základní část, 24. kolo
09.03.2024 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hráči Hradce Králové (© FC Hradec Králové)

Premiérové derby o východní Čechy na novém hradeckém stadionu rozhodl domácí Čihák

Hradec Králové porazil ve 24. kole Fortuna ligy Pardubice 2:0. Přestože měli "Votroci", kteří svého regionálního rivala poprvé přivítali v Malšovické Areně otevřené v září roku 2023, od úvodních minut mírnou převahu, skórovat dokázali až po necelé hodině hry. Hlavou se o to postaral Filip Čihák, jenž se prosadil proti svému bývalému zaměstnavateli. Domácí se tedy dočkali prvního vítězství po zimní přestávce a v tabulce se přiblížili na rozdíl jediného bodu skupině zaručující play off o Konferenční ligu. Hosté si naopak připsali třetí porážku v řadě.

"Votroci" pod vedením nového trenéra Davida Horejše nedokázali prolomit šňůru remíz ani při dlouhé přesilovce v Jablonci, a i ve čtvrtém jarním duelu si tedy připsali jen bod. Velká spokojenost nepanovala po minulém kole ani v Pardubicích, které musely kvůli faulu Denise Halinského z první minuty odehrát v oslabení prakticky celý zápas proti rozjeté Plzni.

Východočeské derby začalo velmi vyrovnaně, když ani jeden z týmů nedokázal svého soupeře přehrávat. Až postupem času měli častěji míč na kopačkách Votroci. Většina pokusů dostat balon do vápna však končila na pozorné obraně, a tak žádné vážnější ohrožení brány nepřišlo. Největší šancí první půle se tak stalo uvolnění Václava Pilaře, který bez problému došel do vápna soupeře, kde šikovně zasekl a vypálil. Zkušený záložník ale zamířil pouze do míst, kam s jistotou skočil Antonín Kinský.

Ve druhém poločase fanoušci nemuseli na příležitost čekat dlouho, neboť už v 51. minutě zpoza vápna napřáhl Ondřej Šašinka. Propálil blok těl v červených dresech, ovšem připravený Kinský zasáhl. Po chvíli ale mladý gólman zůstal krátký na hlavičku Čiháka po rohovém kopu, který rozehrával Ladislav Krejčí. Vzápětí se s dalším útokem hrnul Pilař, Kinský si napravil reputaci po výborném zákroku proti dalekonosnému pokusu. Skvělý výkon "Votroků" zpečetil po rychlém protiútoku Daniel Vašulín. Střelec sice podklouzl, na nohách se ale neudržel ani jeho soupeř, a tak mohl 25letý útočník vypálit přesně do levé šibenice. Hradečáci po navýšení náskoku zpomalili, jejich rival se však k ničemu nezmohl.

Východočeské derby tak vyznělo lépe pro Hradec Králové. Oba týmy se příště představí 17. března, kdy "Votroci" zavítají na stadion Sparty a Pardubice budou hostit Baník.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele