základní část, 14. kolo
04.11.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Martin Svědík (© AFP)

Hradec opět pocítil křeč při venkovních zápasech. Slovácko úspěšného střelce nenašlo

Fotbalisté Slovácka remizovali ve 14. kole Fortuna ligy s Hradcem Králové 0:0. Oba celky se především v prvním poločase trápily směrem dopředu a k jediné střele se dostal Jan Kalabiška. Po změně stran se hra otevřela o něco více, žádný z hráčů však přesný nebyl. Tým z Uherského Hradiště tak na domácí půdě bodoval již pošesté v řadě. Východočeši naopak potvrdili zmar na venkovních hřištích, kde v letošní sezoně ještě nezvítězili.

Oslavy 20. výročí otevření Stadionu Miroslava Valenty neproběhly o předešlém víkendu dle plánu, když Slovácko pouze remizovalo s Libercem. Třízápasová série domácích výher tak byla u konce. Nadále však platilo, že jediným týmem, který si z Uherského Hradiště odvezl všechny body, zůstala Sigma. To chtěl změnit Hradec Králové, jeho forma ovšem měla k ideálu daleko a na nějakou dobu navíc přišel o zraněného Ladislava Krejčího.

Po velmi vlažném začátku utkání byla první zajímavější příležitost k vidění až ve 27. minutě, kdy se o otevření skóre pokusili fotbalisté Slovácka. Chytrá přihrávka Rigina Cicilii našla uvnitř pokutového území Kalabišku, jehož střela však prolétla pouze kolem spojnice levé tyče a břevna. Ani tato ojedinělá šance dění na trávníku nezměnila, a do kabin se tak odcházelo za bezgólového stavu.

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, z obléhání soupeřovy šestnáctky však vzešla pouze hlavička Cicilii doprostřed branky, kterou bez problémů lapil Pavol Bajza. Hosté se k vůbec první střele dostali o malou chvíli později, Lukáš Čmelík ale pálil z dobré pozice vysoko nad. Votroci byli k první brance ještě o něco blíže po hodině hry, když nadýchaný cetr Václava Pilaře našel hlavu Daniela Haise, ten ovšem zamířil jen kousek vedle pravé tyče. V 70. minutě měl po rohovém kopu na kopačce gól Pavel Juroška, jeho ránu však stačil před brankovou čárou zblokovat kapitán Východočechů Petr Kodeš. Domácí záložník se zanedlouho probojoval k další střele, tentokrát jej ale vychytal pohotový Bajza.

Hradec tak po třech po sobě jdoucích porážkách z tohoto stadionu dokázal v Uherském Hradišti bodovat. V příštím kole 11. listopadu přivítá Liberec, Slovácko se o den později představí v Plzni.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (8)

Přidat komentář
kecipep

3:0

Reagovat
Alan

kdo by tqm ty goly za fcs prosimte daval?

Reagovat
kecipep

samotného by mě to zajímalo, ale někdo už musí :-) Cicilia a Juroška

Reagovat
Alan

No kéž by si měl pravdu :) ale vidim to max 1:0

Reagovat
kecipep

Tak zas hovno

Reagovat
Alan

0:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele