základní část, 15. kolo
11.11.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Jablonec přibrzdil živou vodou polité Ševce. Vzájemný zápas nepoznal vítěze posedmé v řadě

Zlín pouze remizoval v 15. kole Fortuna ligy s Jabloncem 1:1, a nezapsal tak třetí soutěžní výhru v řadě. Do trháku sice poslal Ševce bývalý hráč Severočechů Antonín Fantiš, nicméně skoro okamžitě po změně stran přišla odpověď z kopaček Jakuba Martince. Žlutomodří v lize počtvrté za sebou neprohráli a pozvolna začínají stoupat tabulkou. Výsledek navíc znamenal prodloužení neuvěřitelné série, jelikož již sedmý vzájemný ligový zápas v řadě skončil remízou.

Zlín po vyhazovu Pavla Vrby povstal z popela, když ve třech soutěžních zápasech po sobě neprohrál a neinkasoval ani jeden gól. Velkou chválu tak logicky začal sklízet 49letý trenér Bronislav Červenka, jehož cílem bylo Ševce zachránit. Z úplného dna tabulky se žlutomodří mohli dostat už po domácím klání s Jabloncem, jenž se nacházel o pouhé dva body nad nimi. Celek z Moravy chtěl zároveň zazářit před zraky svých fanoušků, neboť v posledním utkání tam dostal historických devět gólů od Boleslavi.

Minimální bodový rozdíl v tabulce mezi oběma soupeři reflektovaly i první minuty zápasu, které divákům nabídly pohled na vyrovnaný souboj s příležitostmi na obou stranách. Úvodní branka utkání se dostavila v 19. minutě z kopačky zlínského Fantiše, který v pádu na hranici malého vápna usměrnil mezi tři tyče střílený přízemní centr Lukáše Bartošáka. Severočeši toužili po vyrovnání, ale Ševci jejich nátlaku odolávali a po zisku balonu hrozili z nepříjemných protiútoků.

Krátce po změně stran se však zelenobílí dočkali a srovnali stav zápasu. Z bezprostřední blízkosti překonal gólmana Moravanů Martinec, kterému naservíroval míč z pravé strany před branku David Štěpánek. Vyrovnání vlilo Jabloneckým krev do žil. Hosté si vytvářeli jednu šanci za druhou a tým z Baťova města takřka k ničemu nepouštěli. Trenér celku z Moravy nicméně dokázal své mužstvo probudit vydařenými střídáními. Tom Slončík se jen krátce po svém příchodu na hřiště prezentoval dvěma velice povedenými střeleckými pokusy z přímých kopů. Pravá tyč a zásah brankáře však byly důvody, kvůli kterým si gól nepřipsal.

Zlín tak potvrdil dobrou formu a počtvrté v řadě neprohrál. Oba celky se vrátí zpět do ligové akce 26. listopadu. Ševci změří síly se Spartou, Jablonec doma přivítá Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
deporpepa

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele