základní část, 9. kolo
22.09.2018 19:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Sparta Praha - Slovan Liberec 4:1

Sparta po dobrém výkonu zaslouženě deklasovala Liberec. Nadále tak zůstává neporažená. Branky domácích si spravedlivě rozdělili Tetteh a Stanciu, za hosty pouze snižoval Potočný.

Rudí do utkání vlétli a už v první minutě ohrozili branku Hladkého, Tetteh ovšem hlavičkoval pouze do rukavic libereckého brankáře. Stanciův pokus o pár minut později skončil těsně vedle pravé tyče. Ve 14. minutě se Tetteh dostal do samostatného úniku, nicméně proti Hladkému neuspěl. Netrvalo to ale dlouho a domácí fanoušci se mohli poprvé radovat. Stanciu se dokázal zbavit dvou bránících hráčů a prostřelit Hladkého.

Zhruba v půlce prvního poločasu vyslal prudkou ránu domácí Chipciu, proti ní byl ovšem Hladký bezchybný. Ve 27. minutě Frýdek poslal dobrý míč do vápna, kde Tetteh přetlačil Vukliševiče a v pádu poslal míč od tyče do brány. Už na 3:0 pro domácí zvyšoval opět Tetteh, tentokrát se jednoduše uvolnil na levé straně a nechytatelnou ranou nedal gólmanovi žádnou šanci. Slovan mohl v závěru prvního poločasu snížit. Nita si však s Kačarabovou hlavičkou dokázal poradit.

Slovan se po přestávce rozhodně nevzdal, jenže pokusy Sukisy a Potočného nepřešly přes hradbu sparťanských těl. Definitivní konec libereckých nadějí znamenala červená karta Vukliševiče po faulu na Tetteha. V 64. minutě hlavičkoval po Stanciově centru z nadějné pozice mimo tři tyče střídající Civič. Zápas za rozhodnutého stavu ztratil na tempu, nic na tom nezměnila ani střela Ševčíka a na druhé straně pokus Kangy.

Patnáct minut před koncem se mohl prosadit z brejku Šural, v pádu ale nedokázal trefit prázdnou branku hostí. Slovan se přeci jen v 89. minutě dočkal čestného úspěchu, když ze standardky krásně skóroval Potočný. Stav 3:1 ale do konce zápasu nevydržel. Po přihrávce Mebrahta se střelou zpoza šestnáctky prosadil Stanciu, který tak korunoval svůj výborný výkon a zároveň také uzavřel skóre.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (2)

Přidat komentář
boryland

0:1...................

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele