základní část, 20. kolo
10.02.2024 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Krejčího akrobatické nůžky odstřihly Spartu od slabšího rozjezdu v Karviné

Sparta Praha zvítězila ve 20. kole Fortuna ligy nad Karvinou 3:0 a úspěšně vstoupila do jarní části soutěže. Domácí způsobovali obhájci titulu po většinu prvního poločasu velké problémy včetně nadějných šancí Amara Memiče a Martina Regáliho. Ladislav Krejčí ale po půlhodině hry vzal jako správný kapitán otěže do svých rukou a ukázkovými nůžkami se největší měrou postaral o navýšení náskoku Letenských na druhou Slavii už na osm bodů. Konkurent z Vršovic ale odehrál o dva zápasy méně.

Letenské posílili albánský útočník Indrit Tuci a záložník Markus Solbakken, jenž před rokem a půl vyřadil s Vikingem právě Pražany z bojů o Konferenční ligu. Aktuálního lídra soutěže tehdy jen krátce vedl Brian Priske, jenž dal na vlažné začátky svého působení dávno zapomenout a téměř vždy se trefil do zahraničních posil. Oba zmínění nováčci ale začali proti Karviné na lavičce náhradníků.

Hosté podle očekávání udávali tempo utkání, Slezané ale působili velmi kompaktně a Sparta se k zakončení dostávala zřídka. Nejprve zahrozil Krejčí, jeho hlavičku po rohu ale v 11. minutě lapil Dominik Holec. Mnohem větší šanci a hned dvojnásobnou měli na kopačkách Karviňáci. Nejprve Memičovi nevyšel krok, když běžel sám na bránu, zvládl ale ještě přihrát Regálimu. Jeho pomalá pozemní rána ale těsně minula levou tyč. Neproměněné příležitosti domácích stylově potrestal ve 31. minutě Krejčí. Vedení pro lídra zařídil kapitán po excelentních nůžkách. V nastavení prvního poločasu mohl zvýšit náskok Jan Kuchta, s Holcem v souboji jeden na jednoho ale neuspěl.

Karviná se ve druhém poločase nevzdávala, nadále se prezentovala týmovým výkonem a pouštěla favorita "jen" k rohovým kopům. Nováček nejvyšší soutěže si navíc vypracoval několik zajímavých šancí. Branky se však dočkali opět Sparťané a navýšili skóre na 2:0. Nenápadnou přípravu na zakončení ukončil Adam Karabec, jenž si krátce po obdržení přihrávky od Veljka Birmančeviče připsal čtvrtý gól sezony. Neuplynulo ani 10 minut a Kuchta se postaral již o tříbrankový polštář poté, co využil chyby a vyběhnutí Holece, čímž se nastolené tempo do konce duelu zklidnilo.

Sparťané tak podle předpokladů zvítězili a upevnili si vedení v tabulce. Další zápas je čeká 18. února s Libercem, Karviná se už 14. února střetne v dohrávce s Pardubicemi.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

0-1

Reagovat
Filip236

0:2

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
oli9

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele