David Lafata Články

Sparta získala Albánce Balaje, Lafata na Letnou nepřijde

Sparta získala třetí letní posilu. Albánský útočník Bekim Balaj dnes úspěšně prošel zdravotními testy a podle klubového webu podepsal s Pražany tříletou smlouvu. Další ofenzivní hráč David Lafata naopak na Letné definitivně hrát nebude, nejlepší střelec minulé sezony zůstává v Jablonci.

Lavička věří, že Lafata do Sparty přijde

Nový trenér Sparty Praha Vítězslav Lavička věří, že se letenskému klubu během letního přestupového období podaří získat reprezentačního útočníka Davida Lafatu z Jablonce. Příchod nejlepšího střelce posledních dvou ligových ročníků prý zůstává pro českého vicemistra prioritou.

Lafatu překvapilo, že na trénink přišlo víc fandů než v Jablonci

Útočníka Davida Lafatu překvapilo, kolik fanoušků přišlo na úvodní trénink české reprezentace v dějišti mistrovství Evropy ve Vratislavi. Takovou návštěvy by rád viděl i na zápasech Jablonce.

Lafata půst v reprezentaci neřešil, gól po šesti letech jej ale těší

Davida Lafatu už nemusí tížit jeho střelecký půst v reprezentaci, který včera po téměř šesti letech přerušil vítěznou brankou v přípravném utkání proti Izraeli. Lafata euforii z reprezentační branky prožil poprvé od září 2006, kdy se při debutu v národním týmu trefil hned dvakrát při duelu proti Walesu.

Lafata je rekordmanem české ligy v počtu gólů za sezonu

Jablonecký útočník David Lafata se stal rekordmanem české ligy v počtu vstřelených gólů během jedné sezony. Dvěma góly do sítě Příbrami vylepšil dosavadní rekord Vratislava Lokvence a Radka Druláka na 23 gólů. Zároveň vstřelil svůj 100. gól v české lize.

Komňacký: Cíl jsme splnili, ale očekával jsem lepší výkon

Jablonec včera vybojoval vítězství 2:1 na hřišti Bohemians 1905 a jeho trenér František Komňacký přiznal, že ho potěšila jen zisk tří bodů. Na výkonu svého týmu viděl hodně nedostatků. Se svým protějškem Pavlem Medynským se každopádně shodl na velké důležitosti střelce Davida Lafaty.

Lafata po skvělém podzimu zůstal v Jablonci a zaútočí na rekord

I když měl několik nabídek ze zahraničí, vydržel jablonecký David Lafata po famózním závěru minulého roku a osmnácti podzimních ligových brankách na severu Čech. Reprezentační útočník se už nemůže dočkat až o víkendu začne jarní část sezony, ve které bude útočit na střelecký rekord samostatné nejvyšší soutěže.

Jablonec na začátku přípravy prodloužil smlouvu s Lafatou

Nejlepší střelec podzimní části první ligy David Lafata prodloužil s Jabloncem na začátku zimní přípravy smlouvu o další tři roky. Původní kontrakt měl reprezentačnímu útočníkovi na severu Čech vypršet po skončení této sezony. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Jabloneckého Lafatu chce polská Legia

O tom, že o jabloneckého útočníka Davida Lafatu bude zájem, nemůže být sporu. Jako první se překvapivě ozvala polská Legia Varšava. Aktuálně druhý tým polské ligy a postupující do jarních bojů v Evropské lize má podle polských zdrojů o nejlepšího střelce ligy velký zájem.

Lafata dostal za stovku gólů odlitek svých "kanonýrských" nohou

Kanonýr David Lafata se může kochat vystavenou kopií svých nohou, kterými si vystřílel členství v Klubu ligových kanonýrů za sto gólů v nejvyšší soutěži. Útočník Jablonce dnes obdržel neobvyklý dárek: odlitek vlastních chodidel. Podobný už na jaře dostal Jan Nezmar...

Lafata je šťastný, že na stý gól nečekal dlouho

Kanonýr David Lafata je šťastný, že jej už nemusí tížit břemeno, kdy pokoří hranici stovky ligových branek. Jubilejní trefy se dočkal dnes v severočeském derby proti Liberci, ve kterém vedoucím gólem pomohl Jablonci k remíze 2:2.

Lafata chce ještě na podzim dosáhnout na sto ligových gólů

Kanonýr Jablonce David Lafata věří, že hranici sta gólů v ligových soutěžích pokoří ještě na podzim. Zároveň připustil, že v zimě bude s vedením klubu jednat o své budoucnosti, a nevyloučil odchod do zahraničí. Ovšem jen v případě zajímavé nabídky.

Lafata by si rád splnil sen a dal gól mistrům světa Španělům

V této sezoně dal za klub téměř tolik branek, co všichni ostatní reprezentanti dohromady, přesto jablonecký útočník David Lafata nemá před utkáním se Španělskem přehnané ambice. Rozhodně prý nebude naštvaný, pokud se na hřiště nedostane, i když by se s mistry světa rád poměřil a splnil si svůj sen: dát Španělsku gól.

Lafata, Heinz a Štajner ve všech sestavách ligového kola

V šestém kole první fotbalové ligy si hned trojice hráčů vysloužila nominaci do všech devíti sestav českých médií, z nichž se tvoří ideální jedenáctka All Stars. Olomouckého Marka Heinze a jabloneckého Davida Lafatu doplňuje liberecký Jiří Štajner. Všichni tři zaznamenali v uplynulém kole dvě branky. Lafata se dostal do všech sestav potřetí za sebou.

Lafata před Skotskem vzpomínal, jak otočil utkání s Walesem

Před pěti lety v reprezentační premiéře David Lafata proti Walesu pomáhal otočit průběh kvalifikačního utkání dvěma góly, tentokrát by se mohl připomenout v souboji proti dalšímu ostrovnímu celku. Jablonecký kanonýr nastřílel v pěti ligových utkáních už osm gólů a vůbec by se prý nezlobil, kdyby mu střelecká muška vydržela i do Glasgow.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele