základní část, 13. kolo
29.10.2023 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Matějovský rozbalil dárek od bývalého klubu. Boleslav bavila fotbalem i při výhře nad mistrem

Pražská Sparta padla ve 13. kole Fortuna ligy v Mladé Boleslavi 1:3. Pod první porážku Letenských v ligovém ročníku se podepsal gólem a asistencí neúnavný Vasil Kušej. Rozhodující trefu však zavinil kvůli špatné komunikaci s obránci hostující brankář Peter Vindahl, jehož překonal bývalý hráč Rudých Marek Matějovský. Fotbalisté v modrém tak navázali na devítigólové představení ve Zlíně a posunuli se již na třetí příčku.

Mladé Boleslavi se po posledním kole dostávalo nezvyklé pozornosti. Historii přepisující výhra 9:5 ze Zlína byla vskutku působivá, byť trenér Marek Kulič po zápase nezapomněl vyčinit propustné defenzivě. Po přihlédnutí k předchozímu debaklu z Olomouce se nabízela otázka, jak se obrana Středočechů vypořádá s obtížným testem v podobě bývalého koučova týmu. Sparta totiž disponovala nejlepší ofenzivou ligy, stále však postrádala Lukáše Haraslína.

Letenští se od začátku chopili otěží a vypracovali si několik zajímavých šancí. Z přímého kopu ve 12. minutě však Qazim Laci zamířil příliš vysoko. Hned vzápětí musel na druhé straně předvést pohotový zákrok Vindahl, jenž vykryl přízemní zakončení Yusufa. Mladá Boleslav se ovšem úvodní trefy nakonec dočkala, když Kušej zakončoval ve 24. minutě z osamocené pozice ve vápně. Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat. K Jakubu Peškovi se na hranici šestnáctky dostal odražený míč, který poslal razantní ranou přesně k pravé tyči. Špatné komunikace mezi gólmanem Vindahlem a Filipem Panákem využil v závěru poločasu Matějovský, jenž po zisku balonu dorážel do prázdné brány.

Po návratu z kabin napravil Vindahl chybu z úvodního dějství, když famózně vyrazil teč Daniela Marečka z hranice šestnáctky. Na dánského strážce branky nevyzrál ani Yusuf, jenž zakončoval chvíli nato hlavičkou pod břevno. Na druhé straně musel vytáhnout bravurní zákrok také Matouš Trmal, když jej skrytým přízemním pokusem k pravé tyči pozdravil Adam Karabec. V závěru tak přišla pro Pražany finální rána. Střídající Lamin Jawo si našel prodloužený míč od Yusufa a šikovně po zemi zakončil mimo Vindahlův dosah.

Vzájemný duel tak poprvé od roku 2019 neskončil výhrou Sparty, která tentokrát dokonce nezískala ani bod. V příštím kole 4. listopadu přivítá Bohemians, Mladá Boleslav se tentýž den představí v Teplicích.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
Alan

3:3

Reagovat
deporpepa

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele