základní část, 6. kolo
26.08.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Slovácka (© FC Slovácko)

Venkovní bilance Slovácka přetrvala i v Pardubicích. Další tříbodový zisk vystřelil Kalabiška

Hráči Slovácka v šestém kole Fortuna ligy porazili Pardubice 1:0 a po zaváhání z minulého kola potvrdili dobrou venkovní formu, když mimo svůj stadion ještě neinkasovali ani gól. Jako jediný se na listinu střelců zapsal Jan Kalabiška, který do prázdné brány doklepl lahůdkový pas Milana Petržely. Východočeši tak prohráli třetí z posledních čtyř klání a na poslední místo už mají náskok jen jednoho bodu.

Pardubice dosud odehrály většinu zápasů na svém stadionu, porazit se jim však povedlo pouze nováčka z Karviné. Nově složená obrana prožívala krušné časy, o čemž svědčil i poslední duel v Liberci, který se hned zkraje utkání dostal do mnoha šancí a o výraznější vítězství ho připravila jen mizerná koncovka. Slovácko nezvykle tápalo před vlastním publikem, kde jej naposledy uchránil od porážky jen šílený kiks mladoboleslavského brankáře Matouše Trmala, venku ale obralo Baník i Bohemians.

Přestože modrobílí začali aktivněji rovněž v Pardubicích, první šanci si připsali domácí. Jakub Matoušek se v rychlém brejku uvolnil od obránce a vypálil pod břevno, výborně však zasáhl Milan Heča. Povedená sekvence Východočechů vyústila v několik příležitostí. Ty však obětavě zastavili hráči Slovácka. Neproměněné možnosti mohly Pardubice mrzet. Ve 21. minutě totiž nacentroval do šestnáctky Petržela, který našel na zadní tyči osamoceného Kalabišku, jehož rána se odrazila od tyče do sítě. Po inkasované brance červenobílí zabrali. K hlavičce se propracoval Denis Halinský, nicméně nasměroval míč pouze do rukavic brankáře. V nastaveném čase první půle vypálil zhruba z 25 metrů Pavel Černý, jeho jedovatý projektil však ke smůle domácích skončil pouze na horní tyči.

Po změně stran se ideálně položil do voleje Vojtěch Patrák, oku lahodící akce ovšem neskončila brankou, jelikož balon dopadl těsně vedle tyče. V 67. minutě vytáhl Viktor Budinský geniální zákrok na brankové čáře proti hlavičce Filipa Vechety k tyči, čímž udržel naděje svého týmu na bodový zisk. Těsně před koncem mohl ještě zvýšit vedení hostů Marek Havlík, ale utaženou ránu na vzdálenější tyč namířil těsně nad bránu. Ani přes závěrečný tlak se už ovšem týmu z města perníku skóre zápasu srovnat nepodařilo.

Slovácko se tak dočkalo dalšího zisku ze stadionu soupeře a odvezlo si z východu Čech všechny body. V příštím kole 2. září přivítá v derby Zlín, Pardubice budou hrát tentýž den v Teplicích.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

0:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
oli9

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele