základní část, 7. kolo
02.09.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zlínští střelci prokletí stadionu Slovácka neprolomili, bodové slavnosti odstartoval Havlík

Slovácko v souboji regionálních rivalů porazilo v sedmém kole FORTUNA:LIGY Zlín 1:0. Vítěznou branku si po změně stran připsala dlouholetá opora domácích Marek Havlík. Ševci se sice dostávali k náznakům brankových příležitostí, žádnou z nich však nedotáhli do úspěšného konce, a tak Uherské Hradiště opustili popáté v řadě bez vstřeleného gólu. Na stejnou metu zároveň narostlo jejich čekání na bodový zisk z Městského stadionu Miroslava Valenty.

Pohárovou vsuvku před tímto kolem zvládli s výrazně větší lehkostí fotbalisté z Uherského Hradiště, kteří osmi góly deklasovali slezskou Hlubinu. Střelecky v utkání expolodoval především Patrik Brandner, jenž hattrickem pořádně zamotal hlavu Martinu Svědíkovi. Trenér Slovácka však na 29letého útočníka, stejně jako ve všech předchozích ligových duelech, opět nevsadil. O poznání více se nadřeli hostující Ševci. Ti se na hřišti divizního Lanžhota dočkali vítězné trefy El Hadjiho Ndiayeho až několik minut před koncem.

Fanoušci se ve slovácké metropoli během první půlhodiny nedočkali žádné velké přehlídky ofenzivních akcí. Do slibného zakončení se dostal pouze hostující David Tkáč, jenž ale z bezprostřední blízkosti zamířil pouze do náruče gólmana. Zlín byl nebezpečnější i po zbytek úvodního dějství, avšak ani dobře mířená hlavička Toma Slončíka ze 43. minuty náhradního brankáře Tomáše Fryštáka nepřekvapila.

Tým z Uherského Hradiště se do první gólové příležitosti dostal v 54. minutě, kdy Matěj Valenta vypálil z pravé části šestnáctky těsně na břevno. Domácí se tak z úvodní trefy radovali až v 74. minutě, kdy se přesnou střelou k levé tyči z dálky prosadil Havlík. Slovácko se ihned pokoušelo o navýšení náskoku, střídající Seung-bin Kim, jenž v minulém měření sil skóroval hned dvakrát, ovšem z dobré pozice zamířil po zemi jen do středu brány. V jasné gólové situaci se na konci zápasu ocitl Jan Kalabiška, razantní ránu ale namířil přímo do spojnice.

Slovácko tedy potvrdilo trend posledních sezon a již popáté v řadě před svými fanoušky porazilo Zlín. Ten se po reprezentační pauze střetne 17. září doma s Plzní, modrobílí se ve stejný den představí na hřišti Sparty.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele