základní část, 13. kolo
28.10.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy Slovácka nedopadly podle představ. Trefu veterána Petržely negoval produktivní Tupta

Slovácko remizovalo v domácím duelu 13. kola FORTUNA:LIGY se Slovanem Liberec 1:1. Pohlednou první půli, které předcházely oslavy spojené s 20. výročím otevření místního stadionu Miroslava Valenty, velmi brzy gólově načal 40letý Milan Petržela. Ještě do přestávky se ale již počtvrté v této sezoně střelecky prosadil Ľubomír Tupta, a slavnostní atmosféru v Uherském Hradišti tak značně utlumil. Po změně stran už diváci viděli opatrnější představení, které vyústilo v zaslouženou dělbu bodů.

Liberec při svém posledním duelu na tomto stadionu připomněl výkony z rozmezí let 2015 a 2018, kdy v Uherském Hradišti vyhrál pětkrát za sebou. Jeho úspěch nebyl vyloučený ani tentokrát, na jih Moravy totiž přijížděl povzbuzený jednoznačným triumfem nad Plzní. Slovácko naposledy rovněž vyzvalo zvučného soupeře, na půdě Slavie však již tradičně prohrálo. Na vlastním hřišti ovšem pravidelně sbíralo body, v posledních třech případech dokonce třikrát vyhrálo bez inkasované branky.

Úvodní vzrušení zařídil po 10 minutách hry hostující gólman Hugo Jan Bačkovský. Odchovanec Sparty, jindy velmi chválený pro svou hru nohama, namazal soupeři do šance, která po nedůrazu v liberecké defenzivě skončila stoprocentní příležitostí Petržely. Ten v malém vápně nezaváhal a zaznamenal svůj první letošní gól.

O několik chvil později sice na druhé straně zvládl domácí brankář zneškodnit hlavičku Dominika Preislera, na poněkud šťastnou dorážku Tupty už byl ale krátký. Obrat ve skóre mohl dokonat Jan Žambůrek, jeho pokus z levé strany šestnáctky však mířil těsně vedle tyče. Možnost zvrátit skóre na stranu Severočechů měl znovu Tupta, v situaci jeden na jednoho jej ovšem skvěle vychytal Tomáš Fryšták.

Po změně stran již utkání takové množství šancí nenabízelo, Slovácko si první pokus směřující mezi tři tyče připsalo až po více než hodině hry. Slabá rána Michala Trávníka ovšem Bačkovského příliš z míry nevyvedla. V závěrečné desetiminutovce ještě vzbudil pozornost zákrok domácího obránce na Filipa Horského, po konzultaci s videorozhodčím se ale penalta nepískala.

Slovácko tak doma po více než dvou měsících nevyhrálo a získalo jen bod. V příštím kole 4. listopadu přivítá Hradec Králové, do Liberce zavítají o den později České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele