30. kolo
27.05.2017 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Sparta Praha 1:1

Nerozhodným výsledkem skončilo utkání mezi Slováckem a pražskou Spartou. Oběma týmům už o nic podstatného nešlo. Vše důležité se odehrálo až po změně stran, na branku Lukáše Juliše rychle odpověděl Veliče Šumulikoski.

Žádná ofenzivní smršť se na stadionu v Uherském Hradišti neodehrála. Zápas nabídl vyrovnanou podívanou, jak Slovácko, tak i Sparta měly dostatek příležitostí, ale nakonec padly jen dvě branky.

První gólovku měl na svědomí David Lafata, který stejně jako v minulých sezonách opět usiloval o korunu krále střelců. Kanonýr Sparty však zamířil těsně vedle. Ve střehu musel být i David Bičík, který ve sparťanské brance nahradil jedničku Koubka. Ve 22. minutě musel zpacifikovat hlavičku Zajíce. Stejný muž měl ještě jednu příležitost ve 38. minutě, ale opět nebyl úspěšný. Závěr prvního poločasu přinesl dvě šance na obou stranách. Nejprve Lafata na malém vápně nedokázal usměrnit balón do sítě a po něm si vylámal zuby na Bičíkovi Rezek. Poločas tak skončil bezbrankovým výsledkem.

Po změně stran hra vizuálně hodně trpěla, ovšem paradoxně se diváci dočkali toho, kvůli čemu na fotbal chodí, totiž branek. V 69. minutě poslal míč před branku Zahustel a Lukáš Juliš i s trochou štěstí dostal balón za brankovou čáru. Radost Letenských však měla krátkého trvání, protože Slovácko odpovědělo hned za čtyři minuty. Havlík poslal na zadní tyč přesný centr a Veliče Šumulikoski srovnal na 1:1.

Sparta si sice mohla vzít vedení zpátky, ale Frýdek Zahustelovu pobídku trestuhodně zahodil. Poslední minuty už nic nepřinesly, Slovácko tak remizovalo se Spartou 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

Musime zacit promenovat lozenky, snad se hraci vybudi na Spartu jak kdyby to byl zapas v pulce sezony. 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele