Plašil s Lafatou po vyřazení z ME ukončili reprezentační kariéru

22.06.2016, 08:49
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (185)

Přidat komentář
Free_player

Reagovat
Csaplárova past

Po Lafatovi nestekne pes ...

Reagovat
smazaný uživatel

"Čtyřiatřicetiletý Plašil odehrál za národní tým 103 zápasů, přičemž pouze brankář Petr Čech, Karel Poborský a Tomáš Rosický stihli více."

Nechápu, jak zrovna on mohl odehrát tolik zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc expresky u Plašila:

05.06. Plašil odehrál 100. zápas v reprezentaci

Jaroslav Plašil jako čtvrtý český fotbalista v historii dosáhl na hranici 100. startů za národní tým. Povedlo se mu to v dnešním přípravném utkání s Koreou (1:2), když nastoupil do druhého poločasu.

18.06. Plašil odehrál 100. reprezentační zápas

České ve včerejším zápase na mistrovství Evropy remizovalo s Chorvatskem (2:2), pro jednoho hráče se však jednalo o jubilejní zápas.

Reagovat
FC Porto FC

tady je to fakt samej kokot. Celou karieru hraje v top ligách kolik našich hráčů takových je ? Vidíte v něm trageda ale nedochází vám že ty ostatní jsou ještě horší . To stejný se dá řict o Daridovi proč furt hraje ? Goly a asistence nemá a že by byl nějak úžasnej v odebírání balonu taky ne ale furt lepší on než Kolář nebo Pavelka. Když to vemu jako ve hrách tak nemáme hráče s OV 85 ale radši nechám hrát Plašila a Daridu co mají OV 77 než Koláře s Pavelkou co mají OV 72. Máme bud pruměráky nebo tragedy

Reagovat
smazaný uživatel

Svata pravda

Reagovat
Puskas

To je o 103 víc než Ty... Ten kluk měl v repre podobný osud jak Jarolím, v klubu velmi ceněný platný, v repre prostě hrál jiné role, protože zde byli lepší, a on jaksi neukázal, na co opravdu má. Jako jeden z mála odešel v 17 a prosadil se v kvalitní lize, a to trvale. Jeden z nedoceněných v naších luzích a hájích.

Reagovat
verv

Reagovat
Kucka

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
mojmira

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
bobis21

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Zizou

Ano, těch 103 startů měl proto, že jako mladý kluk dostal tu obrovskou šanci hrát v zahraničí a tím byl samozřejmě 'víc', než hráči z naší ligy. Takovou šanci mnoho fotbalistů od nás nemělo (teď už je to za pomocí agentů mnohem snazší, když má fotbalista aspoň nějaký talent), ale on z toho pro repre nevytěžil absolutně nic. Za éry fotbalistů Nedvěda a spol byl vždycky jako jeden z posledních ve výběru a nikdy ani trochu nebyl rozdílovým hráčem. Byl jen obyčejným článkem, který byl v té době celkem spolehlivý, což bylo hlavně tím, že hrál fantasticky celý mančaft a jako on by tam zapadl kdokoliv. Po skončení naší 'zlaté generace' to ale měl být právě on, kdo bude jedním z kostry a tahounem nového týmu. Tou pak taky byl, nikoliv však výkony, ale jen počtem startů. V žádném případě není ani náhodou nedoceněný, jak píšeš, protože do repre byl neustále povoláván a už tím je prakticky oceňován. Ale za co jiného si ho měla fotbalová veřejnost cenit? Za repre věrnost? Nikdy jsem nebyl až tak jeho odpůrce, ale po tomhle Euru už to jinak nejde. Jeho výkony byly tragické. Nemá absolutně tomu týmu co dát a ani nedal. Tohle byla úplně jiná úroveň než samotná kvalifikace a náš tým na to dojel, protože postrádá kvalitu. Já alespoň nějakou očekával právě od něj, jenže bez úspěchu. To, že končí, je mi úplně jedno, protože to na té repre nepůjde absolutně jakkoliv poznat. Za těch jeho 103 startů měl maximálně tak 10 zápasů, ve kterých jsem si vůbec všiml, že je na hřišti. A to je kurva málo na to, abych si takového průměráka s takovým fotbalovým životopisem nějak cenil.

Reagovat
Puskas

Za éry zlaté generace se dostával do týmu vždy jako potencionální náhrada za ty hvězdy, což je logické, jinak to být ani nemohlo. Hrál v cizině, prosadil se, což svědčilo o jeho vyšší kvalitě, nicméně v té době tam hrálo více dobrých hráčů než nyní. To, že by tak jako on za zlaté generace zapadl každý, je blbost, což dosvědčují právě ty statistiky - prostě byl lepší než ti ostatní.

Reagovat
Zizou

A tak mi teda řekni, za co si ho mám jako fanoušek fotbalu cenit? Jaký měl kdy pro náš fotbal přínos? Jak už jsem psal, on měl tu obrovskou šanci se jako mladý (a nebyl to žádný extra talent - v dorostu jsem proti němu hrával, když byl v Hradci) dostat do zahraničí a učit se fotbal na úplně jiné úrovni než bylo u nás. Jenže on z toho nevytěžil nic, ale vůbec nic. Možná to, že umí kopat oběma nohama, ale oběma stejně na hovno. Prosadil se ve francouzské lize, která ale zas až takovou kvalitu nemá. A prosadil se proto, že je totiž takticky dobrý hráč a to je v té lize hodně ceněno, protože tam hraje spousta 'negrů', kteří se bohužel pro ně s jakýmkoliv citem pro taktiku nenarodili. Ale není a nikdy nebyl žádná hvězda a v týmu okolo Nedvěda by zahrál kdokoliv úplně to samé jako on, protože v té době mu stačilo plnit taktické pokyny, ale nikdo po něm nechtěl, aby něco vymýšlel. Je týmový hráč a v té době to prostě stačilo. Jenže když to teď má stát na něm, tak je to tragédie. Sorry, obhajuj si ho, jak chceš, ale Plašil nikdy za svoje výkony v repre nemůže být ceněný hráč.

Reagovat
Puskas

Nikde neříkám, že byl super hvězda, říkám, že v repre dopadl stejně jako Jarolím, že prostě tu neměl možnost ukázat to, co ukazoval ve Francii nebo Španělsku.

Reagovat
Zizou

Říkáš, že je nedoceněný. A já se ptám potřetí čím jako? Že se prosadil v průměrné francouzské lize? Ani nevím, jakou kadenci článků tady na EF vůbec měl. Ale počítám, tak jednou za čtvrt roku, kdy se přimotal ve svém francouzském týmu k nějakému gólu možná. Takže já si ho nemám čím cenit. O ničem mě nikdy nepřesvědčil, tak jako teď ty. Je to obyčejný průměrák a kusovka z našeho repre. A měl 103 možností ukázat, jaký to je vlastně skvělý fotbalista a ukázal naprosté hovno.

Reagovat
Puskas

Není mou životní potřebou Tě přesvědčovat, když ani nechceš. Plno lidí tu se mnou souhlasí.

Reagovat
Zizou

Ale tak ty něco napíšeš a pak si to ani neumíš obhájit? Tak proč tu takové kokotiny vůbec píšeš? A já bych právě naopak strašně rád slyšel o Jardovi něco pozitivního. Jenže ono není vlastně co. Oni ho chudáčka vždycky v tom repre postavili tam, kde mu to zrovínka moc nešlo. Opalcovat ti můžu cokoliv, ale napsat k tomu nějaký rozumný argument už je o dost složitější že. Sbohem tobě i Plašilovi. Konečně!

Reagovat
Puskas

Tys mě taky nepřesvědčil, ale abych na Tebe kvůli tomu útočil? Prostě máme na to rozdílné názory, to je naprosto běžná věc, ale stejně jako mnozí na tomto serveru hned děláš z oponenta vola, jen proto, že to vidí jinak. Prostě máš pevný názor, vidím, že je zbytečné ho vyvracet, tak proč zbytečně plýtvat silami na něčem tak nepodstatném, jako je hodnocení něčí kvality? Vždyť ani nedáváš prostor pro solidní diskusi, bo ho hned shazuješ, pak je zbytečné něčím argumentovat.

Reagovat
Zizou

Tak takhle sis to vzal jo? Protože já o tobě nikde nepsal, že si vůl. Prostoru máš spousty, jenže ti chybí argumenty nebo cokoliv, čím by si mě přesvědčil, že Plašil je nedoceněný hráč. Ptal jsem se tě na to už 3x a pořád nic. Takže diskuze? Jen si něco napsal, je to blbost a teď tu brečíš, že nemáš prostor. Prosím piš. Shodnotíme pak klidně spolu jednotlivě kvality tohoto fotbalisty.

Reagovat
Puskas

Ještě jednou - vidíme to každý jinak, pokud jsi mu nepřišel na chuť doteď, kdy pomalu končí kariéru, nemá smysl Ti něco dokazovat. A znovu ještě jednou - nedělám z něj superstar, ale hráč, co více než deset let hraje fr. ligu, musí něco umět, jakkoli tu soutěž snižuješ. Tak jako řada jiných našich hráčů je více ceněný v zemi, kde denně působí, než u našinců. On si prostě v repre poctivě odkopal řadu zápasů, byl to takový platný člen sestavy, povolávaný všemi trenéry přes deset let. To též není náhoda.

Reagovat
Zizou

Už to přetáčíš někde, kde to vůbec nezačalo. O francouzské lize se bavit nebudeme. Jako průměrnou ji považuju proto, protože momentálně tam nejsou (kromě PSG, které hraje svoji samostatnou ligu) žádné týmy, které by jakkoliv konkurovaly na mezinárodním poli. A k tomu Plašilovi. Mě nezajímá, jak si ho cení ve Francii, protože to je vzhledem k naší repre absolutně nepodstatné. Já hodnotím jeho reprezentační kariéru. A pokud hodnotíš totéž, nemůžeš napsat, že je to nedoceněný hráč. Jestli tobě stačí, když hráč s takovou kariérou, pak v reprezentaci hraje takhle, tak to potom všechny ty jeho obhajoby chápu. Měl bys mít na něj ale trochu jiné měřítko, než na Pavelky, Kadeřábky, Krejčí, Skaláky a i Daridy atd. Naše hra na něm měla stát a byla to obrovská bída. Nikdo ani nepozná, že on už si za repre nekopne, protože to náš výkon nesníží ba naopak.

Reagovat
Puskas

Pozor, ohledně letošního Eura se shodnem, tam byl dost bolavý, to nepopírám. On hrával mj. za Monaco v době, kdy bylo ve finále LM. Ale když se podíváš na můj úplně 1. koment, tak píšu toto: "... měl v repre podobný osud jak Jarolím, v klubu velmi ceněný platný, v repre prostě hrál jiné role, protože zde byli lepší, a on jaksi neukázal, na co opravdu má." Co ještě chceš více, vždyť tam jasně píšu, že v klubu hrál lépe a výrazněji než v repre? Nicméně si pořád myslím, že právě jeho role v repre spočívala v té často neviditelné práci, velmi cenné pro tým, která nespočívá jen v tahání balonu, dirigování hry a posílání finálních přihrávek.

Reagovat
Zizou

Celou dobu mi jde jen o to, aby si mi objasnil, za co bych si ho já, jako český fanoušek měl cenit. O Jarolímově osudu bohužel nic nevím, ale tohle právě nebyl pro mě ten zásadní bod našeho rozporu. Já souhlasím s tím, že jeho úloha v repre byla v té neviditelné práci, kterou ze začátku plnit skvěle (i tak mám na to názor takový, že tuhle roli by tam v tom Nedvědově týmu splnilo spoustu jiných, ale on hrál v cizině a navíc to byl Brucknerův oblíbenec). Ale ta doba už je dávno pryč a on měl být od roku 2008 jedním z tahounů, od kterého se právě čeká i nějaká ta nádstavba v podobě toho, co si vypsal na závěr. Tuhle roli ale nikdy nesplnil (dobře tedy na pár vyjímek možná) a jen proto já od začátku tvrdím, že jako český fanoušek si ho nemám za co cenit. A taky tím, že byl už od 17let ve Francii a měl tak dlouhou dobu na to, aby se rozvíjel, mám na něj o dost vyšší nároky než na 90% zbytku nároďáku. Promiň, ale já ho fakt nemíním chválit za průměrnost, kterou za repre odváděl tak dlouhou dobu. Pokud se tobě ale jeho fotbalový přínos pro reprezentaci líbil, tak v tomhle se nikdy neshodneme.

Reagovat
Puskas

A to je právě ono - podle všeho od něj trenéři chtěli pořád to neviditelné, to krytí zad tvůrcům hry, vykrývání prostoru, kdy se třeba 30 min. nepotká s míčem, takže na oko byl zbytečný. Málokdy si u něj vzpomínám na jinou roli. Fanoušci jsou nároční, zvláště na krajánky a zvláště na ty zkušené, nicméně on si plnil v naprosté většině to, co podle mne dostal za úkol a co my jaksi nevíme, bo nejsme v kabině, pak mohli vyniknout ti druzí. Samozřejmě ne vždy perlil, o tom žádná.

Reagovat
Zizou

Myslím, že je naprosto logické, když po krajánkovi vyžaduju víc, ještě když si nahoře psal, že: 'hráč, co více než deset let hraje fr. ligu, musí něco umět'. A mně tihle DM nepřijdou samozřejmě ani na oko zbyteční, protože dokážu vnímat i tu černou práci. Ale i ta se dá dělat určitě o dost lépe, než jak ji plnil v posledních letech v repre Plašil. Dle mého ale už za Vrby tuhle roli čistě defenzivního bořiče neměl, protože myslím, že ten na něj dost spoléhal i směrem ke tvorbě hry. V momentálním měřítku kvality všech našich hráčů ho dokonce řadím do horní poloviny mého pomyslného žebříčku a i právě proto jsem od něj vždy očekával něco víc. No a jsem samozřejmě fest frustrovaný výsledky a předvedenou hrou našeho nároďáku na Euru a proto se ve mně vystupňovala i ta 'nenávist' vůči skoro všem reprezentantům'. A nejvíc to u mě odnesl bohužel Pláša, i když katastrofa to byla téměr u všech. Díky za diskuzi, názor může mít samozřejmě každý úplně jiný a já ho na Plašila nezměním.

Reagovat
Puskas

Taky mám větší nároky na krajánky, to je logické, zvláště na ty dlouhodobé. Na ME selhali takřka všichni, což je pravda. Též dík za diskusi, i když byla zprvu zbytečně vyhrocená.

Reagovat
guzman

Ty seš dobrej vůl... Útočíš tu na někoho a plácaš blbosti (viz. Ligue 1), jen proto abys co nejvíc prohloubil a dokázal svojí pravdu

Reagovat
FC Porto FC

Průměrná francouzská liga proč těch hráčů tam nemáme víc když je tak průměrná a místo toho lezou do Turecka,?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, protože je lepší hrát v turecku, nebo v nemecku o sestup nez hrát v kariere v monacu se silnou generací hráčů jako evra apod o titul nebo v bordeaux o evropu. česká logika průměrné francouzské ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že docela dost mimo seš dneska, kluku jeden.

Reagovat
Diego2

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Až na tu první větu...

Reagovat
Puskas

jo, ta je zbytečná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

To je o 103 víc než Ty

Reagovat
Puskas

Viz výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
guzman

Reagovat
smazaný uživatel

Na to kolik toho odehrál a co zažil by mu mohl závidet i všude opěvovaný Rosický... Sice to v repre nebylo nikdy top, ale proboha on byl spoustu sezon v Monacu, kde hrál v základu a v týmu který pár sezon byl v boji o titul! Poté přestoupil do Bordeaux, kde vždy hrál v polovině tabulky a o umístnění do Evropy. Je kapitánem Bordeaux a vypadá to, že ještě jednu, dvě sezony bude. Ve Francii má výbornou karieru, o které si možná celé generace českých hráčů ještě budou moci nechat zdát. Extrémně podceňovanej hráč, asi proto že v Česku zajímala francouzská liga vzdy minimum lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně. Ale pohádkářovi to nevysvětlíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Harakan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M1ck0

to rozhodnutí mělo přijít už před Eurem

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
fabec1222

Jestli zůstane Vrba, tak Kadlec v podstatě taky skončil, oproti tomu by určitě neskončil Limberský, a o levém obránci by jsme měli na kvaldu vystaráno, dál určitě skončí Rosický

Reagovat
smazaný uživatel

Kadelc snad skončí tak jako tak.

Reagovat
FC Porto FC

může nastat solidní exodus. Čech, Kadlec, Sivok, Limberský, Plašil, Rosický, Lafata ale u většiny jen dobře....

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jedinej, kdo z nich má smysl aby zůstal je Čech a to jen za podmínky, že už nebude chytat všechno. Slabé týmy v kvaldě a všechny přáteláky tam postavit někoho jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší je to, že tím jestli ten nebo onen hráč skončí se nic nevyřeší :D. Hledají se viníci z řad hráčů, kteří podali podprůměrné výkony. Jenže hlavní problém je mnohem dál a to sice ve výchově mláděže. Těžko můžem konkurovat evropské špičce, když náš top co vychováváme odejde při nejlepším do nějakého německého celku z dolní poloviny tabulky.

Reagovat
kiciN

Cecha neni skoda, proste neni problem v golmanovi a Vaclik uz si zaslouzi za ty roky chytat. Zbytek neresim, Rosu sice nenahradime jeste hodne dlouho ale s tim uz nic nenadelame.

Reagovat
kiciN

reakce na FC porto

Reagovat
smazaný uživatel

Rosu v top formě a zdravého. A to už se při jeho letech asi nestane.

Reagovat
Beči

Za Rosu je momentálně nejlepší variantou Darida. Včera tam zahrál dobře a i v klubu hraje mnohem lépe jako AM, než DM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

doufám, že konečně začne hrát na AM a že se s ním přestane lepit střed zálohy, kde nám chybí kvalitní CM/DM

Reagovat
skat

osud Daridy mi v mnohém připomíná repre osud Plašila. Už na něj někteří dští taky spoustu síry a nejsou daleci toho, chytit stejnou alergii na Daridu, jakou má spousta lidí na Plašila...

Reagovat
Puskas

Ten to včera bral na sebe, viditelně měl snahu s tím něco udělat, nicméně když jako jeden z mála s ním chtěl hrát jen Necid, může se stát zase terčem.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto přesně.

Reagovat
kiciN

To taky nechapu, Darida je kvalitou po Rosovi nas nejlepsi hrac.

Reagovat
partaS

snad se do tý doby naučí přihrávat

Reagovat
smazaný uživatel

jak taký lempel mohol odohrať toľko zápasov v repre...?

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Kapitán Bordeaux. Asi velkej lempl no.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Tihle dva asi v reprezentaci nikomu moc scházet nebudou. Lafata se v repre prosadil až po třicítce, Plašil byl to zázračné dítě, které se v ČR ještě ani neohřálo a už šupital z Hradce na západ. Jenže v reprezentaci nikdy nebyl lídrem, i když teď třeba věkem, zkušenostmi i pozicí, na které hraje, se to čekalo. Konkrétně Plašilovi vyčítám první gól proti Chorvatsku i Turecku. Tím nákopem dopředu zahájil turecký brejk, který navíc (třeba faulem) nezastavil hned v zárodku.

Reagovat
skat

za první gól bych vinil Hubníka a lehce hasícího Sivoka, ale určitě ne Plašila proto, že nakopl míč dopředu. Plašil, ať udělá cokoliv tak to bude špatně. Někteří by mu snad vyčítali, i kdyby dal gól. první gól proti Chorvatsku byj jednoznačně jeho chyba, ale v prvním poločase proti turkům byl snad nejlepší na place ( i když se nevyvaroval občas zbytečných ztrát).

Dle mě trošku doplatil na to, že začínal vedle fenomenálních fotbalistů a trenéři, když nastoupil, tak s ním vymetali posty, které mu absolutně neseděly, a tím na něj spousta lidí chytila alergii, které se už nezbavili.

Reagovat
smazaný uživatel

No každopádne teraz je dobrý čas na obmenenie kádra, hlavne Černý by bol dobrý. Baráž na MS ma Česko prakticky istú, tí súperi sú o triedu slabší.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si říkám. Snad tohel Euro tedy aspoň konečně otevře spoustě lidí oči (doufám, ale nevěřím tomu).

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý či dostane šancu Pospíšil. Ono to mužstvo nie je slabé, ale jednoznačne ho treba oživiť novou krvou, Cerný na 18 rokov vypadá dosť dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tam měli být už letos. Když už nic jiného, tak tihle hráči by se chtěli ukázat a nehráli by tak připosraně. A odvaha s trochou fotbalové drzosti bylo přesně to, co jsem u našeho mužstva postrádal nejvíc. Ale nechci zase dělat úplně generála po bitvě. Kdyby Vrba některé zasloužilé nevzal, tak mu to spousta lidí otluče o hlavu. No a když je vzal a dopadlo to takhle, tak taky. Prostě v Česku si v tomhle nevybereš a být trenérem fotbalového a hokejového nároďáku je ti asi ta nejhorší možná práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodgson vzal Rashforda. Hráče s jednou sezonou mezi dospělýma. V Anglii, kde to má trenér nároďáku ještě o 100% horší než v ČR.

Vrba prostě vsadil na připosranost, která nikdy jeho nebyla, a doplatil na to.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslel jsem to lehčí / těžší. Spíš to, že u nás prostě na 1000 % platí, že kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Ohledně Vrby - je spousta věcí, do kterých mi asi nevidíme, takže opakuji, že nechci dělat generála po bitvě, nicméně byť některé věci v nominaci a zápasech určitě mohl řešit jinak, je to v současnosti podle mě nejlepší možný trenér národního mužstva. Byť je svým zaměřením spíš trenér do klubu, o tom žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

*my

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych až do Eura souhlasil a pokud by vypadl bez bodu, ale tým se prezentoval jeho klasickým projevem, tak bych proti němu neřekl špatný slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se, že teď tak trochu nerozumím řeči tvého kmene.

Reagovat
smazaný uživatel

Vadí mi, že se Vrba vzdal svýho fotbalu na úkor "efektivity", která se ale stejně nedostavila. Ve výsledku byl hrozný fotbal i výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

No, to máš sice pravdu, ale s tímhle kádrem hrát "jeho" fotbal proti Španělům by byla sebevražda. Takhle moc nechybělo a mohli jsme bodovat. Proti Chorvatům, kteří sice jsou v aktuální formě se Španěly srovnatelní, tak tam to bylo spíš o neuvěřitelné ustrašenosti hráčů. A to nevím, jestli je tak úplně trenérova vina (se stačí podívat na Islanďany nebo Severní Iry). Včera naši hráli relativně pohledně, ale opět nás zařízly individuální hrubky. Což opět není přímo vina trenéra. Upřímě - myslíš, že kdyby nároďák vedl kdokoliv jiný, že by to nedopadlo podobně?

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadlo by to podobně, ta skupina byla jedna z nejtěžších. Ale tak ja mam proste rad prohru se vztycenou hlavou a takhle jedeme domu po tech vykonech jak spraskaní psi. Ve vysledku je to samozrejme jedno.

Reagovat
Puskas

Podle mne se nepodařilo načasovat formu týmu, k tomu přidej ztrátu formu jednotlivých hráčů a malá sebedůvěra - jak velký rozdíl třeba proti těm Albáncům. Škoda, protože třeba proti Nizozemsku hráli suprově, a možná, kdyby s nimi hráli teď, hráli by stejně ustrašeně. To, že budeme horší, jsme všichni čekali, ten rozdíl je markantní, ale selhání Vrby vidím právě v tom, že nedokázal tým nabudit, resp. nastavit tak, aby se nepodělali.

Reagovat
smazaný uživatel

Sebedůvěra, to byla na turnaji alfa a omega. Nejen viz Albánie, ale oba týmy, ktreré jsem zmiňoval. A máš pravdu, tohle určitě jde částečně určitě za Vrbou, ale házet to jen na něj mi přijde hloupé. Krom toho mi ale v mužstvu chybí někdo, kdo se nebojí v rozhoduijící chvíli když se nedaří to vzít na sebe a o něco se pokusit. I mentálně nám podle mě nejpodobnější mužstvo, tj. Slovensko, takové hráče v kádru má. U nás jsem tuhle vlastnost viděl nanejvýš u Necida a občas záblesk u Plašila. A co s tímhle má dělat trenér u reprezentace.

Reagovat
Puskas

Já to neházím jen na něj, to si nerozumíme. Ale podíl na tom má určitě, nicméně už na těch hráčích to bylo vidět. Jestli (Čech?) řekne, že dopředu věděli, že s Turky budou hrát o postup s tím, že snad udělají jeden bod v předešlých dvou zápasech, slyším v tom a priori rezignaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to souhlas, stoprocentně na tom podíl má, opak bych si zase netroufl tvrdit. Já v tom ale kromě toho cítím i to, jakým způsobem u nás jsou mladí fotbalisté (a vlastně i trenéři) vychováváni - hlavně neudělat chybu, hlavně nic nezkazit, hrát na jistotu. Jasně, že s tímhle přístupem chybu uděláš daleko spíš. A ono to bohužel není jen o fotbalu, tam se to jen přenáší odjinud, ale to už se dostávám trochu jinam. Jeden můj skvělý učitel nám jednou na tréninku řekl: "Nebojte se dělat chyby." A byla to beze srandy možná te nejlepší rada, jakou jsem v životě dostal.

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně by měl skončit Vrba. Jak krásně zvládal kvalifikaci, tak EURO naprosto podělal připosranou taktikou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

Ono se to od televize hezky kecá, ale na tom hřišti to vypadá jinak. Je třeba si uvědomit že jsme narazili na dvě top světová mužstva a v mezích možností jsme s nimi sehráli co jsme mohli. Jistě, hra nebyla dobrá, ale zase jsme neutrpěli žádný debakl, za který bychom se museli stydět. Proti Turkům se ukázalo, že kvalitu máme, protože herně jsme je od začátku do konce jasně přehrávali, hlavně v prvním poločase to byla jasně vidět. Bohužel Turci měli v tomto zápase vrchovatou míru štěstí, když ze dvou střel vytěžili dva góly, přičemž ten druhý neměl platit kvůli ofsajdu. My nadruhou stranu měli obrovskou smůlu a paradoxně jsme skončili po nejlépe odehraném zápase na turnaji.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Zase proti Chorvatsku jsme si vybrali tunu štěstí a ten výkon - i přes respekt k síle soupeře - to bylo totální dno, které jsem u naší repre kdy viděl.

Reagovat
Puskas

Reagovat
Cipinho

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

To ani náhodou. Nejlepší zápas na turnaji byl proti Španělům. Včera to od nás bylo pomalý, statický, byli jsme absolutně nedůrazný v osobních soubojích. Naopak mluvit o tom že měli Turci vrchovatou míru štěstí je hovadina, hráli prostě to, co potřebovali, věděli co hrát, a že máme hroznou obranu, tak hráli na brejky. Takže zase ty růžový brýle sundat.

Reagovat
Cipinho

Proti Španělsku nejlepší zápas? Větší blbost jsem dlouho neslyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud ti připadal včerejší výkon lepší než proti Španělům, tak si asi opravdu nemáme o čem povídat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
j_mrazik

Jak bys to hrál s Chorvatama a Španělama? A jak bys to hrál s Tureckem? Ono se to lehko říká, ale když dostaneš gól v 10. minutě a tvoji obránci jsou měkký, i když hraješ s tím nejlepším, tak je to těžký. Měl vyndat Dočkala, Černý by to spasil v zápase s Tureckem? Měl tam hodit Skaláka, Vydru? Těžko říct, ty první 2 zápasy byly sice šílený, ale soupeř silný jak kráva. Turecko se porazit mělo, ale výkon nebyl špatný. Nemáme holt hráče, kteří by ve svých klubech hráli dominantní roli v ofenzivě. Krajní záložníky máme šílené, vzpomínal jsem se slzou v oku na Karla Poborského, jak si to tam u té lajny uměl povodit. Šancí bylo dost, ale neproměnili to. Škoda.

Reagovat
Sosi

Reagovat
smazaný uživatel

A kto by ho ako nahradil? Po prvom dvojročnom cykle ho hned vyhodiť?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
Recoba Inter

Ne, určitě si zaslouží alespoň další šanci

Reagovat
IkerCasillas

Jasně ve skupině jakou jsme měli by každej Jarda získal 9 bodů s prstem v nose

Reagovat
smazaný uživatel

O bodech to absolutne neni.

Reagovat
smazaný uživatel

neskutocne

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím s připosranou nominací..

ale jinak teda už v ničem...

Reagovat
Beči

Je třeba zapracovat do mužstva novou, mladou krev. Zrovna u Sivoka bych ale byl zklamaný kdyby skončil, protože je to pořád náš nejlepší stoper. Každopádně kluci jako Brabec, Baránek, Schick, Černý, Juliš, Kalas a další kvalitní mladíci nám dávají naději do budoucna a v následující kvalifikaci už by se na nich mělo stavět a ne se vymlouvat že jsou mladí a nezkušení.

Reagovat
skat

to máš jako s prací, všichni chtějí hráče se zkušenostmi a mladé kvůli tomu odsouvají na druhou kolej ( čest výjimkám ), ale kde ty zkušenosti mají nabrat, když jim nedají čuchnout ani v té kvaldě proti Maltám, Ázejbajdžánům a podobným týmům? My si musíme uvědomit, že ta generace co sice má už nějaké zkušenosti pro změnu nemá potřebnou kvalitu k tomu, aby na závěrečných turnajích uspěla. Z generace, která má zkušenosti a kvalitu, už zbylo jen pár mohykánů ( možná už vlastně jen Čech ) a tak je potřeba obětovat jeden cyklus (možná) a postupně hledat tu kvalitu v mladých....

Reagovat
Beči

Reagovat
Jeňa

Plus naprosto přehlýžený Petrák

Reagovat
bobis21

není přehlÝžený ( ), jenom prostě letos odehrál jen 801 minut v lize ...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

naprostej souhlas zkušenosti získají jenom z velkych zápasů

Reagovat
Eric_The_King

Plašila je ale stejně prototyp nedoceněného fotbalisty. Jeho hlavní přínos vždycky spočíval v pracovitosti, což kolem Nedvěda, Rosy a spol tak nevyniklo. Pak to měl chvíli táhnout a na to on asi nikdy úplně nebyl, tak se na něj taky plivalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vono je to těžký.... začínáte v žácích v okresním městě. Hrajete okres/kraj a přez 50% týmu hraje 4-4-2 s nakopávanejma balónama. Na tréningu vás trenér zmrdá, za to, že uděláte fintu, nebo něco na víc a nebo když hrajete stopera, tak za to, že nemáte kvalitu jako střední záložník. Hrajete nakopávaný míče po lajnách na "útočníka" , které ani neví jak má hroťák dneska hrát, protože to trenéři prostě neví.

Když jste dobrý dostanete se do krajskýho města a hrajete dorosteneckou ligu. Máte štěstí! Trenéři už znají formaci 3-5-1 nebo dokonce i 4-2-3-1. Nojó jenže každej tréning je vo nohy páč když se hraje bago, tak půlka vašich úplně vymletejch spoluhráčů dojíždí souboje do krve. No a když příjde na zápas, tak stejně hraje protekční dětsko starosty nebo nějakýho jinýho zloděje.... a to nemluvíme o tom jaký praktiky se pečou okolo cen hráčů.

Na zblití!! Českej fotbal má tak na 20 let vystaráno.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry překlep 3-5-2

Reagovat
smazaný uživatel

dětsko? No to si děláš piču

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím tě ano OMLOUVÁM SE TI! Mám tam gramatickou chybu správně je samozřejmě děcko. A vadí Ti to snad z důvodu, že se ozve vždy potrefená husa? Nic to totiž na obsahu komentáře, nebo mi chceš snad tvrdit že to chodí jinak?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic to totiž na obsahu komentáře nemění* - oprava

Reagovat
skat

Ohledně otázky výměny trenéra, jsem někde četl jméno Trpišovského, ale při vší úctě k němu, by to bylo hodně předčasné. Po jedné sezoně ve slovanu ( úžasná ) a dvou (?) ve 2.lize na Žižkově, ještě není jistota, že to bude výborný trenér ( předpoklad ano, ale jistota ještě ne ). Zlomová bude tato sezona, pokud dokáže poskládat a ukormidlit slovan po opětovném exodu k příčkám, zajišťujícím poháry v lize a možná zase nějaký ten úspěch v EL, tak pro něj budu všema dvaceti.

Osobně si myslím, že by pomohl zahraniční trenér. Vím, že se to u nás nenosí, protože národní hrdost atd., ale prostě by to chtělo někoho, totálně nezatíženého, který by neměl žádné kamarády z minula v českém fotbale, vytřel si zádel se všemi agenty a majiteli klubů, a stavěl by ty, co se mu hodí do koncepce a ne ty, kteří jsou potřeba prodat ven nebo prostě jen proto, že tam hráli vždy....

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas viz. třeba Storck u týmu Madarska

Reagovat
bobis21

díky Jardo je čas dát prostor mladým.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá smysl stavět nový tým na zcela jistě již nefungujícím týmu, jenž má za sebou během 4 let pořádně tak dva úspěchy (Euro 12:osmifinále; kvalda na letošní šampionát). To je proklatě málo. Musíme vybudovat nový tým, a hlavně mladší (Shick, Černý, Macek?, Sýkora, Brabec, Baránek a další). A možná bych šáhl i po změně trenéra, i když je Vrba bezpochyby velice kvalitní trenér, tak protěžování svých "koní" nikam nepovede. Přijde mi, že už se taky vidí někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Shick, Cerny, Macek... Kdo to je?? Neco jako Leroy Sane, Max Mayer, Julian Draxler?

Reagovat
smazaný uživatel

hráči s obroským potenciál uspět mimo ČR

Reagovat
smazaný uživatel

Plasil Jinak postup na Euro, byt rozsirene, je treba brat jako uspech. Mlada krev taky na vic nema. Co se tyce kvalifikace na MS, bude pro nas skoro zazrak se tam dostat s jakoukoliv sestavou, s jakym koliv trenerem. Zpatky na zem.

Reagovat
Liquid

nesouhlasím, nepostup by byla ostuda, nedostat se mezi 32 týmů Evropy....kvalda již nemá smysl

Reagovat
j_mrazik

Vyprávěj to Nizozemcům.

Reagovat
Liquid

žádná škoda a snad se k nim přidá Rosický a Čech

Reagovat
smazaný uživatel

koho pak budeš hejtovat?

Reagovat
REPLIKATOR

Suchý by měl taky skončit pod Vrbou, za to jak se k němu na Euru zachoval. Gebre to samý.

Reagovat
Beči

Suchý doplatil na to, že první zápas hrát nemohl a Hubník ho odehrál výborně, Pak už to taková hitparáda nebyla a mohl ho nasadit proti Turkům, ale teď už je to jedno. A Gebre sice odehrál slušný zápas proti Španělům, ale nechat sedět dobře hrajícího Kadeřábka by byl nesmysl. Jedinou variantou by bylo, že hned po první zápase ho měl dát nalevo místo Limberského. I když Pudil včera ukázal, že klidně mohl nastupovat od začátku Eura, protože horší jak Limba nemohl být nikdo, i kdyby tam Vrba šoupl Vaclíka.

Reagovat
Recoba Inter

No Kadeřábek se proti turkům zrovna nepředvedl

Reagovat
Figi

Konecneeeee ten Plasil konci, ale nejvic me rozesmal ten nekopa Lafata, ze pry konci repre karieru. Vzdyt on ani zadnou repre karieru nemel tak co chce ukoncovat sasek

Reagovat
cink

jsem mel stejny myslenkovy pochod kdyz jsem cetl nadpis

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Lafata měl nejlepší zápas za Čechy před 12 lety proti Lotyšům..

Reagovat
Usty

Walesu, ne?

Reagovat
Sosi

Severní Irsko?

Reagovat
smazaný uživatel

pravda... dobrá paměť..

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
soukup

41 zápasů není zas tak málo, děláte jak kdyby tam nastoupil pětkrát

Reagovat
Irek

Plašil měl skončit spolu s Brucknerem ve stejnou chvilku... Pro mě Jarda je nejprecenovanejsi fotbalista české historie... Ani v České lize by nevyužívá, že pro mě +

Reagovat
Liquid

Reagovat
F.Torres

Díky Jardo. 103 zápasů je pěkná porce. Jo, nebyl tak výrazný jako Rosa, ale od roku 2006 patřil určitě mezi top 3 nejlepší reprezentanty. Nemá cenu víc dodávat, o jeho kvalitě vypovídá především ten počet odehraných zápasů

Tak z bronzového Eura už jen Čech a Rosa, kteří jsou oba na vážkách, jsem zvědav jak se rozhodnou.

Reagovat
Swarley

už je Čech a v tom týmu nám nezůstane jediný hráč, který by dosahoval těch úplně nejvyšších kvalit...

Reagovat
Aldeano

Plašil

Reagovat
smazaný uživatel

Včera se Plašil ukázal na ofenzivním postu přesně takový, jaký je. Tedy zvláštní kombinace fotbalového myšlení a obrovské nekvality. Já si myslím, že on v hlavě ví, jak tu situaci vyřešit hodně fotbalově, ale málokdy se mu to doopravdy povede.

Reagovat
smazaný uživatel

V repre to platí více, v klubu méně.

Jinak ale souhlasím, vystihl jsi to opravdu velmi dobře, ne-li skvěle. Já ho docela mám rád a beru ho, ale ať se soustředí na klub, kdo trochu rozumí fotbalu, tak ví, že hráč je to slušný, ale někdy to prostě není ono.

Reagovat
Pyroman

Plašila jsem měl vždycky rád, dával do toho všechno a odehrál spoustu skvělých zápasů, jen se u nás prostě vžilo na něj nadávat kvůli pár špatným výkonům a už se toho nikdy nezbavil. Jak už se psalo výše, jeden z nejméně doceněných hráčů u nás, co by za jeho kariéru a renomé v zahraničí dneska dala většina ostatních hráčů z nároďáku nebo ligy. Jarda si poděkování a respekt zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

di di, val val, a už sa nevracaj!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zahrál naposled před deseti lety ještě za Monaco a žil z toho do dnes.Čech každej druhej výkop do zámezí,nic navíc taky nechytí a bude se tu nad nim pořád honit.90% týmu co hrálo už by nemělo dál pokračovat,OK vykopali si to v kvaldě a měli právo jet ale dál už nasrat

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle hráč je minimálně posledních několik let nevýrazný, kdyby udělal někdo sestřih jeho povedených akcí za poslední čtyři roky, tak bych se na něj rád podíval. Jméno si udělal někdy před deseti lety a od té doby se v týmu drží ze setrvačnosti a z toho, že má angažmá v zahraničí a zkušenosti s mezinárodním fotbalem. České fanoušky by snad přesvědčil, kdyby se vrátil do Čecha byl za hvězdu v lize, ale to on neudělá, obávám se, že nad zdejší soutěží tak trochu ohrnuje nos.

Reagovat
smazaný uživatel

Lafata konci repre karieru To asi jakoi bych ji ukoncil ja.

Reagovat
smazaný uživatel

ty bys mohl ukončit kariéru na eurofotbal.cz

Reagovat
Harakan

Reagovat
soukup

to už tu jednou bylo, ale pak zas přilezl zpátky

Reagovat
Losinho

Plašil 103 zápasů je skvělá porce

Reagovat
chytrejkluk

Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele