základní část, 19. kolo
12.02.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Dvougólový Květ nasměroval Plzeň k výhře nad Budějovicemi

Poprvé od zimního příchodu do Štruncových sadů se Roman Květ prosadil v lize jako hráč Plzně. Proti Budějovicím skóroval dokonce dvakrát a zásadní měrou se podepsal pod výhru Viktorie nad Českými Budějovicemi. Jihočeši nepředvedli nedaleko soutoku Mže a Radbuzy špatný výkon, přesto na první jarní body dál čekají.

Stejně jako v prvním jarním domácím zápase před dvěma týdny šla Viktoria rychle do vedení. Zatímco obranu Hradce Králové prolomili Západočeši z rohového kopu, tu budějovickou pokořili po rychlém protiútoku. Ten táhl nejprve Kopic, finální přihrávku pak z levé strany adresoval Bucha na Květa, který zakončením do odkryté brány vstřelil svůj první soutěžní gól v plzeňském dresu.

po 20 minutách hry se k nebezpečné hlavičce dostal útočník domácích Chorý, jehož centrem oslovil Havel, avšak brankář Dynama Janáček spolehlivě zasáhl. Další rychlou a přímočarou akci sehrál tým kouče Bílka ve 29. minutě. Odkop gólmana Staňka prodloužil Chorý hlavou ke Kopicovi, jenž přízemní ránou donutil Janáčka zasáhnout.

Herním stylem si ovšem Plzeň spíše hlídala žádnou vrátka. Na kopačkách tak více casu drželi balón v první půli hosté, avšak vyjma hlavičky Škody, kterou zneškodnil Staněk, si žádnou zajímavou příležitost nevypracovali. Aktivně vstoupily Budějovic také do druhého poločasu, na jehož začátku prověřil Staňka střílející Hellebrand.

Následující minuty patřily křídelníkovi Viktorie Mosquerovi. Ten nejprve tribuny ve Štruncových sadech moc nepotěšil, neboť jeden brejk zakončil nepřesně, druhý zase spackal nevyvedenou přihrávkou na Chorého. V 57. minutě se ovšem Mosquera revanšoval, když vybojoval míč v rohu hřiště. Akci následně zakončili Kopic s Květem: první jmenovaný prostrčil merunu na svého spoluhráče, jenž tváří v tvář nedal šanci Janáčkovi.

O čtyři minuty později už ale Západočeši zase vedli jen o gól. Centr Čoliće totiž za Staňkova záda srazil Jemelka. A v 66. minutě mohl dokonce vyrovnat Čermák, jenže poté, co Staněk vyboxoval pás Škody, pálil nad břevno. Tato neproměněná šance mohla Jihočechy dost mrzet. Další velkou příležitost už si totiž do závěrečného hvizdu nevypracovali.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele