David Lafata Články

Lafata před korunou krále střelců upřednostňuje třetí místo

Kapitán Sparty David Lafata se může pošesté v kariéře stát nejlepším střelcem první ligy, mnohem větší radost by mu však udělalo udržení třetího místa v tabulce. A to i přesto, že může jít o jedinou trofej, kterou letenský celek v této sezoně získá.

Je to smutné, ale musíme se dívat spíš pod sebe, řekl Lafata

Kapitán Sparty David Lafata sice v závěru nastavení v Jablonci snížil z penalty a jedenáctým gólem se dotáhl na nejlepšího kanonýra soutěže Milana Škodu, jeho smutek z porážky na půdě bývalého zaměstnavatele to ale zmírnit nemohlo. Letenští v 18. kole na severu Čech prohráli 1:3 a na třetím místě tabulky ztrácejí na vedoucí Slavii už šest a na druhou Plzeň pět bodů...

Snad mi řeknou, až na to mít nebudu, žertoval Lafata

Původně se kapitán Sparty David Lafata chystal na to, že ho čeká poslední půlrok v dresu letenského celku. Během zimy však historicky nejlepší střelec české ligy podepsal se Spartou nový kontrakt do léta 2018 a věří, že když mu vydrží zdraví, bude týmu na hřišti stále prospěšný.

Sparta prodloužila smlouvu s Lafatou do léta 2018

David Lafata bude ve Spartě působit minimálně do léta 2018. Vedení letenského klubu dnes s pětatřicetiletým kapitánem a historicky nejlepším střelcem samostatné ligy prodloužilo smlouvu, která měla vypršet za necelých šest měsíců.

Lafata zářil s Příbramí a je už třetí v Klubu ligových kanonýrů

Útočník David Lafata opět potvrdil, že se mu v zápasech proti Příbrami nebývale daří. V dnešním duelu 12. kola se blýskl hattrickem, který ho posunul na třetí místo v historickém pořadí Klubu ligových kanonýrů před Antonína Hájka a zároveň i do čela tabulky střelců této sezony nejvyšší soutěže...

Škoda, že proti Jihlavě nehrajeme častěji, řekl Lafata

Kapitánovi Sparty Davidu Lafatovi se proti Jihlavě střelecky daří. V posledním kole minulé sezony dal Vysočině rekordních pět branek, dnes se na výhře 3:0 podílel dvěma zásahy a celkem během působení v letenském celku dal soupeři v osmi utkáních jedenáct gólů.

Lafata by si proti Slavii rád dal dodatečný dárek k narozeninám

V neděli útočník David Lafata ze Sparty oslavil 35. narozeniny, v pondělí proti Zlínu se však dárku v podobě vítězství nebo gólu nedočkal. Proto by si rád dodatečně udělal radost za tři dny v derby se Slavií, které dal v posledních pěti zápasech pět branek.

Vyřadil nás jeden hráč, posteskl si kapitán Sparty Lafata

Kapitán David Lafata po vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů se Steaou Bukurešť ocenil výkon záložníka Nicolae Stanciua, který se ve dvojzápase s pražskou Spartou postaral o všechny tři góly rumunského celku. A to přesto, že letenský tým o kvalitě rumunského záložníka věděl a připravoval se na něj.

Na titul klademe obzvlášť důraz, hlásí sparťané před sezonou

Sparťané mají pro novou sezonu jen ty nejvyšší cíle. Chtějí postup do hlavní fáze evropských pohárů, nejraději do Ligy mistrů, a získat český titul. Na něj se hodlají speciálně zaměřit i kvůli tomu, že jim v posledních dvou letech utekl.

Plašil s Lafatou po vyřazení z ME ukončili reprezentační kariéru

Záložník Jaroslav Plašil a útočník David Lafata ukončili reprezentační kariéru. Rozhodli se tak po úterní porážce 0:2 s Tureckem, která znamenala vyřazení českých fotbalistů z mistrovství Evropy už po základní skupině.

Lafata tuší, že je na poslední větší reprezentační akci

Útočník David Lafata je jedním z hráčů, kteří počítají s tím, že mistrovství Evropy pro ně bude poslední velkou reprezentační akcí. Proto nevyslyšel rady, aby šampionát vynechal a raději si odpočinul před další sezonou.

Hráčem a trenérem května byli zvoleni slávisté Barák s Uhrinem

Pražská Slavia ovládla závěrečné ankety Ligové fotbalové asociace v sezoně. Nejlepším hráčem května byl zvolen Antonín Barák a mezi trenéry zvítězil kouč Dušan Uhrin mladší.

Na hráče května kandidují Lafata, Barák a Pulkrab

Hned dva mladíci kandidují na cenu pro nejlepšího hráče první ligy za měsíc květen. Do nominace se dostali Antonín Barák ze Slavie a Matěj Pulkrab z Liberce. Spolu s nimi odborníci vybrali také sparťanského kanonýra Davida Lafatu, který v posledním ligovém kole nastřílel pět branek.

Sparťan Lafata zakončil sezonu dvěma střeleckými rekordy

Útočník David Lafata se s ligovou sezonou rozloučil hned dvěma rekordy. V dnešním posledním 30. kole zařídil výhru Sparty 5:0 nad Jihlavou a jako první hráč v historii nejvyšší soutěže dal v jednom utkání pět branek. Navíc si zajistil pátý titul krále střelců, což se dosud také nikomu nepovedlo.

Villarreal musí postoupit, zatímco my můžeme, řekl sparťan Lafata

Kapitán David Lafata věří, že hráči pražské Sparty mají na to, aby si ve čtvrteční odvetě čtvrtfinále Evropské ligy proti Villarrealu ještě prodloužili úspěšnou pohárovou cestu. Letenským by podle něj mohlo pomoci, že soupeř je jasným favoritem a musí postoupit, zatímco Pražané pouze mohou překvapit. Český vicemistr bude dohánět manko 1:2 ze Španělska.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele