Italské kluby mají šanci Ligu mistrů vyhrát, myslí si reprezentant Zima

21.04.2023, 09:56
Názory a komentáře

Livesport Zprávy od nového roku pravidelně přináší postřehy českých hráčů působících v zahraničních soutěžích. Jedním z nich je obránce FC Turín a české reprezentace David Zima, jenž potřetí nechá nahlédnout do zákulisí světového fotbalu.

Neapol v aktuální sezoně Ligu mistrů nevyhraje... Ukázalo se, co s ní udělá absence Victora Osimhena. Bylo to znát především v prvním utkání s AC Milán. V odvetě sice nastoupil, ale byl po zranění a nejspíš nebyl v top formě, kterou prokazoval v zápasech předtím.

Zároveň bych to asi rovnou označil za hlavní příčinu, proč to Neapol s Milánem nezvládla. Prohráli s nimi už v lize 0:4 a také bez Osimhena. Navíc si myslím, že vyloženě top forma, kdy každého válcujete, vám nemůže vydržet věčně. Neapol válcovala celou ligu třeba měsíc dozadu, ale i nyní už má určité potíže, vyhraje jen o gól, či remizuje. Důležité je, abyste jako tým nepřestávali bodovat. Klidně výsledkem 1:0, 2:1 a to se jim celkem daří. Takhle třeba oproti AC Milán nasbírali spoustu bodů.

Neapol si v lize drží velký náskok. (©Livesport)

Nabízí se otázka, co bude s Neapolí, pokud by v létě z klubu zmizeli právě Osimhen a Chviča Kvaračchelija... Asi těžko pro jejich styl hry najdou dva stejné hráče, kteří by je nahradili. To si nemyslím, že je reálné. Přivedou stejně kvalitní hráče, ale holt to budou trochu jiné typy a pak je na trenérovi, aby si s tím poradil a ušil týmu taktiku, která mu bude vyhovovat.

AC Milán je po šestnácti letech v semifinále Ligy mistrů. Myslím si, že mají o dost jednodušší část pavouku než je na druhé straně. I když je čeká derby s Interem, pořád je to přijatelnější, než čelit Realu nebo City. Za mě má Milán velkou šanci dojít až do finále, kde se potká s jedním z těch dvou gigantů. Pak bude samozřejmě otázka, jestli budou mít na to je porazit. Oba dva kluby mají obrovskou kvalitu, která je ještě o level výš.

AC má také kvalitní kádr, ale rozhodně to není nejlepší tým na světě. Pořád tam jsou nějaké mouchy a věci k zlepšování, což u týmů jako City nebo Realu moc není.

Na druhou stranu si říkám, že by se italským klubům mohlo letos zadařit, protože hrají spíš defenzivním stylem, který ostatním moc nevoní. Pečlivě brání a vyráží do nebezpečných brejků. Takhle moc evropských klubů nehraje. Ani Neapol. I ona se snaží hrát nahoru dolů, není to z její strany žádný zanďour. Ale Interu i AC tahle taktika sedí, mají na to vhodné typy hráčů a finále Ligy mistrů je o jednom večeru, není žádné příště. Nikdy nevíte, jak vám daný soupeř sedne.

Juventus v pohárech nebude chybět

Řeší se, jestli Juventus bude v příští sezoně v Evropě. Podle mého názoru určitě. Jsou ve hře v Evropské lize, kde jsou nevyzpytatelní. Mají šanci vyhrát Italský pohár a i kdyby ho vyhrál Inter, tak jim tím pomůže v tabulce. Navíc si myslím, že Juventus ještě stáhne Atalantu a půjde před ní. Nemám obavy, že by měli v evropských pohárech chybět.

Kauza je i kolem Romela Lukaka, který to nemá v Interu zrovna lehké. Klub už oznámil, že o něj v létě nebude mít zájem. Vidím ho stále jako top útočníka, který byl přibržděný zdravotními problémy. Myslím si, že svoje maximum měl kolem mistrovství Evropy 2020. A tuto laťku už asi nepřekoná. Maximálně takové výkony zopakuje nebo se k nim bude přibližovat.

Lukaku letos nemá příliš dobrou formu. (©Livesport)

Bude také záležet, v jakém klubu a herním stylu bude hrát. Zrovna u něj je volba trenéra a jeho taktiky dost důležitá. Potřebuje být důležitým hráčem, na kterém bude hra postavena, což si myslím, že se v Interu moc neděje. Nesedí mu současný styl.

Autor je obránce FC Turín a český reprezentant

Autor: Livesport.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
Kaka14

Tak teraz moze nastat situacia v Serii A, ze vyhraje LM a EL tymi, ktore neskoncia v TOP 4.

Co v takom pridpade, kdo pojde do LM, ked do LM moze ist max. 5 timov z jednej krajiny ?

To by isli zo Seria len prve 3 + vitaz LM a EL ?

Reagovat
Stannis Baratheon

Tipuju to na výjimku.

Reagovat
Csaplárova past

Jaká vyjímka? Vítěz LM se zařadí jako by na čtvrté místo v tabulce a postupuje přímo a ten skutečný čtvrtý letí do předkola.

Reagovat
Shevchenko

Co? Prostě do LM by šel vítěz LM a EL a tím pádem má smůlu čtvrtý tým, který by šel do EL

Reagovat
Shevchenko

Přesně tak.

Reagovat
Kaka14

dik

Reagovat
Eldarion

Tie možné kombinácie tabuľky a postupov sú dobre rozpísané tu:

https://sempremilan.com/juventus-how-changes-scenarios-serie-a

Btw. Juve (podľa Gazzetty aspoň) LM aj tak budúci rok hrať nebude, v prípade ak nevyhrajú EL tento rok.

https://sempremilan.com/gds-juventus-slim-chance-champions-league

Reagovat
10

nic takový v Gazzettě není, to je nesmysl...jak by mohli vědět, kolik bude mít Juventus na konci bodů?

Reagovat
Kucka

Neměl už být zpátky po zranění?

Reagovat
CHONG

Italské kluby hodně pěkně, 5 týmů v semifinále evropských pohárů, jistý finalista LM, šance na čistě italské finále EL... Ale stejně si tipnu, že to nakonec bude Evropa bez italského vítěze.

Reagovat
Shevchenko

No největší šanci má podle mě Fiorentina.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Stannis Baratheon

V EL mají týmy taky dost velkou šanci.

Reagovat
Jason_

o rok 6 talianskych v LM !!!

Reagovat
fenixLFC

Akoze pre ne upravia zas pravidla?

Reagovat
Luc-Luc

Kez by, kdokoli na ukor ropaku...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele