základní část, 11. kolo
07.10.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Zlín na šestý pokus vybojoval první venkovní bod. Bohemka na nejhorší defenzivu nevyzrála

Bohemians v 11. kole Fortuna ligy remizovali s posledním Zlínem 0:0. Ševci odolali střelecké převaze domácího celku a vybojovali vůbec první bodový zisk ze stadionu soupeře v novém ligovém ročníku. Bohemka tak prodloužila sérii domácích neproher na čtyři utkání, zároveň však nedokázala prolomit nejhorší ligovou defenzivu, jež dohromady inkasovala 25 gólů.

Kouzlo Ďolíčku posledně zafungovalo proti Sigmě Olomouc, když Klokani otočili duel v závěrečné dvacetiminutovce. Naopak Zlín letos selhal při každém výjezdu na hřiště soupeře, Pavla Vrbu tedy nečekal lehký úkol. Možná překvapivě musel své obránce upozornit na Jana Kovaříka, který se ve svých 35 letech přímo podílel již na pěti brankách, čímž vyrovnal svůj počin za celou předešlou sezonu. Jinak ale Bohemka ofenzivně tápala, v nejvyšší české soutěži figurovaly pouze tři horší týmy v počtu vstřelených branek, avšak jedním z nich byli právě Ševci.

A úvod utkání tutu bilanci potvrzoval. První mírně závažnější šanci si vytvořil ve 13. minutě hostující Dominik Simerský, který se prodral k zakončení z hranice malého vápna, avšak brankář na jeho pohotovou střelu dosáhl. Krátce nato pálil z dobré pozice z přímého kopu Martin Dostál a Matěj Rakovan musel jeho dobře mířený pokus srazit na roh. Po něm se k zakončení dostal Jan Matoušek, střílel však přesně do gólmana. Ve 32. minutě napřáhl zpoza vápna David Puškáč, proti jeho pokusu mířícímu pod břevno ale znovu dobře zasáhl Rakovan.

Po změně stran se řítil do zakončení hostující Vukadin Vukadinovič, jeho rána z úhlu na bližší tyč však Martinu Jedličkovi příliš starostí nenadělala. Krátce nato nahrával srbský útočník skrze malé vápno na Lukáše Bartošáka, ten ale míč netrefil. O chvíli později se stejné duo hnalo po chybě v rozehrávce Bohemky do protiútoku. V kombinaci si však hráči neporozuměli, a tak slibná akce neskončila ani střeleckým pokusem. V 56. minutě zakončoval slibný náběh za obranu Matoušek, opět ale pálil přesně na gólmana. Atraktivní úvod záhy pominul a utkání se opět s minimem šancí a mírnou nadvládou Klokanů dohrálo do remízového konce.

Fanoušci v Ďolíčku tedy tentokrát slavit další výhru nemohli. Příští ligové klání čeká Bohemians 22. října v Jablonci, Zlín vyzve Mladou Boleslav doma o den dříve.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele