základní část, 15. kolo
11.11.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Vytrvalý déšť v Hradci vzkřísil opory obou celků. Liberec se venkovní výhry opět nedočkal

Hradec Králové remizoval v 15. kole Fortuna ligy s Libercem 1:1. Po opatrném vstupu do utkání se ve 27. minutě zblízka prosadil Daniel Vašulín, který se trefil poprvé od začátku srpna. Radost divákům v Malšovické areně ovšem hned vzápětí zkazil po rychlém protiútoku hostující Christian Frýdek, jenž v porovnání s hradeckým forvardem čekal na přesný zásah jen o dva týdny méně. Dále se již skóre neměnilo, a Severočeši se tak opět nedočkali premiérového venkovního vítězství. Votroci však zároveň neovládli již osmé domácí vzájemné střetnutí za sebou.

Navzdory tristní divácké návštěvnosti vděčil Liberec za nedávné úspěchy právě výhodě domácího prostředí. Tým z města pod Ještědem totiž tuto sezonu na cestách ani jednou nezvítězil, což mohlo dodat sebevědomí Hradečákům. Ti na Severočechy ztráceli pouhé dva body, o motivaci v duelu, ze kterého obvykle vycházel vítězně Liberec, tak bylo postaráno.

A byli to právě Votroci, kteří dokázali po defenzivnějším úvodu otevřít skóre. Vašulín se prodral do malého vápna, odkud do odkryté sítě dorazil prudký centr z pravého křídla. Vedení ale domácím vydrželo jen chvíli, když po půlhodině hry vyrovnal z rychlého kontru Frýdek. Ještě před pauzou mohl vedení na stranu Hradečáků znovu překlopit Vašulín, po skvělém uvolnění za šestnáctkou však z dálky napálil jen tyč.

Po návratu z kabin se dvojicí střel předvedl hostující Ľubomír Tupta, jenž nejprve napálil gólmana z ostrého úhlu a chvíli nato zamířil z pokutového území těsně vedle levé tyče. Po hodině hry se povedlo dopravit míč do sítě Václavu Pilařovi, videorozhodčí však vedoucí branku Hradce velmi rychle znegoval kvůli ofsajdu. V blížícím se závěru se dostal ke střele ze zajímavé pozice Tupta, gólman Pavol Bajza byl ovšem i tentokrát připravený.

Hráči Liberce tak opět nedokázali zvítězit na hřišti soupeře. Preferované domácí prostředí si užijí 25. listopadu proti Mladé Boleslavi, Hradec na vlastním stadionu přivítá téhož dne Viktorii Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
deporpepa

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
deporpepa

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele