základní část, 15. kolo
11.11.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Útok Dynama na Střeleckém ostrově opět mlčel. Typickou výhru Sklářů trefil syn teplické legendy

Fotbalisté Teplic zvítězili v duelu 15. kola Fortuna ligy v Českých Budějovicích 1:0. Utkání dvou celků s neoslnivou formou rozhodl už šest minut po úvodním hvizdu 19letý Tadeáš Vachoušek, syn současného sportovního ředitele Severočechů Štěpána, který ve žlutomodrém dresu odehrál úctyhodných 286 zápasů. Mladý útočník tak zapsal svůj druhý přesný zásah v letošním ročníku a zasloužil se o tabulkový posun Sklářů, kteří tímto výsledkem vyhráli počtvrté v sezoně. Dynamo naopak počtvrté v řadě padlo bez vstřeleného gólu a ligový peloton po bodovém zisku konkurentů ze Zlína uzavírá.

Teplice sice v minulém kole porazily jediného přemožitele Sparty v této sezoně, výhře nad Mladou Boleslaví však předcházela trojice bodových zklamání. Po vystřízlivění z překvapivého vstupu do ligy ale můžou Skláři znovu pomýšlet na vyšší příčky, los jim totiž přidělil výjezd do tápajících Budějovic. Ty svým fanouškům taktéž obstaraly trilogii neúspěšných představení a druhou nejhorší obranou v soutěži si vysloužili odpovídající umístění.

Děravá defenziva Dynama potvrdila svou pověst i v úvodu domácího duelu s Teplicemi. Svěřenci trenéra Zdenka Frťaly se totiž ujali vedení už v šesté minutě, kdy se po povedné kombinaci na pravé straně odhodlal ke střele zevnitř vápna Daniel Trubač. Ten sice míč netrefil ideálně, naštěstí pro žlutomodré ale balon doputoval přímo k Vachouškovi, jenž ho zblízka uklidil do sítě. Jihočeši po inkasovaném gólu přebrali iniciativu a hnali se za vyrovnáním. Tomu byl blízko Patrik Hellebrand na sklonku úvodní půlhodiny, zamrzlý Tomáš Grigar však vytlačil jeho přízemní pokus pohledem mimo. Hned vzápětí zakončoval z dobré pozice také Marcel Čermák, ani on ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Obraz hry se po změně stran neměnil a aktivnější hráči Budějovic kontrolovali dění na hrací ploše. Kýžené trefy se ovšem nedočkali ani po další šanci Čermáka, jenž po rychlém úniku neseřídil správně mířidla. Čtvrthodiny před koncem se musel předvést také Grigar, jenž s problémy zlikvidoval ránu na zadní tyč Jana Suchana. V závěru hostům k udržení těsného náskoku pomohl také Soufiane Dramé, který tak svůj 100. zápas v české nejvyšší soutěži oslavil třemi body.

Hráči Budějovic tak utrpěli čtvrtou prohru v řadě. Utnout neblahou sérii v příštím kole pro ně však nebude lehké, 25. listopadu totiž zavítají na stadion Slavie. Druhý vršovický klub Bohemians pojede téhož dne do Teplic.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:3

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
deporpepa

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele