základní část, 27. kolo
07.04.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radoslav Kováč (© Profimedia)

Učebnicová souhra jmenovců v záchranářské bitvě na České Budějovice nestačila

Fotbalisté Pardubic remizovali ve 27. kole Fortuna ligy s Českými Budějovicemi 1:1. Východočeši otevřeli skóre hned v páté minutě, kdy po ukázkové zpětné přihrávce Michala Hlavatého zapsal mezi střelce Michal Surzyn. I přes několik dalších šancí už ovšem hráči v červených dresech další přesný zásah nepřidali, a to se jim v závěru vymstilo, protože vyrovnávací gól vstřelil Zdeněk Ondrášek. Jihočeši tak zareagovali na nečekanou remízu Karviné a jejich manko na předposlední příčku zůstalo jednobodové.

Východočeši ukořistili v minulém kole tři body v Olomouci i díky velké chybě soupeřova brankáře, a po čtyřech prohrách v řadě tak zvítězili. I v posledním utkání Českých Budějovic, které tentokrát zamířily do města perníku, rozhodlo o výsledku zaváhání gólmana. Naneštěstí pro Dynamo balon propustil Martin Janáček, jehož tým těsně podlehl pražské Spartě.

Vítězně naladěné Pardubice se ujaly rychlého vedení, když si levý bek Surzyn udělal výlet až do vápna soupeře a našel si přihrávku Hlavatého, po které poslal míč do pravé části brány. Příležitost ke zvýšení skóre měl Ladislav Krobot, jenže domácí útočník si po skvělém zpracování a šikovné zasekávačce neporadil se zakončením a trefil pouze blokujícího obránce. Zanedlouho se mohl prosadit také Hlavatý, jeho rána ale mířila pouze doprostřed, kde byl připraven budějovický gólman. Daleko k přesnému zásahu neměl ani Vojtěch Patrák, jenže jeho pokus nakonec rotoval směrem od brány.

Po změně stran napřed přišla kontroverzní situace v pokutovém území Jihočechů, po které se marně penalty dožadovali domácí. Zanedlouho v sektoru hostí vypukly nepokoje a následné pokusy o vyvrácení plotu, a tak rozhodčí zápas na chvíli přerušil, dokud se situace neuklidnila. Pojistit vítězství mohl v 71. minutě střídající Kryštof Daněk, jenže jeho střelu do téměř odkryté brány fantasticky zastavil Martin Králik. Neproměněné šance začaly Východočechy mrzet ve chvíli, kdy na rohový kop naskočil Ondrášek. Kapitán Budějovic obloučkem zakončil až na zadní tyč, kam mladý Antonín Kinský nedosáhl.

Pardubice tak nenavázaly na šťastnou výhru z Olomouce a s Dynamem pouze remizovaly. V příštím kole zamíří 14. dubna do Zlína, České Budějovice přivítají o den dříve Liberec.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele