základní část, 21. kolo
25.02.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Kušejova forma k výhře Boleslavi nevedla. Budějovice kontrovaly ze standardních situací

Mladá Boleslav po minulém utkání, v němž ve své Lokotrans Areně zvítězila z pozice hostů, na tomto stadionu ve 21. kole Fortuna ligy pouze remizovala s Českými Budějovicemi 2:2. Hlavní hybnou silou jejích ofenzivních akcí byl jako prakticky v každém střetnutí po zimní přestávce Vasil Kušej. Mladému útočníkovi, který podzimní část strávil ve druhé nejvyšší soutěži, se dokonce podařilo jednu příležitost využít. Ve vyrovnaném duelu ovšem padly další tři branky, přičemž o dělbě bodů nakonec rozhodl srovnávací trefou v 78. minutě hostující stoper Martin Králik, jenž se prosadil hlavičkou po rohovém kopu.

Středočeši v úvodu jara herně ani bodově příliš nezářili, což se mimo jiné projevilo na návštěvnosti mladoboleslavského stadionu. Duely v Lokotrans Areně sledovalo po zimní pauze v průměru jen lehce přes tisíc diváků. Radost hrstce věrných udělal v předchozím kole alespoň střelec vítězného gólu Kušej, jenž technickými kousky cvičil s obranou Hradce. Zuby si brousil i na Jihočechy, které ovšem minulý víkend potkal podobný osud, když se dočkali hubené výhry nad Bohemians.

A právě 22letý útočník Kušej proháněl defenzivu Budějovic už od úvodního hvizdu. Po několika ofenzivních výpadech za obranný blok soupeře se mladý forvard dočkal trefy ve 13. minutě, kdy obdržel přesnou přihrávku z levého křídla, udělal kličku gólmanovi a zakončil tvrdou ranou doprostřed brány. Ve stínu střelce úvodní trefy nezůstal ani jeho parťák z útoku Tomáš Ladra, jenž taktéž nenechával soupeři přiliš prostoru k nadechnutí. Narozdíl od Kušeje ovšem v dobré pozici ve vápně zakončoval pouze do pravé tyče. Do poločasové pauzy se naopak Budějovice radovaly z vyrovnávací branky, když z penalty nařízené po ruce v šestnáctce skóroval Benjamin Čolič.

Domácí si vzali vedení zpět v 58. minutě, kdy si ve vápně udělal prostor Vojtěch Kubista a gólmana překvapil razantním pokusem z otočky. Mladá Boleslav se poté soustředila na kvalitní defenzivu a nepodnikala žádné unáhlené výpady. Těsný náskok ovšem padl po rohovém kopu ze 78. minuty, kdy upadnutí domácího gólmana využil nepokrytý kapitán Králik, jenž s klidem hlavičkoval do odkryté sítě.

Mladá Boleslav nedotáhla duel do vítězného konce a připsala si jen bod. Další zápas sehraje 5. března na Slovácku, Jihočeši tentýž den přivítají Slavii.

Autor: Livesport.cz / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele