základní část, 4. kolo
12.08.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Ševci se rehabilitovali po neúspěšném pražském dvojboji. Liberec ve Zlíně znovu nevyhrál

Zlín remizoval ve čtvrtém kole FORTUNA:LIGY na domácím stadionu s Libercem 1:1. Úvod utkání jasně opanovali hráči severočeského celku, za což byli po čtvrthodině odměněni trefou Christiana Frýdka. Po inkasované brance se ale chopili iniciativy domácí, jejichž tlak vyústil ve vyrovnání zásluhou Jakuba Janetzkého. "Ševci" tak popáté za sebou na vlastním hřišti se Severočechy neprohráli a připsali si premiérový bod v novém ligovém ročníku.

Zlínu se v prvních třech kolech nepodařilo získat ani bod, přesto nemusela být nálada v jeho šatně příliš ponurá. "Ševci" v předešlých zápasech potrápili Spartu i Slavii, se kterými prohráli pouze o gól. Na hřišti sešívaných ovšem za těsný výsledek vděčili gólmanovi Stanislavu Dostálovi, jenž předvedl i přes dvě obdržené branky famózní výkon. Nyní Moravany čekal souboj s poměrně oblíbeným Libercem. Ten na svém hřišti v posledních osmi ligových duelech hned šestkrát porazili.

Navzdory tomu byl od úvodu v permanenci právě zlínský gólman Dostál, tentokrát však odolával pouze čtvrt hodiny. V 15. minutě totiž úspěšně zakončil sprint téměř od poloviny hřiště střelou mezi obránci Frýdek. Krátce nato si první šance vytvořili i "Ševci", série dvou hlaviček ale nakonec brankáře neohrozila. O poznání nebezpečnější byl ve 27. minutě Tom Slončík, který obešel obránce, následně mu ovšem Olivier Vliegen dokázal dobře zúžit střelecký úhel a s jeho pokusem si poradil. O chvíli později dostal příliš prostoru za vápnem Tomáš Čelůstka, a mohl si tak míč postavit ke střele. Jenže ta skončila pouze na horní tyči liberecké branky. Nakonec se domácí radovali ve 35. minutě, kdy balon po rohu propadl na Janetzkého, jenž poslal nechytatelnou hlavičku do sítě Liberce.

Po změně stran se oba celky střídaly v tlaku, dlouho ale ani na jedné straně herní převaha nevyústila ve větší gólovou příležitost. Až v 62. minutě se po rohu vyšplhal nejvýše do vzduchu domácí Jakub Kolář, avšak jeho hlavička zamířila vedle levé tyče. Krátce nato vracel přetažený centr před bránu Nedjeljko Kovinič, míč byl ale pro naskakujícího Antonína Fantiše příliš vysoký. V závěrečných minutách opět více s balonem operovali domácí, vítězné branky už se ale nedočkali, jelikož trefě Koviniče v nastaveném čase předcházelo ofsajdové postavení.

"Ševci" tak oslavili alespoň první získaný bod v ročníku. V příštím kole je čeká 20. srpna zápas na novém stadionu v Hradci Králové, Liberec se o den dříve střetne s Pardubicemi.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele