David Lafata Články

Nejde o mě a Jablonec, jde o titul, řekl před šlágrem Lafata

Když v lednu přestupoval kanonýr David Lafata z Jablonce do pražské Sparty, ani nechtěl myslet na to, jak emotivně bude prožívat jarní vzájemný zápas. Teď připouští, že nedělní bitva proti týmu, v jehož barvách v minulosti nasázel ohromujících 88 gólů, pro něj bude mít velmi zvláštní nádech.

Kanonýr Lafata by s Budějovicemi hrál ob týden

Kdyby si útočník Sparty David Lafata mohl vybrat soupeře, proti kterému by chtěl nejčastěji nastupovat, byly by to patrně České Budějovice. Nejlepší ligový střelec zaznamenal v posledních sedmi duelech s Jihočechy 13 gólů. A to včetně včerejšího duelu. Lafata dvěma góly zařídil vítězství Sparty v Českých Budějovicích 2:0.

Debutanta Lafatu mrzela zahozená šance proti Chelsea

Hodně zklamaný byl po svém prvním soutěžním zápase za Spartu David Lafata. Kanonýra mrzela vlastní zahozená šance proti Chelsea i domácí porážka 0:1. Dvojzápas druhého kola Evropské ligy však ještě před odvetou v Londýně zcela nevzdává.

Čech zaútočí na rekordní šesté vítězství ve Fotbalistovi roku

Brankář Petr Čech nechybí mezi deseti hráči, kteří se ucházejí o vítězství ve 48. ročníku české ankety Fotbalista roku. Pokud gólman Chelsea uspěje, připíše si už šestý triumf, což se ještě nikomu nepodařilo. S dosavadními pěti výhrami se Čech dělí o rekord s dalším brankářem Ivem Viktorem.

Lafata byl za první gól rád, za měsíc ale čeká důležitější trefy

Ve druhém startu za Spartu Praha se David Lafata dočkal premiérové branky, když ve včerejší úvodní přípravě s Ružomberkem přispěl k výhře 4:0. Bývalého útočníka Jablonce potěšilo, že v novém působišti nečekal na úvodní trefu dlouho, ale důležitější pro něj budou až branky v soutěžních utkáních.

Lafatu potěšil debut ve Spartě, ale víc se těší na ostrý zápas

Kanonýra Davida Lafatu potěšil debut za Spartu Praha v úvodní zimní přípravě s Banskou Bystricou (0:0). Lednová posila z Jablonce však věří, že po prvním soutěžním zápase za letenský celek bude cítit radost ještě mnohem větší.

Lafata: Titul ve Spartě je větší motivace než góly

Do Sparty přišel s pověstí obávaného kanonýra, který v české lize za čtyři a půl sezony nasázel 78 branek. Kdyby si však fotbalový útočník David Lafata mohl vybírat, své góly v jarní části sezony by klidně oželel a vyměnil je za vítězství v lize.

Kanonýr Lafata už patří Spartě, na Letné podepsal smlouvu

David Lafata je definitivně hráčem Sparty. Jednatřicetiletý útočník dnes s pražským klubem podepsal smlouvu na tři a půl roku. Nejlepší střelec posledních dvou ligových ročníků přišel na Letnou z Jablonce za údajných 20 milionů korun.

Lafata přestoupí z Jablonce do Sparty, upíše se jí do léta 2016

David Lafata posílí pražskou Spartu, kam přestoupí z konkurenčního Jablonce. Pražský klub dnes oznámil, že nejlepší střelec posledních dvou ligových ročníků v pátek absolvuje zdravotní prohlídku a vzápětí podepíše smlouvu na 3,5 roku. Finanční podmínky transferu zveřejněny nebyly. Údajně Sparta za jednatřicetiletého reprezentanta zaplatí kolem 20 milionů korun.

Se Spartou se připravuje Bednář, Pražané chtějí i Lafatu s Váchou

S fotbalisty pražské Sparty začal ode dneška na startu zimní přípravy trénovat i bývalý reprezentační útočník Roman Bednář, který naposledy působil v tureckém Sivassporu. Hráč se zkušenostmi z anglické Premier League a skotské nejvyšší soutěže do aktuálně třetího týmu prvoligové tabulky přichází na zkoušku.

Lafata se těší na dovolenou v Kanadě, rád by i do tamních lesů

Jablonecký útočník David Lafata se těší, že si po náročném podzimu odpočine na dovolené v Kanadě. Nejlepší ligový střelec a nadšený myslivec by si rád vyrazil i do tamních lesů.

Hráčem listopadu se stane Darida, Johana nebo Lafata

Třetím vítězem ankety o nejlepšího hráče měsíce, kterou pořádá Ligová fotbalová asociace, se stane jeden z nominované trojice záložník Plzně Vladimír Darida, stoper Petr Johana z Mladé Boleslavi a po podzimu nejlepší střelec první ligy David Lafata z Jablonce.

Lafata byl rád, že šanci v sestavě využil dvěma góly

Dlouhých patnáct měsíců čekal jablonecký útočník David Lafata, než dostane šanci v základní sestavě české reprezentace. Dnes ho trenér Michal Bílek poslal od začátku do přípravného utkání se Slovenskem a Lafata se mu odvděčil dvěma rychlými góly, kterými nasměroval tým za výhrou 3:0.

Lafata je trpělivý a věří, že jeho šance přijde i v reprezentaci

Přestože je dva roky po sobě nejlepším střelcem české ligy, v reprezentaci si útočník David Lafata pod trenérem Michalem Bílkem zahrál v základní sestavě v soutěžním utkání pouze loni na jaře v evropské kvalifikaci proti Lichtenštejnsku. Jablonecký kanonýr ale zůstává trpělivý.

Lafata: Remíza s Duklou pro nás je malé vítězství

Znovu spasil tým jabloneckých fotbalistů a přestože dnes gólem ve třetí minutě nastaveného času zajistil "jen" remízu 2:2 s pražskou Duklou, útočník David Lafata bodem vůbec nepohrdl. Sám se už smiřoval s tím, že Jablonec před vlastními fanoušky vyjde naprázdno.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele