základní část, 16. kolo
26.11.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Brzký pohlavek postrčil Jablonec k obratu. Pardubice připravila o body obětavost Kratochvíla

Jablonec zvítězil v 16. kole FORTUNA:LIGY nad Pardubicemi 2:1. Dobrý vstup Východočechů do zápasu stvrdila ve 12. minutě šťastná spolupráce mladých útočníků, když po zblokované ráně Kryštofa Daňka podruhé v sezoně udeřil Tomáš Zlatohlávek. Domácí však stihli ještě před odchodem do šaten odpovědět zásluhou Miloše Kratochvíla a stejný hráč čtvrthodinu před koncem dokonal obrat Severočechů zakončením, při němž narazil hlavou tvrdě o tyč.

Pardubice ve druhé polovině září schytaly šestigólový příděl od Plzně, jenže tento výbuch jejich defenzivu paradoxně nastartoval a od té doby inkasovaly v šesti duelech jen pětkrát. Pohříchu se však ke slušné obranné práci nepřidával útok, který se dokonce v předešlých dvou kláních vůbec neprosadil, a tak Východočeši prohráli například doma se Zlínem. Na druhé straně Jablonec po tragickém úvodu sezony své výkony zlepšil, na domácím hřišti ovšem vyhrál jediné ze šesti utkání.

Zeleno-bílá družina navíc vstoupila špatně i do zápasu s tabulkovým sousedem. Klíčový podíl na tom měl lišák Michal Hlavatý. Ten chytrým pasem od rohového praporku kompletně rozhodil domácí defenzivu, která střelu Daňka zblokovala pouze k Tomáši Zlatohlávkovi, pro něhož nepředstavovalo zasunutí balonu do poloprázdné brány žádný problém.

Trest za narůstající pasivitu přišel pro hosty ve 37. minutě, kdy se hlavičkou zády k bráně prosadil Kratochvíl. Závěr půle patřil Severočechům, o otočku ve skóre je však připravilo nejprve břevno a poté Lukáš Budínský. V nastaveném čase přišel ještě jeden zvrat, když se po faulu Kratochvíla poroučel k zemi Pablo Ortiz. Následnou penaltu ale Jan Hanuš Daňkovi chytil.

Na začátku druhé půle dostal míč do sítě Pardubic Haiderson Hurtado, když nohou vystihl výhoz Budínského. Situace, která připomínala moment z finále Ligy mistrů 2018, však tentokrát dopadla pro hostujícího gólmana lépe než pro Lorise Kariuse pět let dozadu, jelikož sudí Stanislav Volek posoudil počínání kolumbijského hráče jako nedovolené.

Velkou šanci na rozhodnutí měl Michal Černák, toho ale ve stoprocentní příležitosti vychytal Budínský. V 75. minutě nastal ve vápně Pardubic obrovský závar. Hned dvakrát se při něm znovu zaskvěl hostující brankář, z dorážky ho však překonal obětavý Kratochvíl, jenž následně tvrdě přistál na tyči.

Jablonec tak neprodloužil trápení ze vzájemných soubojů posledních sezon a získal všechny body. V příštím kole přivítá 2. prosince Teplice, do Pardubic o den později přijede pražská Sparta.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele