základní část, 12. kolo
22.10.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Baník profitoval z teplického zlozvyku. Oslabené Skláře skolil uvadající slovenský střelec

Baník Ostrava dotáhl k vítězství duel 12. kola Fortuna ligy, když vyhrál nad Teplicemi 1:0. Hosté měli cestu za třemi body značně usnadněnou díky přísné červené kartě, kterou dostal v závěru první půle Nemanja Mičevič. Skláři dohrávali v oslabení již počtvrté z posledních pěti soutěžních zápasů. Slezané se i přes početní výhodu dlouho trápili, nakonec se však radovali z plného zisku díky zásahu Ladislava Almásiho, jenž se trefil v aktuální ligové sezoně vůbec poprvé.

Ostravané už šestkrát v řadě nepoznali hořkost ligové porážky, na úplnou českou elitu jim však přece jen něco scházelo. Vzkaz směrem k ní mohli poslat triumfem v Teplicích, kde v aktuálním ročníku poztrácely body Sparta, Slavia i Plzeň. To se Sklářům podařilo zejména díky defenzivě, když na svém stadionu vstřelili v pěti zápasech pouhé dvě branky. Pevnou obranu museli předvést i proti Baníku, který poslední návštěvu teplických Stínadel proměnil v pětigólovou kanonádu.

První půli odehrály oba týmy velmi opatrně a diváci viděli jen minimum šancí. Velkou příležitost si vypracoval až ve 35. minutě David Buchta, který střelou uvnitř pokutového území jen těsně minul levou tyč. V ještě větší možnosti se o chvíli později objevil Ewerton, jenže místo odkryté brány trefil břevno. Několik minut před koncem poločasu se do úniku dostal Abdullahi Tanko, toho poslal k zemi Mičevič a po přezkoumání u videa mu rozhodčí Ondřej Pechanec udělil červenou kartu. Do kabin se šlo za stavu 0:0, ani jeden z týmů navíc do té doby nevystřelil na branku.

Oslabení ale Sklářům nijak neubralo na útočném nadšení. V 53. minutě se ve velké příležitosti objevil Tadeáš Vachoušek, jenže tváří v tvář Tomáši Grigarovi naprosto selhal a vůbec netrefil bránu. O více než čtvrt hodiny později mohl fanoušky Baníku rozjásat opět Ewerton, z hranice vápna ovšem ani tentokrát netrefil branku. V 76. minutě se už Slezané radovali, Almási se dostal k míči po přihrávce Filipa Kubaly a se štěstím prostřelil Grigara. Vzápětí se mohli prosadit žlutomodří, když se po centru dostal k hlavičce Štěpán Chaloupek, ale proti němu se vyznamenal brankář hostů Jiří Letáček. Domácím mohla vlít krev do žil penalta nařízená po ruce Almásiho, tu však hlavní sudí po zhlédnutí videozáznamu odvolal, a Tepličtí se tak pokutového kopu nedočkali.

Baník tak na premiérový venkovní triumf z Olomouce navázal další výhrou ze hřiště soupeře. V příštím kole 28. října přivítá Jablonec, Teplice se tentýž den představí v Hradci.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele