Viktorii Plzeň opouštějí dlouholeté opory Kolář a Rajtoral

Plzeň opouštějí dlouholeté opory Daniel Kolář a František Rajtoral, kteří s Viktorií získali všechny čtyři mistrovské tituly. Jak dnes český ligový šampion potvrdil v tiskové zprávě, oba třicetiletí hráči společně odcházejí do tureckého Gaziantepsporu.

Jeden z nejtěžších soupeřů, hodnotí Razgrad plzeňští hráči

Plzeňští hráči ani jejich trenér Roman Pivarník nejsou příliš nadšení z dnešního losu čtvrtého předkola Ligy mistrů, který jim za soupeře přidělil Ludogorec Razgrad. Viktoriáni považují bulharského šampiona za jednoho z nejsilnějších protivníků, ale věří, že přes něj mohou postoupit do základní skupiny.

Trenér Vrba je ve svém živlu, říká na startu soustředění Kolář

S trenérem Pavlem Vrbou toho Daniel Kolář prožil hodně v reprezentaci i plzeňském klubu, a tak na něm už leccos pozná. Třeba to, že se kouč národního týmu dostává do svého živlu, když je konečně s týmem na soustředění v Rakousku v každodenním kontaktu, jak na to byl zvyklý z klubové úrovně.

Musíme si sáhnout do svědomí, řekl Kolář po debaklu na Slavii

Plzeňští byli hodně zklamaní, že mistrovskou sezonu na hřišti pražské Slavie zakončili potupným debaklem 0:5. Podle záložníka Daniela Koláře si musí všichni hráči Viktorie po nejtěžší ligové porážce po deseti letech sáhnout do svědomí.

Náskok je příjemný, ale ještě nás čeká těžká cesta, tuší Kolář

Přestože fotbalisté Plzně vedou sedm kol před koncem sezony tabulku první ligy o devět bodů před druhou Spartou, nechtějí podlehnout přílišné euforii. Podle záložníka Daniela Koláře je totiž stále čeká těžká cesta za obhajobou titulu, i když podobně jako trenér Karel Krejčí připouští, že jde o příjemný pohled na tabulku.

Na nejlepšího ligového hráče února kandidují Kolář, Šural a Tecl

Nejlepším fotbalistou první ligy za měsíc únor se stane Daniel Kolář z Plzně, Josef Šural ze Sparty, nebo jablonecký Stanislav Tecl. Mezi trenéry se o cenu v anketě Ligové fotbalové asociace ucházejí koučové pražských týmů Roman Pivarník (Bohemians 1905), Zdeněk Ščasný (Sparta) a Dušan Uhrin mladší (Slavia).

Kolář se střelecky probudil a zajistil Plzni šest jarních bodů

Zatímco na podzim dal ve dvanácti ligových zápasech jen jediný gól, ve dvou jarních kolech se reprezentant Daniel Kolář trefil hned třikrát a obstaral všechny branky Plzně. Znovu tak dokázal, jak je pro obhájce titulu důležitým hráčem. I když se Viktorii v úvodu jara herně příliš nedaří, zásluhou kapitána má na kontě po výhrách 2:1 na Slovácku a 1:0 s Teplicemi šest bodů a drží první příčku v tabulce.

Kolář byl rád, že Plzeň po nepovedené přípravě úvod jara zvládla

I když Plzeňským výsledkově nevyšla zimní příprava, kapitán Daniel Kolář nepochyboval o tom, že Viktoria vstoupí do ligového jara vítězně. K dnešnímu triumfu 2:1 na hřišti Slovácka sám výrazně přispěl, když v úvodních 25 minutách vstřelil oba góly obhájce titulu.

Motivací je pro nás samotný soupeř, řekl Kolář o Villarrealu

Plzeňští sice v závěrečném utkání Evropské ligy proti Villarrealu nemají šanci na postup, to však neznamená, že by neměli motivaci. Podle záložníka Daniela Koláře tým požene dopředu už jen jméno soupeře ze silné španělské ligy. Hráči se rovněž chtějí důstojně rozloučit se soutěží i s podzimem a potěšit fanoušky.

Hrajeme za Viktorku a český fotbal, burcuje Kolář před Minskem

Ačkoli jsou šance fotbalistů Plzně na postup ze skupiny v Evropské lize minimální, podle záložníka Daniela Koláře nebudou mít hráči o motivaci nouzi. Hrát chtějí nejen za sebe, ale i za celý český fotbal, který bojuje o zvýšení koeficientu a přímý postup do Ligy mistrů.

Kolář po šesti týdnech odehrál zápas, stále s ochrannou maskou

Dlouhých šest týdnů musel reprezentant Daniel Kolář čekat, než si po zranění v obličeji znovu zahrál zápas. V sobotu už ale byl v základní sestavě Plzně a na hřišti strávil při výhře 4:2 nad Zlínem 60 minut. Svojí aktivitou ukazoval, že mu fotbal chyběl.

S maskou jsem nezranitelný, žertoval Kolář před Villarrealem

Plzeňský záložník Daniel Kolář se tři týdny po operaci lícní kosti vrátil na trávník a ve čtvrtek by mohl zasáhnout do utkání Evropské ligy na hřišti Villarrealu. Devětadvacetiletý ofenzivní hráč podruhé v kariéře trénuje s ochrannou maskou, v níž se v nadsázce cítí nezranitelně. Vážně ale přiznal, že na celých devadesát minut hry ještě připravený není.

Kolář po operaci lícní kosti bude chybět tři až čtyři týdny

Daniel Kolář absolvoval operaci zlomené lícní kosti, kterou mu poranil protihráč v nedělním zápase kvalifikace mistrovství Evropy v Lotyšsku. Plzeňský záložník bude mimo hru zhruba tři až čtyři týdny a přijde o začátek základní skupiny Evropské ligy. První zápasy po návratu na trávník zřejmě bude hrát s obličejovým krytem.

Reprezentace je kompletní, Kolář zůstává s týmem

Reprezentace pokračuje v přípravě na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Kazachstánem a v Lotyšsku. K mužstvu se připojili po ligových soutěžích v zahraničí legionáři a trenér Pavel Vrba už má k dispozici kompletní kádr 23 hráčů. V týmu zůstává i plzeňský záložník Daniel Kolář.

Reprezentace se sešla bez legionářů, Kolář má problémy s ramenem

Reprezentace se dnes před polednem v Praze sešla před zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Kazachstánem a v Lotyšsku. Na srazu chyběli legionáři, kteří se vzhledem ke klubovým povinnostem v zahraničí připojí buď odpoledne, nebo až v pondělí. Plzeňský záložník Daniel Kolář má naražené rameno a ještě dnes by se mělo rozhodnout, zda v týmu zůstane.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele