základní část, 22. kolo
04.03.2023 15:00 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Jablonec se po změně stran utrhl z řetězu. Čtyřmi góly otočil duel s Hradcem

Podruhé v řadě zvítězil Jablonec výsledkem 4:1. Avšak zatímco proti Teplicím měl utkání plně pod kontrolou, v souboji s Hradcem Králové se musel pořádně snažit, aby zápas dovedl do vítězného konce. Severočeši ale proti "Votrokům" otočili nepříznivý výsledek a v boji o záchranu si opět výrazně polepšili.

Už první poločas nabídl několik zajímavých akcí, byť to hlavní se odehrálo až po změně stran. Jako první měl obrovskou příležitost ke skórování jablonecký Patrák, k němuž propadl centr od Polidara, avšak útočník Severočechů trefil jen gólmana Hradce Bajzu. Za Votroky zahrozil Kubala, jenž se natlačil do zakončení a i v tísni orazítkoval břevno. Následně se trochu divil, že se nepískal faul.

Ve 34. minutě už ale Kubala slavil gól svého týmu. Jablonecký Martinec neodvrátil balón z vlastního pokutového pásma, a tak dostal Novotný příležitost k pohlednému voleji, za nímž se brankář Severočechů Hanuš pouze ohlédl. Vyrovnat chtěl ještě před odchodem do kabin Patrák, nicméně jeho projektil zpoza vápna vyrazil Bajza.

Akcie Hradce držel jeho gólman vysoko také zkraje druhé půle. Jablonec sice dostal k dispozici penaltu po faulu na Šulce, jenže exekutor Sejk neproměnil obrovskou šanci a trefil jen Bajzu. Ten se ale nedlouho poté stal z hrdiny psancem. Fauloval totiž unikajícího Považance, za což obdržel červenou kartu a kolbiště musel předčasně opustit. Ba co víc, k následné standardní situaci se postavil Chramosta a za pomoci břevna překonal Reichla, jenž mezi třemi tyčemi nahradil vyloučeného Bajzu - 1:1.

Oslabení Votroci ztratili vedení a brzy už taky prohrávali. Jovović po hodině hry vysunul Sejka, ten proti brankáři Hradce opět neuspěl, avšak důrazný Šulc se přes Novotného dostal ke gólové dorážce. Jablonec byl v ráži a v závěru utkání zasadil soupeři ještě dvě rány. Nejprve přidal svou druhou přesnou trefu v zápase Chramosta, jehož na hranici šestnáctky našel Považanec, načež se forvard Severočechů trefil k tyči. A v 86. minutě zakončil pohlednou kombinaci po práci Považance a Chramosty Polidar.

Jablonec nakonec mohl zvítězit i 5:1, neboť na konci střetnutí kopal další penaltu. Opět jí ale pohrdl. Tentokrát zklamal Hübschman, jehož vychytal Reichl. Zkušený středopolař tak odmítl nabídku stát se nejstarším střelcem v historii ligy, to jej však asi tolik netrápilo, neboť společně se spoluhráči mohl slavit důležitý bodový zisk.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele