o udržení, 1. kolo
20.06.2020 15:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín vyzrál na Opavu a vzdálil se od baráže, hosté jsou opět poslední

K záchraně má Zlín ještě daleko, nicméně výhra proti Opavě posunula "Ševce" k vytouženému cíli blíž. Moravané porazili SFC po výsledku 3.1 a vzdálili se od čtrnácté Karviné na rozdíl čtyř bodů. Slezané se naopak rychle vrátili zpět na poslední místo a budou mít co dělat, aby se vyhnuli přímému sestupu.

Domácí pro důležitý zápas neváhali zaplatit pokutu, jejíž uhrazení zaručilo nasazení levého beka Bartošáka se záložníkem Condem, kteří by si jinak museli odpykat disciplinární trest za žluté karty. Slezané zkusili na soupeře vyzrát i bez zkušeného špílmachra Zavadila, který započal duel jen na lavici náhradníků.

Jenže už ve druhé minutě hosté kapitulovali. Conde totiž zachytil rozehrávku Opavy, následně se přes Čanturišviliho rozběhl dopředu Janetzký, jenž přihrávkou hledal ve vápně své kolegy. Nakonec našel Džafiće, který zcela osamocen skóroval. Pět minut poté bylo SFC blízko vyrovnání. Simerský si zřejmě vzpomněl na časy, kdy působil ve Slezsku, a prodloužil rohový kop Opavy nešťastně na zadní tyč, kde ale hlavičkujícího Řezníčka skvěle vychytal brankář Zlína dostál, jenž následně ještě odkopl balón do bezpečí před dotírajícím Součkem.

Po dvaceti minutách hry po centru Bartošáka střílel hlavou Poznar, nalezl však jen připraveného gólmana Fendricha. Krátce poté vyslal Bartošák další pas, tentokrát na Janetzkého, jehož v jasné pozici vychytal Fendrich. Aktivita "Ševců" nicméně vyústila ve 30. minutě v druhou branku. Matejov zasáhl do rozehrávky hostů a rychle pelášil sám na Fendricha, načež svůj samostatný únik chladnokrevně zakončil.

Moravané byli jasně lepší. Ve 40. minutě pálil nad břevno Bartošák, o dvě minuty později spálil další příležitost Džafić. Když už se zdálo, že Zlín dohraje první půli bez ztráty kytičky, přišel nečekaný gól Slezanů. Centr Helešice z levé strany propadl přes Juřenu k Řezníčkovi, jenž procedil míč bez Dostála.

Hosté se po změně stran probrali a usilovali o srovnání stavu. V 60. minutě mohl mít solidní šanci Dordić, ovšem v klíčový moment jej zradilo zpracování a poté už byl příliš blízko Dostálovi, aby jej přelstil. Rostoucí aktivitu Opavy ale utnul třetí zásah domácích z 63. minuty. Džafić totiž ze standardní situace vyhledal Poznara, jehož hlavička zapadla přesně k tyči. Na hřiště se po zdravotních trablech dostal i zlínský Jiráček, jehož rána ze 71. minuty prosvištěla nad břevnem.

Slezanům to v závěru už příliš nešlo. Mondekova hlavička ze 74. minuty letěla dost mimo Dostálovu svatyni, Souček následně pálil přímo do zlínského brankáře a Žídkův zajímavý pokus proletěl nad břevnem. V 86. minutě měl solidní možnost Železník, jenže trefil nohu blokujícího protihráče. A jelikož ani z dalších mráčků nezapršelo, odjeli Opavané zpět domů z prázdnou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele