základní část, 14. kolo
04.11.2023 18:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Lukáš Sadílek (© Sparta Praha)

Klokani to odskákali i na Letné. Sparta po pohárovém postupu pokořila Bohemku i v lize

Sparta zvítězila ve 14. kole Fortuna ligy nad Bohemians 2:0, a navázala tak na tři dny starý úspěch, kdy Klokany vyřadila z boje o český pohár. Malé pražské derby se ovšem pro Letenské nevyvíjelo příliš dobře, když si hodinu nevytvořili prakticky žádnou gólovou šanci. V 69. minutě je ale vysvobodil z nařízeného pokutového kopu Veljko Birmančevič. Srbský křídelník pak v závěru ještě připravil pojišťující branku pro střídajícího Lukáše Sadílka, jenž stvrdil výhru svého týmu a také jeho momentální návrat do čela tabulky.

Sparťané první část dvojzápasu s Bohemians zvládli, když je v pohárovém utkání porazili 2:1. Tentokrát přijeli Klokani na Letnou, kde z posledních čtyř vzájemných klání dvakrát bodovali. Rudí ovšem měli o motivaci postaráno, jelikož chtěli napravit zaváhání z minulého kola v Boleslavi, kde prohráli 1:3. Do duelu šli navíc z pozice jediného týmu soutěže, který před vlastními fanoušky ještě neztratil ani bod.

V úvodu byli na útočné polovině překvapivě častěji hosté, nebezpečné zakončení si ale nevypracovali. Sparta se výraznější šance dočkala až ve 20. minutě, kdy však střele Jana Kuchty scházela razance. Po půlhodině zkusil své štěstí z osy hřiště Kaan Kairinen, jenže ani on diváky ze sedaček nezvedl. Chvíli před odchodem do šaten chtěl na druhé straně otevřít skóre duelu Erik Prekop, symbolicky však zakončil poločas nepřesných pokusů zblokovanou střelou.

Klokani dělali sparťanům problémy i ve druhé půli a ve 48. minutě se mohli po ráně Matěje Hybše dostat do vedení, jenže nadějný pokus zkušeného obránce skončil v náruči gólmana. Sparta znovu ohrozila soupeřovu bránu dalekonosnou střelou z kopačky Kairinena, finský reprezentant ale jen protáhl Michala Reichla. Bezradný obhájce titulu si nadále nevytvářel šance, po hodině hry ovšem dostal dárek v podobě pokutového kopu. Hybš ve vápně důrazně atakoval Kuchtu, jenž se ochotně skácel k zemi a po chvíli váhání sudí ukázal na penaltový puntík. Nabízenou možností nepohrdl ranou do protipohybu brankáře Birmančevič. Odpovědi byli zelenobílí blízko po akcích Roberta Hrubého, pevná defenziva Rudých ale zvládala hasit nebezpečí. Naopak uklidňující trefu zařídil v 81. minutě Sadílek, jemuž do střelecké pozice nahrál výborný Birmančevič.

I ligový zápas tedy ovládla Sparta, která se minimálně do nedělního večera vyhoupla zpět do čela ligy. V příštím kole se Letenští 12. listopadu střetnou s Baníkem Ostrava, Klokani změří o den dříve síly s Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele