o titul, 3. kolo
20.05.2023 15:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Sparta se opět přiblížila k titulu. Letenským výrazně pomohl brankář Bohemians

Po třetím kole nadstavby má Sparta titul skutečně na dosah. Letenští s odřenýma ušima zvládli utkání proti Bohemians a dál drží před konkurenční Slavií pětibodový náskok. Ve zbývajících dvou duelech sezony tak vedoucímu celku soutěže stačí k jistotě prvního místa i jedna jediná remíza.

Výhra nad Bohemkou se přitom z pohledu sparťanů nerodila lehce. Nervózní svěřenci trenéra Briana Priskeho se jen těžko dostávali do příležitostí a dokonce inkasovali jako první. Poté jim ale hrubicí výrazně pomohl brankář "Klokanů" Roman Valeš. Obrat ve skóre pak režírovali především Jan Kuchta s Ladislavem Krejčím.

V první půli se Sparta do vyložené gólové příležitosti ani nedostala. Nejblíže vstřelení branky byl již ve třetí minutě Krejčí, jenž ve vzduchu přelstil Valeše, jeho hlavička ovšem přeletěla břevno. Další pokus Krejčího, který se po 20 minutách hry opřel do voleje, Valeš pro změnu vůbec nemusel řešit, neboť míč proskákal do zámezí. Vzápětí se na druhé straně naopak protáhl gólman Letenských Kovář, jehož štiplavým pokusem prověřil Hála.

Po změně stran začali aktivněji Bohemians. Kovařík v 53. minutě ještě z ostrého úhlu Kováře nezaskočil, za dalších pět minut už ale domácí inkasovali. Po chybě Panáka v rozehrávce se Klokani blýskli pohlednou kombinací. Na jejím konci připravil Puškáč patou pozici pro Jánoše, jehož pumelici zastavila až síť Kovářovy svatyně - 0:1.

Hosté nicméně o vedení zcela zbytečně přišli. Valeš si neuvědomil, že po souboji Kuchty s Jindřiškem, po němž forvard Sparty zůstal na chvíli ležet na zemi, nedošlo k přerušení hry. Brankář Klokanů tak položil balón na hrací plochu a chystal se merunu odkopnout. Toho ale využil Kuchta, který se míč snažil uzmout, což mu Valeš překazil jen za cenu nedovoleného zákroku ve vlastním pokutovém území. Letenští tedy dostali v podstatě zadarmo k dispozici penaltu, ze které skóre vyrovnal Krejčí.

V 85. minutě pak sparťané vsítili rozhodující gól zápasu. Krejčí prodloužil hlavou pas od Höjera na Kuchtu, jenž levačkou zakončil přesně k tyči. Letenští v závěru ustáli snahu Bohemky vyrovnat a získali tak důležité tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele