základní část, 26. kolo
30.03.2024 15:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Luka Kulenović (© FC Slovan Liberec)

Ambice rozjeté Plzně narušit pražský tandem zazdil její liberecký fantom Kulenovič

Plzeň přišla po reprezentační pauze o skvělou sérii 16 soutěžních zápasů v řadě bez porážky, když ve 26. kole Fortuna ligy padla s Libercem 1:3. Diváci v Doosan Aréně čekali na gól více než hodinu, po ní ovšem během několika minut padly hned tři. K jejich smutku ale dva z nich skončily v síti Martina Jedličky, přičemž rozdílový zásah zaznamenal hlavičkující Luka Kulenovič. V duelu celkově dvougólový útočník se do sítě Západočechů v tomto ročníku trefil třikrát, což představuje polovinu jeho střeleckého účtu. Viktoriáni se tak bodově nepřiblížili Spartě a Slavii, nadále však neohroženě okupují třetí příčku.

Na západě Čech doufali, že jejich dosavadní jarní jízdu nezbrzdí ani mezinárodní přestávka, na kterou do národního týmu premiérově vyslali také Robina Hranáče s Pavlem Šulcem. Plzeň totiž do té doby vyhrála všechny ligové duely od konce zimní pauzy s výjimkou jednoho. Do Doosan Arény ji však nyní přijel prověřit nebezpečný Liberec, kterému Viktoria na podzim podlehla 0:3.

Za pomstou se domácí hnali již od úvodních minut velmi aktivní hrou. Prvotní budování tlaku vedlo v osmé minutě k první velké šanci Matěje Vydry, který ovšem střílel v pádu, a netrefil tak hostující branku. I Liberečtí ale v 16. minutě zahrozili, když plzeňské obraně pláchl Ľubomír Tupta, míč však nechal nešťastně pod sebou a nakonec pálil vedle. Severočeši se postupem času začali dostávat do hry, což vedlo k těžkému zákroku Jedličky, jenž vytěsnil dalekonosný projektil od Tupty. Do konce první půle měli oba celky náznaky příležitostí, diváci ale před pauzou gól neviděli.

Ihned po změně stran prověřil brankáře Plzně i Kulenovič, Jedlička byl pozorný a jeho pokus vyrazil. V 64. minutě se však Severočeši přece jen prosadili. Denis Višinský rozehrál rohový kop po zemi přímo do pokutového území, kde se nacházel nikým nehlídaný Filip Prebsl, 26letý obránce sice už mohl střílet, posunul ale balon na Matěje Chaluše, který poměrně pomalou střelou k levé tyči rozjásal hostující fanoušky. Plzeň ovšem přišla s rychlou odpovědí, když jen o čtyři minuty později vyrovnala. Čisté svědomí nemohl mít u inkasované branky Olivier Vliegen, jenž neodhadl centr ze strany, míč se dostal na kopačky Jana Klimenta, jehož střelu ztečoval do sítě Idjessi Metsoko. V podstatě ihned po rozehrávce vrátil Slovan zpět do vedení Kulenovič, který přesnou hlavičkou s pomocí břevna poslal balon za záda bezmocného Jedličky. Pojistku na překvapivou výhru přidal chorvatský útočník v 79. minutě, poté, co s notnou dávkou štěstí prokličkoval domácí obranou a propálil plzeňského brankáře.

Liberec tedy senzačně porazil západočeský celek i podruhé v sezoně. Dalším soupeřem Slovanu bude 6. dubna Liberec, zatímco Plzeň ve stejný den zavítá do Karviné.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat
Hardwell

Dalším soupeřem Slovanu bude 6. dubna Liberec jo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele