základní část, 5. kolo
19.08.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovan se rozpomněl na vítězné časy. Frýdek obětavostí napravil své komické zaváhání

Liberec v pátém kole FORTUNA:LIGY porazil pod Ještědem Pardubice 1:0. Severočeši vytěžili rozhodující branku ze strhující úvodní čtvrthodiny, během níž nejprve Christian Frýdek nastřelil z bezprostřední blízkosti břevno, o několik minut později ovšem stejný hráč úspěšně dorážel, což odnesl krvavým šrámem. Z něj se ještě nadějný středopolař oklepal, nakonec však kvůli zranění přece jen v 52. minutě střídal. I bez něj ale Slovan dotáhl zápas k první výhře po necelém měsíci.

Liberci se podařilo vyhrát v prvním kole nad Baníkem Ostrava, od té doby však na další úspěch čekal. V posledním kole navíc zapsal nepříliš atraktivní remízu 1:1 s outsiderem soutěže ze Zlína. Tentokrát měl proti sobě Pardubice, které mohly těžit ze zcela opačného rozpoložení. V minulém utkání totiž získaly letošní první tři body po skalpu Karviné a na sever Čech odjížděly sebevědomě minimálně pro další bod.

Utkání začalo nadějnými šancemi na obou stranách. Nejdříve však nedokázal využít dobrého centru Luky Kulenoviče osamocený Ahmad Ghali a následně přízemní centr hostujícího Michala Hlavatého skrz malé vápno na poslední chvíli odrazil těsně vedle vlastní brány Jan Mikula. V obrovské šanci se pak ocitl v deváté minutě Frýdek, který dostal ideální přihrávku před prázdnou branku od Ľubomíra Tupty, z první ale nastřelil pouze břevno.

Záhy se už ale 24letý záložník nemýlil, když s nasazením vlastního zdraví dorazil do sítě sraženou ránu Ghaliho. Po inkasované brance se zlepšil i projev hostů, kteří začali hrát více s míčem. Větší šance si ale stále tvořili Severočeši, avšak v těch největších pokaždé mířil nepřesně Tupta. Slovák totiž nejprve nastřelil břevno z přímého kopu, v závěru poločasu potom po krásné kličce pálil těsně vedle vzdálenější tyče.

Pardubičtí po změně stran stále stupňovali svůj tlak, ale dlouho nedokázali vážněji ohrozit bránu Oliviera Vliegena. V 52. minutě navíc musel kvůli zranění střídat Frýdek, čímž ještě více opadla útočná aktivita Slovanu. Přesto si první větší šanci druhé půle vytvořili právě modrobílí, Ivan Varfolomejev ovšem svůj únik nezakončil přesně.

Záhy už ale také nebezpečně zakončovali Pardubáci, Vojtěch Patrák však s lehkou tečí orazítkoval tyč a k dorážce ho nepustil hbitý Vliegen. V závěru mohl razítko na domácí výhru přidat Michael Rabušic, Viktor Budinský ale proti jeho samostatnému úniku dobře vystoupil a dostatečně mu zúžil střelecký úhel.

Liberec si však i přes to po třech zápasech spravil chuť a získal tři body do tabulky. Příště vyzve 27. srpna ve venkovním duelu Sigmu, Pardubice mají o den dříve doma Slovácko.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele