FC Turín a české reprezentace David Zima, jenž potřetí nechá nahlédnout do zákulisí světového fotbalu.

Zima k dění v Serii A: Inter potřebuje okysličit, nic se tam nemění

Livesport Zprávy od nového roku pravidelně přináší postřehy českých hráčů působících v zahraničních soutěžích. Jedním z nich je obránce FC Turín a české reprezentace David Zima, jenž potřetí nechá nahlédnout do zákulisí světového fotbalu...

David Zima o své operaci i Serii A: Defenziva je priorita, útok se tu neřeší

Obránce turínského FC David Zima si na nějaký čas musí dát od fotbalu pauzu. Důvodem je operace menisku, kterou podstoupil před pár dny. Jinak ale český fotbalista nelení a ve svém blogu pro Livesport Zprávy otevírá zákulisí jedné z nejlepších soutěží světa. Kdo jsou podle něj tři nejlepší útočníci Serie A a má podle něj Neapol už titul v kapse?

Zima musel na operaci, absence se protáhne minimálně na tři měsíce

Obránce reprezentace Davida Zimu z FC Turín čeká kvůli zraněnému kolenu nakonec delší pauza, než se původně předpokládalo. Podle serveru Football Italia bude mimo hru nejméně tři měsíce.

Reprezentant Zima má problémy s meniskem a čeká ho pauza

Reprezentační obránce David Zima kvůli problémům s meniskem nepomůže Turínu v nejbližších utkáních. O zdravotních potížích dvaadvacetiletého stopera informovala italská média. Podle serveru transfermarkt.com bude někdejší hráč Olomouce a Slavie mimo hru minimálně měsíc.

Stoper Zima věří, že se Češi navzdory řadě absencí rychle sehrají

Reprezentační stoper David Zima věří, že se národní tým ve čtvrtečním semifinále play off o mistrovství světa proti Švédsku vyrovná s absencí kompletní obranné čtyřky z loňského mistrovství Evropy. Obdivuje ofenzivní hráče soupeře, na základě osobní zkušenosti zejména Dejana Kulusevského.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele