základní část, 23. kolo
12.03.2023 18:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians ukončili sérii Pardubic a posunuli se na čtvrté místo

Čtyřzápasová šňůra Pardubic bez porážky skončila. Východočeši našli přemožitele po více než měsíci, a to na hřišti, které donedávna využívali jako své útočiště. Bohemians ovšem demonstrovali, že Ďolíček již nyní patří výhradně jim. Po výhře 2:0 se "Klokani" posunuli na čtvrté místo, naopak Pardubice jsou v tabulce poslední o skóre za Zlínem.

Zápas by se jistě vyvíjel jinak v případě, kdyby Pikul už ve druhé minutě proměnil svou šanci. Po přesném pasu od Hlavatého jej však vychytal gólman Bohemians Jedlička. První půli tak nakonec ovládli domácí. Po závaru před bránou Východočechů nahrál Beran přesně Hálovi, jenž přízemní střelou rozjásal většinu diváků usazených či stojících v Ďolíčku.

Krátce po přestávce se opět ukázal Beran, jenž k zakončení tentokrát vyzval Prekop. Střela forvarda "Klokanů" ale po teči přeletěla břevno. Mezi tři tyče se nevměstnala ani hlavička střídajícího Sychry o jedenáct minut později, jehož centrem oslovil Helešic.

Bohemka náskok navýšila v 60. minutě. Pas Dostála od pravé postranní čáry chtěl lapit brankář Pardubic Niţă, toho nicméně v souboji předstihl Prekop, jenž tak hlavičkoval do odkryté brány a následně mohl s kotlem domácích oslavit gól.

Pardubice se v dalších minutách nedočkaly ani čestného zásahu. Jedličku přitom v 77. minutě mohl po centru Chlumeckého překonat Krobot, ovšem strážce svatyně "Klokanů" uhájil čisté konto.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele