základní část, 22. kolo
25.02.2024 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Mojmír Chytil (© SK Slavia Praha)

Tlak Slavie ověnčil nejrychlejším hattrickem v historii soutěže střídající Chytil

Pražská Slavia splnila povinnost a ve 22. kole Fortuna ligy porazila Pardubice 3:0. Sešívaní od úvodního hvizdu mačkali ve formě hrajícího outsidera, o čemž svědčilo hned 11 rohových kopů v první půli. Viktor Budinský, který nastoupil v brance Východočechů kvůli absenci kmenového hráče domácích Antonína Kinského, ale musel zasahovat pouze sporadicky. Realizační tým druhého celku tabulky tak sáhl k brzkému nasazení zprvu šetřeného Mojmíra Chytila, jenž třemi góly v rozmezí 67. a 74. minuty rozhodl o osudu zápasu. Tímto počinem překonal doposud nejrychlejší hattrick Horsta Siegla.

Pražané chtěli potvrdit roli favorita proti Pardubicím, kterým se vydařily první zápasy po zimní přestávce. Četné absence v táboře domácích mohly pro hosty zvyšovat šanci na úspěch, avšak Východočeši nedokázali sešívaným vstřelit gól v šesti utkáních v řadě. Také oni navíc nebyli kompletní, když chybějící hráče zapůjčené ze Slavie doplnil vykartovaný stoper Pablo Ortiz.

Sešívání uzavřeli od samého začátku soupeře v jeho vlastním vápně a trpělivou kombinací hledali skulinku, jež by vedla k rozradostnění fanoušků. Východočeská defenziva ovšem odolávala. V 19. minutě prošel kolem několika protihráčů uzdravený Christos Zafeiris, který se sice k zakončení nedostal, ale míč se odrazil k Muhamedu Tijanimu. Nigerijec pálil tvrdě, nicméně Budinský skvěle zasáhl. Další větší příležitost přišla na řadu až ve 36. minutě, kdy se dokázal uvolnit Conrad Wallem. I s touto ranou letící z hranice šestnáctky si pardubický gólman poradil.

Červenobílý tlak přetrvával i po přestávce. Po pár minutách druhého poločasu si na centrovaný míč letící od rohového kopu nejvýše naskočil Igoh Ogbu, ani ten však nezamířil mimo dosah Budinského. Lépe si vedl v 57. minutě střídající Chytil, který si naběhl na balon ze strany a prudkou hlavičkou rozradostnil fanoušky. Po pěti minutách se úspěšný střelec prosadil znovu. Lob Lukáše Provoda sice překonal Budinského, avšak míči do sítě musel pomoct právě Chytil. Krátce nato poločasový žolík zkompletoval hattrick, když dopravil mezi tři tyče Provodovu křižnou přihrávku.

Slavia se tak na tři náročné zápasy naladila očekávaným vítězstvím. Dalším soupeřem sešívaných bude Sparta, a to nejen 3. března v lize, ale předtím také v poháru. Pardubice přivítají o den dříve Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
deporpepa

5:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele