základní část, 1. kolo
22.07.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Srdnatý výkon Bohemians gólem podepřel Hůlka, šance Pardubic zhatil souboj jmenovců

Hráči Bohemians vstoupili do nového ročníku Fortuna ligy cennou výhrou 1:0 ze hřiště Pardubic. Jedinou branku utkání vsítil již v páté minutě obránce Lukáš Hůlka, který se prosadil razantní hlavičkou po rohovém kopu. Tým z města perníku se k vyrovnání nepropracoval kvůli obrovské neefektivitě v zakončení zapříčiněné i skvěle chytajícím Michalem Reichlem. Od 68. minuty pak navíc dohrával v početním oslabení, když v pardubickém dresu debutující Jakub Matoušek zfauloval unikajícího Jana Matouška a byl vyloučen.

Oba týmy za sebou měly sezonu, po níž rozhodně chtěly na mnohé navázat. Pardubice se sice zachránily až díky baráži, ofenzivní taktice ordinované koučem Radoslavem Kováčem však tleskala kromě expertů i širší fotbalová veřejnost. Podobným herním způsobem se prezentovali i Klokani, u těch se navíc výrazně lépe promítl do výsledků a Bohemians nakonec oslavili postup až do předkola Konferenční ligy.

Zápas ale začal příležitostí Východočechů. Již ve třetí minutě předvedl povedenou akci Michal Hlavatý, jenž se po narážečce se spoluhráčem dostal do prvního nebezpečného zakončení. Defenziva hostů však stihla pokus hbitého záložníka zblokovat. Chvíli nato mohl pardubický středopolař litovat neproměněné šance dvojnásob, neboť po důrazné hlavičce z rohového kopu poslal Klokany do vedení Hůlka. Ze stejného typu standardní situace mohli domácí ve 20. minutě vyrovnat, avšak ostrou střelu Bartosze Pikula vyrazil Reichl nad horní tyč. Ještě více se gólman Bohemians orosil o moment později, když s obrovským štěstím dokázal udržet míč před brankovou čarou po obrovské skrumáži v malém vápně.

Druhá půle nabídla na svém začátku krásnou individuální akci Daniela Köstla, který prošel obranou Pardubic jako nůž máslem. Sladkou odměnu v podobě gólu ale urostlý obránce nepřidal, neboť jeho zakončení doprostřed brány vyrazil ligový debutant Antonín Kinský. O chvíli později měl obrovskou šanci na srovnání po přihrávce Hlavatého Pikul. "Pardubický Jack Grealish" ale z pozice penaltového puntíku zamířil vedle pravé tyče. Následný tlak domácích přerušil v 68. minutě Jakub Matoušek, který zmařil za cenu červené karty samostatný únik svého jmenovce Jana Matouška.

Obměněná defenzivní složka hry domácích tak v prvním soutěžním testu neobstála a Bohemians vyhráli. Ti v příštím kole 30. července přivítají Teplice, do Pardubic přijede o den dříve Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Tom a Jerry

2:2

Reagovat
fcb+mufc

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele